Nowy Firmware tuz tuz

pysio78

New member
2.35 poprawia stabilność w niektórych grach. W których tego już nie napisali.
W czerwcy zapowiadany jest soft 2.40. Ma wprowadzić m.in. trofea. Więcej szczegółów wrótce!

macek

New member
Bez reklam
tak jest od chyba dwoch dni ale nic praktycznie nie wnosi nowego jedynie najprawdopodobnie przygotowuje czarnule pod oczekiwany 2.40

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Najprawdopodobniej. 2.36 wg tlumaczenia notki ze strony producenta "poprawia stabilbiść niektorych formatow", ale niczego sie po takiej informacji nie dowiemy. Soft 2.40 ma być jeszcze w czerwcu, więc może lada dzień.

klemens007

New member
Jak ten update ściągnąć na napęd usb? Ściąga mi się ps3update.pup i co dalej ? Konsola mi tego nie widzi. Proszę się nie śmiać z mojej niewiedzy ale jestem kompletnym laikiem w te klocki. Aczkolwiek ze ściągnięciem nowych upgradów na x360 jakoś nie miałem problemów. Gdyby ktoś tak życzliwy powiedział mi co i jak to będę bardzo wdzięczny i szczęśliwy.

ps_user

New member
Bez reklam
klemens007 napisał:
Jak ten update ściągnąć na napęd usb? Ściąga mi się ps3update.pup i co dalej ? Konsola mi tego nie widzi. Gdyby ktoś tak życzliwy powiedział mi co i jak to będę bardzo wdzięczny i szczęśliwy.
Uszczesliwie tylko troche. Musisz ten plik umiescic w od powiednim katalogu.
Na 100% juz to bylo na tym forum, wiec poszukaj.
OK to ma byc tak: "PS3"/"Update";)

mataman

New member
Bez reklam
Ja proponuję nagrode Nobla dla sony za robienie nic nie wnoszących update'ów. A w szczególności ten ostani jest bomba. 15 min i po co ?

mataman

New member
Bez reklam
Wiesz mało mnie interesuje że cos sobie tam usprawniają, polepszaja stabilnośc niektórych gier (ciekawe jakich ?). Dawać mi tu dostęp do XMB z gry, zaproszenia do gry online z XMB (a nie tylko gdy dev danej gry to przewidzi), swój soundtrack itd. itp. Wiekszość z tych rzeczy na x'ie jest od początku a sony sie grzebie i grzebie....

Masta_J

Active member
Bez reklam
Jesli malo Cie interesuje to w czym problem?

Gdyby nie musialo byc tych updateow to by ich nie bylo, wiesz co ich to interesuje, ze Ciebie to nie interesuje?

Pozdrawiam,

mataman

New member
Bez reklam
Będziemy sie sprzeczac teraz ? W sony pracujesz czy jak ? Po prostu wkurzające jest to że sony cały czas odwleka update 2.40 który na wprowadzić wreszcie poważne usprawnienia.

Ogr

New member
Bez reklam
To ogółem są jaja zrobia cos, co od kilku lat ma konkurencja i wszyscy bedziemy popadać w zachwyt hahah Maja problem z własnym dzieckiem czy co ?

neospiderman

New member
Ogr napisał:
To ogółem są jaja zrobia cos, co od kilku lat ma konkurencja i wszyscy bedziemy popadać w zachwyt hahah Maja problem z własnym dzieckiem czy co ?

Obstawiał bym właśnie to, mają chyba cienkich programistów od FW.
Przykładem jest może być to że coś co u konkurencji jest od początku na ps3 jest wciąż niedostępne. A przecież ludzie proszą o np. igXMB od premiery konsoli, sony wciąż usilnie twierdzi że słuch głosu ludu, ale nic z tego nie wynika.
Acha i jeszcze do myślenia daje mi to że pierwsze FW PS3 zajmowały 96MB [teraz jest już lepiej zabiera jakieś 64 w/g ost. info.] ramu z 512 ogólnie dostępnego - dla mnie to czysta kpina i pokaz nieumiejętności programistów, to wxp zajmuje kilka mega więcej przy czym oferuje znacznie większe możliwości.

brx

New member
Bo to jest jak w polityce - wrzuca się do mediów poboczne tematy, by LUD mógł się czymś zająć (strajki, protesty, afery). Na drugim planie, w ciszy i spokoju, realizuje się swoje cele (np. fw 2.40 ;)).

Skąd te dane odnośnie zajętości pamięci przez oba systemy?

Masta_J

Active member
Bez reklam
mataman napisał:
Będziemy sie sprzeczac teraz ? W sony pracujesz czy jak ? Po prostu wkurzające jest to że sony cały czas odwleka update 2.40 który na wprowadzić wreszcie poważne usprawnienia.

Ja sie nie sprzeczam, dla mnie po prostu piszesz nonsensy.

Sony wypusci nowy soft jak wypusci i nam nic do tego.

Co w nim bedzie? Bedzie to co bedzie i nic nam do tego.

Nie mamy na to kompletnie zadnego wplywu i narzekac i wkurzac sie na cos na co nie mamy kompletnie zadnego wplywu uwazam za nonsensowne.

Pozdrawiam,

brx

New member
Sory, że się wcinam w dyskurs, ale uważam, że może nie tyle wkurzać się, ale ponarzekać czasem warto. Przecież to klienci w dużym stopniu tworzą produkt. Nikt nie będzie masowo produkował i sprzedawał czegoś, co nikomu nie będzie się podobało. Po to są robione badania marketingowe - na ich podstawie ktoś podejmuje decyzje. Dla przykładu: czemu kontroler do ps'a ma taki wygląd a nie inny? Pewnie większość osób, które testowały taki projekt stwierdziły, że jest najlepszy w takiej właśnie formie.

Bez urazy - tylko spokój nas może uratować ;)

Pozdro

Ogr

New member
Bez reklam
Czy jest mozliwosc usuniecia obecnego softa 2.35 aby wrócic do pierwszego ???
Mam na płycie wersje 2.0 i chce do niej powrócic by cos sprawdzic.

Do góry