Witam,
mam problem z shieldem wersja 2017. Po ostatniej aktualizacji mam problem z wyświetlaniem obrazu. Shield jest podłączony do yamahy ysp 2700 kablem kierunkowym. Problem objawia się tym, że po włączeniu konsoli nie mam obrazu. Zmiana kabli czy wejść w soundbarze nie pomoga. Czasem się uda, że obraz się pojawi. Podczas restartu jest logo NVIDI ale jak już ładuje się android obraz jest czarny. Sygnał do yamahy słyszę kliknięcia przy "poruszaniu się" po menu głównym android TV. Czasami obraz się pojawi na kilka sekund i zaraz ginie. Nvidia podłączona bezpośrednio do OLEDa daje obraz. Co udało mi się ustalić to przy bezpośrednim połączeniu do OLEDa w ustawienia wyświetlanego obrazu w shieldzie mam do wyboru 4 opcje wszystkie z "HDR ready". Jak shield jest podłączony do yamahy to mam opcje 4k 59,940Hz (domyślny) 4k 60Hz, 4k 23,976 Hz HDR10 ready i 1080p 59,940 Hz HDR10 ready. Do yamahy mam też podłączony tuner 4k i nie ma żadnych problemów z obrazem, także obrazu 4k z HGL. Nie znalazłem tutaj aby ktoś miał podobny problem ale może macie jakieś pomysły.