mare37 napisał:Mozesz sprawdzic w menu serwisowym wersje softu. jesli masz jedna z nowszych to raczej zmiana softu nic nie pomoze.
Duzo bylo pisania o tym ze matryce w a656 sa nierowno podswietlane i czesto wystepuje efekt białej poświaty. Kazdy uwaza ze czarna matryca dobrze odwzorowuje kolory..jednak jak to sie okazuje przy ogladaniu tv nie ma to znaczenia i mat5yce samsunga bardzoiej rozswietlaja niz innych producentow.
Niektore softy reguluja tryb energooszczedny przyciemniajac ekran i to jest wyjscie poza tym nalezy zjechac podswietlenie do 5 wtedy efekt zlego podswietlenia sie zmniejszy
Widać że nie masz pojęcia o czym piszesz. "CZarna matryca lepiej odwzorowuje kolory" - WTF? Jaka czarna i o co chodzi?. Ile miałeś w domu lcd samsunga i innych firm by sadzić tu takie stwierdzenia jak "mat5yce samsunga bardzoiej rozswietlaja niz innych producentow". Z moich wszystkich lcd największy clouding miał sony 32d3000 - normalnie dramat, plamy na całym ekranie układające się w kształt orła, swojego czasu zamieszczałem fotkę z tej tragedii na tym forum. Po co pisać bzdury dla samego pisania to ja nie wiem.