Nvidia Shield TV jako odtwarzacz multimedialny.

andrej101

New member
Apropos Netflixa na Kodi. To zainstalowałem ale niestety 4K nie ma jest tylko HD i nie ma Atmosa. A ktoś pisał, że mu działał

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

cywil144

New member
Witam czy ktoś ma problemy z Shieldem mianowicie opóźnieniami pilota ?
Czasami jak by się usypiał nie reaguje na pierwsze kliknięcie problemy są z pogłaśnianiem ? Czy tylko ja mam taki problem poprzednio miałem Mibox 3 i takich sytuacji nie było.

darekgra

Member
Musisz uaktywnić opcje programisty (tak jak w każdym androidzie), wchodzisz w nie klikasz w dół aż znajdziesz ustawienie "pozostaw pilota urządzenia Shield (2017) wyburzonego podczas odtwarzania wideo." Włączasz i już zrobione.

Aris1977

New member
Witam czy ktoś ma problemy z Shieldem mianowicie opóźnieniami pilota ?
Czasami jak by się usypiał nie reaguje na pierwsze kliknięcie problemy są z pogłaśnianiem ? Czy tylko ja mam taki problem poprzednio miałem Mibox 3 i takich sytuacji nie było.

Ja mam tak. Gdy odłożę pilot na kilka minut i chcę ściszyć - pilot nie reaguje. Muszę go podnieść (jakby wybudzić) i dopiero zaczyna działać. Nie wiem, czy jest sens wyłączać tą funkcję uśpienia w ustawieniach... Napewno skróci to żywotność baterii :-(

Bluncik85

New member
Witajcie. Minęło 3 miesiące odkąd kupilem shielda i chyba minela subskrypcja i teraz w nic nie mogę pograć z Nvidia Games. Jest napisane ze musze sie wpisac na liste oczekujących na kod. Czy ktoś wie ile trzeba czekać na ten kod ? Chcialem by dzieciaki sie troche pobawily shieldem a okazuje się to klapą.

cezary777

Member
witam panowie czy jest dobrze dzialajaca apka do testu netu ,speed test okla jest do du...... net 130 mega, a na tej apce po kablu mam 78 mega macie cos sprawdzonego

boss509

Member
Witajcie. Minęło 3 miesiące odkąd kupilem shielda i chyba minela subskrypcja i teraz w nic nie mogę pograć z Nvidia Games. Jest napisane ze musze sie wpisac na liste oczekujących na kod. Czy ktoś wie ile trzeba czekać na ten kod ? Chcialem by dzieciaki sie troche pobawily shieldem a okazuje się to klapą.
Sprawdź, czy Cię nie wylogowało. Jakiś czas temu nie grałem przez 2 tygodnie i poprosiło mnie o ponowne zalogowanie się z użyciem komputera. Nie było żadnego komunikatu, że kończą betę tej usługi. A na kod to ludzie i rok czekają, tak przynajmniej piszą ludzie na Twitterze z błaganiami o kod.

witam panowie czy jest dobrze dzialajaca apka do testu netu ,speed test okla jest do du...... net 130 mega, a na tej apce po kablu mam 78 mega macie cos sprawdzonego
Włącz sobie filmik na YT i włącz Statystyki dla nerdów. Zobacz czy się różni.

Zlotnik86

New member
Shield ma słabe WIFI na TV leci 50Mbitów na shield 8mbitów tyle w temacie stoją koło siebie. Również nie mogę grać w darmowe gry shield na geforce now muszę czekać na kod. Czekam na router 5ghz bo na 2.4 jest tragedia na tym urządzeniu

boss509

Member
5 GHz zrobi dużą różnicę. Ja praktycznie nie podłączam już kabla Ethernet, bo po 5GHz chodzi niewiele gorzej, w sensie że jest mniej stabilne, bo w ciągu ostatnich 4 miesięcy jakość z 1080p 60fps spadła mi łącznie na 2 minuty (mam 100 Mb/s z Vectry, która stabilnością nie grzeszy). Sprawdzę jutro jakąś darmową grę, bo aż nie chce mi się wierzyć, że pytają o kod.

cezary777

Member
mam 5 GHZ router huawei b618 cat 9 , wifi 1300 mbps , ping po wifi 5 ghz 60/80 ms na nvidi shield dziadostwo , a po wifi 5 ghz na telefonie samsung a5 - max 15 ms , z laptopem tez max 17 ms , do dupy z shieldem nie ma czym się podniecać

Ostatnia edycja:

boss509

Member

Shield ma słabe WIFI na TV leci 50Mbitów na shield 8mbitów tyle w temacie stoją koło siebie. Również nie mogę grać w darmowe gry shield na geforce now muszę czekać na kod. Czekam na router 5ghz bo na 2.4 jest tragedia na tym urządzeniu
Sprawdziłem wczoraj i wszystko działa. Odpaliłem 3 gry dostępne w ramach subskrypcji Geforce Now (Batman, MotoGP 2014 i jeszcze jakaś wyścigówka) i wszystko chodziło bez zarzutu, podobnie jak płatne GTA V ze Steam.

Panowie znacie jakiś sposób żeby odpalić wyszukiwanie głosowe za pomocą pilota Harmony + Flirc na Shield TV?
Jak bym wiedział jaki jest skrót klawiszowy na klawiaturze który uruchamia wyszukiwanie głosowe w androidzie to by nie było problemu ale nigdzie nie znalazłem takiego info. Mam taką małą chińską klawiaturę na bluetooth i w niej mam odpowiedni klawisz multimedialny do włączania wyszukiwania głosowego ale takiego klawisza niema jak przypisać w Harmony albo we Flirc.

Panowie powiedzcie mi czy na takich aplikacjach jak netflix lub prime video nie działa opcja wyszukiwania głosowego? Ja u siebie nie mam takiej opcji. Jak włączę np netflix to na klawiaturze nie mam opcji mikrofonu żebym mógł coś wpisać.
Niema ich też w aplikacjach do przeszukiwania w asystencie google. Ja mam coś nie tak czy to normalne jest?

Do góry