setunia napisał:3300 - dobra cena.
telfor napisał:Witam!
kupiłem dopiero ten telewizor i zwruciłem uwagę, że jak jest włączona funkcja ściszania na reklamach to nie daje to efektu, bo na reklamach i tak jest głośniej, a czasem podczas oglądania filmu sobie po prostu troszkę ściszy. sygnał jest ze zwykłej anteny TV. nie wiem czy to normalne czy mam wadliwy telewizor.
z góry dzięki za odpowiedz.
tomania napisał:Witam.
Pisałem już wcześniej o sposobie jakiego użyłem w celu zminiejszenia owego buczenia w tym TV. Nie jest to może zbyt eleganckie rozwiazanie i moło zaawansowane technicznie lecz skuteczne. Pomiędzy TV a ścianę ulokowałem kilka pianek o nierównej powierzchni ( np z opakowań sprzętu). Należy eksperymentalnie ustalić ich położenie, gdyż owe buczenie jest odbiciem właśnie od ściany za TV. Ja już zapomniałem o tym problemie w efekcie w/w działań. Gąbki, czy pianki nie osłabiają chłodzenia gdyż przebiega ono wzdłuż pionu wewnątrz obudowy. W dodatku ten TV wyjątkowo malo się grzeje. Jeśli chodzi o rezonans glośników to rzeczywiście sie pojawia i pewnie coś wymyślę lecz narazie dzieje się to sporadycznie. Pozdrawiam.
brudka napisał:Witam Was !
Własnie czytałem ten wątek, na tym forum jestem nowy. Takze posiadam ten model plazmy LG i jeśli mogę - mam do Was małe pytanie, w szczególności do użytkowników, którzy juz dłużej uzywają tego TV jakiś rok, pół roku. A mianowicie: Jak się spisuje matryca, czy nie zmniejszyła sie jej jasność i jak się zachowuje taka roczna czy pół roczna plazma jeśli chodzi o pozostające duszki po logach telewizyjnych czy innych rzeczach. Podobno po jakimś okresie czasu to radykalnie sie zmniejsza. Właśnie jak możecie powiedziec z własnego doswiadczenia o ile sie taki efekt zmniejszył i czy wogóle to nastąpiło. No i jaki czas Waszym zdaniem jest optymalny do takiego zformatowania plazmy aby juz nie posiadała takiej czułości na wypalenia.
Z góry wielkie dzięki za informacje i pomoc.
Pozdrawiam,
Brudka