Nic te "zmiany" nie wniosły. Tak jak pisał przedmówca, jakość obrazu podczas odtwarzania filmów na Netflix jest porównywalna, choć nieco gorsza na Shield TV a powinno być na odwrót!!! Telewizor ma raptem 4 rdzenie i jakąś tam kartę graficzną i... daje radę, po Wi Fi. Samo menu ekranowe i napisy na Shield TV, to tragedia!!! Wiem co piszę, bo mam porównanie do TV Samsung (bajka). Kto ma wie o czym piszę.
Ja mam i nie widzę tego o czym piszesz

Ktoś jeszcze potwierdzi?
Shield TV (ta wersja TYLKO z pilotem) kupiłem wyłącznie do VOD, kodi i ogólnie odbioru programów TV; gry mnie nie interesują. Dziwię się, że do tej pory nikt tych felerów nie wychwycił, wszyscy tu obecni piszą tylko w samych superlatywach.
Inne aplikacje np. Arte, VOD Onetu - porównajcie na smart TV tizen Samsunga.
Próbowałem tak jak sugerujesz wprowadzić zmiany ustawień w telewizorze. Trochę pomogło, niewiele.
Z Shield korzystam tylko do Kodi, Netflix i YouTube i tam się sprawdza świetnie i nie znam drugiego playera, który da radę odtworzyć wszystko jak Shield. Reszta aplikacji w ogóle mnie nie interesuje.
Co zauważyłem, a miałem wcześniej Zoomtak T8H - na plus prędkość działania i samego uruchamiania i Google asystent, choć nie działa we wszystkich aplikacjach.
Minusy - tu cała litania, ale naklejka Shield widocznie wielu osobom przesłoniła oczy:
- PILOT - od Samsunga idealnie leży w dłoniach, wyważony, intuicyjne wybieranie a ten Shielda mały, lekki, kanciasty. Co tam, grunt że tu piszący pieją z zachwytu

W obu (Samsung, Shield TV) pilotach brakuje funkcji air mouse, dlatego dokupiłem do androidboxa Zoomtak takiego małego pilota z air mouse. I tu zonk, bo tylko jedno z gniazd USB Shielda go znalazło, ale... nie mogę tym pilotem wpisywać tekstu????? Przykład - doinstalowałem Firefoxa i pilotem air mouse muszę wskazać pole wyszukiwarki, ale do wpisania tekstu muszę użyć pilota Shielda!!!
Pisać można sporo, ale dodam - pilot air mouse (ten za ok. 50 zł od Zoomtaka) działa idealnie, wskazuje szybko, to co potrzebne, ładowany przez mikrogniazdo USB.
Miałem AirMouse w LG OLED i... nie używałem tego w ogóle :E Masz bardzo specyficzne wymagania.
- APLIKACJE - temat rzeka. Np. aplikacja Webcamera (chyba jakoś tak) - na Samsungu i Shield TV. Kto ma, wie o co chodzi.
Brak porządnej aplikacji "muzycznej". W Samsungu kilka "radiowych" jest, są wszystkie trzy Tidal, Spotify, Deezer. Resztę miałem na Zoomtaku, w tym z potężnym archiwum aplikację Polskiego Radia.
Aplikacje dograne sztucznie, jakość obrazu beznadziejna. Nc+GO - Grafika, czcionka nieakceptowalna, rozmyta, nieczytelna. Może to wina wersji, ja wgrałem wersję na tablet, z tym że nie wiem dlaczego na Zoomtaku była do zaakceptowania???
Przecież Spotify, Tidal i cała reszta jest dostępna z poziomu Google Play...
- PROBLEMY Z WGRANIEM APLIKACJI spoza sklepu Google. Wersja TVP VOD z reklamami, nawet po zalogowaniu się do niej!!! Brak ikon-skrótów do aplikacji. Jakąś protezą jest umieszczenie aplikacji spoza sklepu w sztucznie stworzonym folderze. Oczywiście, nikt na to nie zwraca uwagi, bo i po co?
Nie zwraca, bo może nie potrzebują innych aplikacji :E
- TYLKO 2 GNIAZDA USB!!! - pod jedno wpiąłem dodatkową pamięć wewnętrzną, pod drugie odbiornik bluetooth od pilota air mouse a trzeciego...? Nie ma trzeciego, nie ma miejsca na karty micro USB...
Nie używam ani jednego USB. Pewnie jak 90% użytkowników Shielda

Kup sobie Huba.
To na razie tyle uwag. wszędzie, gdzie zaglądam na forum, czy teksty z opiniami, minusów nikt nie widzi, liczą się gry i częste aktualizacje. Dobrze, że producent dba o klienta, ale powinien naprawić błędy, te które cały czas są a o których trudno by szukać. Potencjalny klient, tak jak ja, wczytując się w opinię choćby tego forum ma w głowie same plusy
Ogólnie dobrze, że napisałeś te minusy, może te 1% osób, które chce kupić Shielda do podobnych zastosowań co Ty zastanowi się dwa razy
"Potencjalny klient, tak jak ja, wczytując się w opinię choćby tego forum ma w głowie same plusy

"
Bo co ma napisać osoba taka jak ja, która używa Shielda tylko do Kodi, YouTube i Netflix? Nie podłącza nic do niego, nie instaluje innych aplikacji, nawet nie podłączałem nigdy dysku twardego. Do moich potrzeb działa idealnie, więc trudno, żeby nie pisac samych dobrych rzeczy. Mam w domu 2x Samsung TV i 2x Shield TV + Amazon Fire Stick 4K, a wcześniej Xiaomi Mi Box.