Master_PiT
Member
Witam.
Żona łaskawie wyraziła zgodę na wymianę TV i tak już borykam się z tym problemem 2miesiace.
Odległość oglądania TV 3-3.5m na wprost.
Mój obecny TV to Samsung 65" HU7200.
Obecny odbiornik irytuje mnie. Smart chodzi kulawo, czerń jest blada, dość mocny clouding.
Ogólnie szukam czegoś co ma i dobre kolory, i ciemną czerń, chodzi płynnie itd.
W piereszej chwili rzuciłem się na Oleda c9 od LG, ale małżonka nie widzi sensu wymiany 65" na 65" nawet jeśli nowy miałby mieć mega kolory i smolistą czerń.
Tv ma być po prostu większy.
Po wielu poszukiwaniach znalazłem Samsung qe75q90RAT.
Jako że w 90% oglądam Netflix to bardzo doskwiera mi brak Dolby Vision. Znów mętlik w głowie i w oko wpadł Sony 85xg9505 - parametry słabsze od samsunga ale obraz większy.
Tu znów rodzi się problem, bo przy takiej kwocie mogę sobie pozwolić na zakupy ratalne. Najlepiej 50-60 x 0%, o ile z Samsungiem to żaden problem to Sony zniknął wczoraj z MM, a nie wiadomo czy pojawi się w Euro Rtv Agd.
Do sedna.
1.Iść w jakość i brać q90r ( czesto w promocjach na 15tys wisi)
2.Czekać na pojawienie się sony w sklepach z dlugimi ratami.
3. Liczyć że LG77C9 spadnie na 18tys
4. Może rozważyć inne propozycje 75"+ ?
Żona łaskawie wyraziła zgodę na wymianę TV i tak już borykam się z tym problemem 2miesiace.
Odległość oglądania TV 3-3.5m na wprost.
Mój obecny TV to Samsung 65" HU7200.
Obecny odbiornik irytuje mnie. Smart chodzi kulawo, czerń jest blada, dość mocny clouding.
Ogólnie szukam czegoś co ma i dobre kolory, i ciemną czerń, chodzi płynnie itd.
W piereszej chwili rzuciłem się na Oleda c9 od LG, ale małżonka nie widzi sensu wymiany 65" na 65" nawet jeśli nowy miałby mieć mega kolory i smolistą czerń.
Tv ma być po prostu większy.
Po wielu poszukiwaniach znalazłem Samsung qe75q90RAT.
Jako że w 90% oglądam Netflix to bardzo doskwiera mi brak Dolby Vision. Znów mętlik w głowie i w oko wpadł Sony 85xg9505 - parametry słabsze od samsunga ale obraz większy.
Tu znów rodzi się problem, bo przy takiej kwocie mogę sobie pozwolić na zakupy ratalne. Najlepiej 50-60 x 0%, o ile z Samsungiem to żaden problem to Sony zniknął wczoraj z MM, a nie wiadomo czy pojawi się w Euro Rtv Agd.
Do sedna.
1.Iść w jakość i brać q90r ( czesto w promocjach na 15tys wisi)
2.Czekać na pojawienie się sony w sklepach z dlugimi ratami.
3. Liczyć że LG77C9 spadnie na 18tys

4. Może rozważyć inne propozycje 75"+ ?