@mat74
poproszę o Twoje ustawienia napisów, przetestuję u siebie na oled
Ja do filmów z HDR/DV proponuję kolor szary albo ciemno szary.
może jeszcze jakieś inne ustawienia w samej konsoli bądź w Kodi które poprawią działanie podpowiesz ?
Masz rację, szkoda że twórcy Kodi nie słuchają użytkowników. Już dawno było zgłaszane, żeby zrobić oddzielne ustawienia koloru napisów do SDR i HDR.
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
mam soundbar Samsung z serii Q i interfejs wyświetlam na TV/Nvidia a fonia płynie właśnie przez soundbar. Kabel HDMI z soundbara idzie do TV a z soundbara do Nvidi.Mam pytanie, bo na szybko w google nie znajduję odpowiedzi: Spotify na Nvidia Shield Pro 2019 wygląda bardzo fajnie na TV, ale czy mogę grać na innym urządzeniu (wzmacniacz stereo Yamaha RN-803D)? Tzn aby interfejs wyświetlał się na TV/Nvidia shield ale muzyka odtwarzała się na Yamaszce? To się nazywa chyba "Spotify connect" i tak odtwarzam z komputera PC oraz z telefonu, gdzie odsłuch idzie na Yamaszce (np. na telefonie mogę wybrać z szeregu urządzeń Spotify Connect - na czym ma być odsłuch). Czy moje wymagania są zbyt nietypowe? Jakie są racjonalne rozwiązania? Mam konto płatne na Spotify i wpisałem je podczas konfigurowania Spotify na Nvidia Shield.
Chodzi mi o to, żeby podczas słuchania ze Spotify lub z radia internetowego, obraz na telewizorze był wygaszony tzn. włączam sobie na Nvidi np. ulubione radio, coś tam w domu robię a telewizor jest albo całkowicie wyłączony albo choćby sam obraz na TV.
Poszukuje pilota do nvidia shield 2017 myślę miedzy sofabaton u1 a wechip g20 ktoś próbował tych pilotów?