kowalmisiek
Member
Widocznie Panasonic sobie dobrze radzi z materiałem 50Hz i potrafi go dobrze wyrównać.Wyłączyłem uplynniacze i to samo nic nie przycina, jedynie na 60hz teogotanie lampek podobne jak przy 50 Hz.
Widocznie Panasonic sobie dobrze radzi z materiałem 50Hz i potrafi go dobrze wyrównać.Wyłączyłem uplynniacze i to samo nic nie przycina, jedynie na 60hz teogotanie lampek podobne jak przy 50 Hz.
https://www.amazon.com/NVIDIA-SHIELD-Gaming-Streaming-GeForce/dp/B01N1NT9Y6
Czy to jest cena z przesyłką?
Właśnie dostałem potwierdzenie z Amazona, że przesyłka już wysłana... Jak ktoś miał wątpliwości, to śmiało brać - póki jest!Ja zaryzykowałem - przygotowuję właśnie popcorn i czekam na rozwój wydarzeń![]()
A jak się komuś nie spieszy to może lepiej warto poczekać aż wyjdzie nowa wersja z HDMI 2.1 Naczytałem się trochę dziś o tym standardzie i małe prawdopodobieństwo jest żeby to udało im się zrobić przez upgrade sterowników. No ale zobaczymy co czas pokaże.Właśnie dostałem potwierdzenie z Amazona, że przesyłka już wysłana... Jak ktoś miał wątpliwości, to śmiało brać - póki jest!![]()
A czego dokładnie nie potrafisz ogarnąć?Kurcze sam bym kupił,ale niestety nie potrafię tego ogarnąć![]()
A czego dokładnie nie potrafisz ogarnąć?
Do tego trzeba doliczyć +23% VAT. Druga sprawa to gwarancja. Musisz się upewnić, że taka będzie przy zakupie poza UE.Ja zaryzykowałem - przygotowuję właśnie popcorn i czekam na rozwój wydarzeń![]()
Po co Ci 120Hz w NVidia Shield?Panowie widziałem że w tym roku pojawią się nowe TV OLED od LG z HDMI 2.1. Myślicie że Nvidia zrobi jakiś upgrade systemu w naszych Shieldach żeby obsługiwały standard HDMI 2.1?
Widziałem że AMD już zapowiedziało wsparcie w sterownikach do kart graficznych RX obsługujących technikę FreeSync zrobienie upgrade'u do nowego standardu HDMI 2.1
Mam nadzieję że dadzą radę w Nvidia Shield też w sterownikach coś wymyślić bo jak nie to trochę szkoda że się nie wstrzymałem do przyszłego roku z zakupem.
Jak bym kupił w przyszłym roku nowego OLEDa z HDMI 2.1 to bym miał w 4K 120Hz.
Do mi box właśnie wyszła aktualizacja na razie beta z automatycznym przełączaniem odświeżania obecnie tylko w kodi i plex. Także da się to zrobić we współpracy z twórcami aplikacji.Panowie i Panie ja mam pytanie jak chodzi o działanie odświeżania (Hz) na Nvidia Shield. Mam taki oto problem że w tym momencie mam ustawione odświeżanie ustawione na 4k 60Hz. Jak włączam np na netflix'ie serial OZARK wszystko idzie super płynnie i niema żadnego problemu. Jednak jak włączę już Polski serial "1983" to widzę co jakiś czas występujące szarpanie na ekranie telewizora. Jak włączyłem IPLA i tam też był z Polsatu nagrany kabaret Neonówka ten sam problem był. Domyślam się że chodzi o to że w europie jest 50Hz w tv i Shield nie umie rozpoznać i przełączyć (dostosować się) na odpowiednie odświeżanie. Czy jest jakiś prosty sposób na to? Gdzieś wyczytałem że jest plugin TVHZ którym można w locie zmienić odświeżanie ale to trzeba najpierw wejść w aplikacje potem włączyć odpowiednią częstotliwość a jak zmieniamy serial to od nowa trzeba zmieniać. Niema jakiegoś sposobu żeby to z automatu robił Shield?
Kiedyś zapewne pojawią się materiały nagrane w 120fps skoro już taka opcja będzie. Poza tym szybsze działanie menu też będzie chociaż w tym przypadku niezauważalne.Po co Ci 120Hz w NVidia Shield?
Napisz ile opłat celnych naliczyli jak przyjdzie. Ciekawi mnie czy sam VAT czy coś jeszcze.Właśnie dostałem potwierdzenie z Amazona, że przesyłka już wysłana... Jak ktoś miał wątpliwości, to śmiało brać - póki jest!![]()
Trochę więcej gier widać na dole w NVIDIA Games, druga i trzecia belka od końca (nad ustawieniami konta itd.), gdzie jest podział wg kategorii oraz te na GeForce Now i GeforceNow Included. Wydaje mi się, że tam jest tego więcej, niż w kanale "za darmo na urządzeniach Shield". Nie wiem tylko czemu czasami się te gry tam nie wyświetlają i jest tylko napis "Tu będą wyświetlane Twoje gry". U mnie ostatnio zanim zacząłem grać to nic nie było, a po skończonej godzinnej sesji w Tekkena nagle się pojawiły. Aczkolwiek nadal w GFN nie widać np. GTA V, SA i VC, tylko przez wyszukiwanie, więc może być tak, że tu też wszystkiego nie widać.Dzień dobry. Czy można gdzieś znaleźć listę gier na Shielda, które są objęte subskrypcją? Z poziomu urządzenia widać tylko niektóre pozycję, inne udało mi się przypadkowo znaleźć. Na stronie jest tylko ogólna lista dostępnych pozycji na Shielda.