Nvidia Shield TV jako odtwarzacz multimedialny.

bl4ck

Active member
Bez reklam
No jak jaką? oficjalną netflixa ze sklepu google play, to nie jest tak że pisząc rozmyte jest to jakoś***bardzo wyraźne te różnice widać dopiero jak się zobaczy apkę na xbox wszystko ostrze jak żyleta. To rozmycie występuje w całym menu apki netflixa jak i również napisów.

Ostatnia edycja:

caporeira

Member
Czy Amazon prime video (de) powinien działać w UK?
Jak go włączam to wyskakuje komunikat o problemie z internetem.
Jak włączę VPN na pl, to apka się odpala, ale film już nie - pisze aby wyłączyć VPN.
Na telefonie bez VPN działa film, włączam Smart View I obraz z telefonu jest na Shield.
Działa wszystko na Shield (dźwięk, napisy) prócz obrazu [emoji3525] - na telefonie wyświetla się ok.

Czym to może być spowodowane?

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

kola01

Well-known member
Bez reklam
Szybkie pytanko.Jakie i gdzie najlepiej kupowac baterie do pilota nvidii?

Żadne marketówki. Tanie baterie padają po 1-2 miesiącach a markowe działają spokojnie rok i dłużej. Do takich samych wniosków doszedłem kupując baterie do bezprzewodowego licznika rowerowego na BT.

Najlepsze moim zdaniem są: Energizer Ultimate Lithium CR2032 2 szt. (PN: E301319300) - produkowane w Japonii. Cena za blister 2 szt - ok 12 zł. ale warto.
Polecam też tańsze Panasonic Lithium Power lub po prostu firm Energizer i Duracell.

Ostatnia edycja:

caporeira

Member
Mam pytanie dotyczące Chromecast.

Czy da się to jakoś ograniczyć tylko dla zaufanych urządzeń?

Jestem aktualnie w hotelu i każdy może znaleźć Shield i nim sterować.

kola01

Well-known member
Bez reklam
Dobre pytanie. Mi co jakiś czas, dla kawału, kobieta wyłącza shielda z drugiego pokoju albo nawet przypadkowo włącza filmik, który akurat ogląda na YT.

darekgra

Member
Przecież każde apki do sterowania wymagają wcześniejszego sparowania telefonu z urządzeniem.
Z udostępnianiem obrazu np z YouTube faktycznie chyba może każdy.
Ale jutro sprawdzę czy przypadkiem nie musi być to samo konto Google.

wiktorinio

New member
Panowie mam pytanie - posiadam shielda połączonego przez lan do sieci, kompa z win10 połączonego również przez lan do tego samego routera.
Pytanie jest następujące - w jaki sposób mogę udostępniać foldery z kompa na shielda tak aby np przez kodiego odtwarzać multimedia właśnie z peceta ? :wink:

kola01

Well-known member
Bez reklam
Przecież każde apki do sterowania wymagają wcześniejszego sparowania telefonu z urządzeniem.
Z udostępnianiem obrazu np z YouTube faktycznie chyba może każdy.
Ale jutro sprawdzę czy przypadkiem nie musi być to samo konto Google.

Nie musi być ani to samo konto ani nie jest potrzebne parowanie. Nie są też potrzebne żadne apki. Wystarczy, że telefon jest w tej samej sieci co shield i na YT pojawia się dodatkowy przycisk przekazywania treści na shielda.

dekoder

New member
Tak,ale takie połączenie trzeba za pierwszym razem zaautoryzować na telewizorze.Jeśli się tego nie zrobi,na ekranie telewizora będzie tylko monit o autoryzację,żadnego YT nam nikt nie puści bez naszej zgody.Nawet jeśli już wyrażę zgodę,to później w każdym momencie mogę usunąć takie urządzenie z zaufanych i trzeba ponownie autoryzować.Nie wiem jakie macie telewizory,ale u mnie na trzech tak właśnie jest

Zlotnik86

New member
Opcja strumieniowania w win 10 trzeba włączyć i wybrane foldery dodać do biblioteki. Później w kodi wyszukać serwera upnp. Jedyna wada że nie widać tak napisów ale jak masz filmy z lektorem czy wgrane w film to smiga ja tak oglądam

caporeira

Member
Tak,ale takie połączenie trzeba za pierwszym razem zaautoryzować na telewizorze.Jeśli się tego nie zrobi,na ekranie telewizora będzie tylko monit o autoryzację,żadnego YT nam nikt nie puści bez naszej zgody.Nawet jeśli już wyrażę zgodę,to później w każdym momencie mogę usunąć takie urządzenie z zaufanych i trzeba ponownie autoryzować.Nie wiem jakie macie telewizory,ale u mnie na trzech tak właśnie jest
Ale ja nie piszę o TV tylko o Shield.
Nie widzę żadnej autoryzacji.

Do góry