Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

pantomima

Banned
Zniewolony (2013) - IMDb - w końcu bardzo dobry film.Jak dla mnie wraz z Koneserem jak na razie najlepsza produkcja z 2013r i być może będzie Oskar...
Nie będę się rozpisywał,trzeba po prostu obejrzeć.Chiwetel Ejiofor zagrał bardzo dobrze ale Michael Fassbender wczuł się w rolę idealnie i spokojnie powinien dostać nominację do Oskara za najlepszą rolę drugoplanową.
[youtube]iiw1cYXQw4g[/youtube]

Witaj w klubie (2013) - IMDb - trochę słabszy ale również dobry film.Co dziwne odtwórcy ról Matthew McConaughey i Jared Leto również powinni według mnie zostać nominowani do Oskara..Oprócz tego że schudli do filmu po kilkanaście kilogramów zagrali na bardzo wysokim poziomie...
[youtube]sb0BRVNIiLU[/youtube]

Ratujac pana Banksa (2013) - IMDb - następny dobry film.Tym razem Tom Hanks gra Walta Disney'a.Kolejna produkcja w której według mnie powinna być nominacja do Oskara.Tym razem dla Emmy Thompson za najlepszą rolę kobiecą.
[youtube]ujxpk2IdDmM[/youtube]

Grawitacja - wszyscy pewnie znają...
Czekałem na jakość 1080p.Jak na razie WEB RIP ale w miarę ok Robot-free zone
Fajne widoczki,niezłe efekty i prawa obowiązujące w kosmosie.Ogólnie dobry film ale liczyłem trochę na coś lepszego...

Tym sposobem ranking filmów z 2013 r wygląda tak :

Najlepsze :
Zniewolony i Koneser

Później :
Wyścig
Kapitan Phillips
Labirynt
Lone Survivor
Witaj w klubie
Ratując pana Banksa
Grawitacja
Panaceum

Do obejrzenia jeszcze z tych lepszych :

Wilk z Wall Street
American Hustle
Ona
Thor: Mroczny świat
Hobbit: Pustkowie Smauga

W tym miesiącu nominacje do Oskarów.Zobaczymy co się sprawdzi...:)

Tutaj coś dla fanów gier i Obcego
[youtube]r56MMs0jqoY[/youtube]

Nie wnikam w Twe recenzje itp ale - nie do konca rozumie jaka czerpiesz satysfakcje z ogladania wszystkiego co nowe , co tylko ukaze sie w internecie do sciagniecia , pobrania ....
Wydaje mi sie ze o wiele wiecej radosci czerpie sie z zakupu czegos w oryginale, czas oczekiwania na konkretne wydanie jeszcze bardziej poteguje emcoje w czasie seansu itp .
Sciagnac wszystko co nowe z netu i obejrzec w przeciagu 2/3 nocy ? = totalnie bez sensu !

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bo lubię być na bieżąco.Może z 5 filmów wymienionych przeze mnie w poprzednim poście bym obejrzał jeszcze raz a kupił z 1 czy 2..

Nie wnikam w Twe recenzje itp ale - nie do konca rozumie jaka czerpiesz satysfakcje z ogladania wszystkiego co nowe , co tylko ukaze sie w internecie do sciagniecia , pobrania ....
Wydaje mi sie ze o wiele wiecej radosci czerpie sie z zakupu czegos w oryginale, czas oczekiwania na konkretne wydanie jeszcze bardziej poteguje emcoje w czasie seansu itp .
Sciagnac wszystko co nowe z netu i obejrzec w przeciagu 2/3 nocy ? = totalnie bez sensu !

Popieram
Część filmów wręcz powinno się oglądać włącznie z dodatkami na płycie (choćby Frankenweenie czy Gnijąca Panna Młoda - super filmy tak przy okazji, ale też fajne dodatki sa na MiB 3).
Rip to tylko rip i jakość rzadko jest na prawdę dobra.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ripy 1:1 maja taka sama jakosc obrazu i dzwieku co oryginal a ogladanie dodatkow mnie jakos malo interesuje,wole efekt koncowy,jak mnie juz jednak cos zaciekawi to na Yotube pelno jest Making off...
Na rozdaniu Oskarow bede przynajmniej wiedzial o co biega...hehe

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ogladal ktos wczoraj?:
"Kobieta na Marsie, mężczyzna na Wenus"? Film z roku 2008.
http://www.youtube.com/watch?v=CJXyWCxddzI
Film byl emitowany na TVP2 HD.
Swietna, niezobowiazujaca francuska komedia.
Niby nic specjalnego, ale jak porownam do tych wszystkich obecnych (promowanych) amerykanskich komedi, to mimo wszystko kino francuskie deklasuje niemal wszystko.

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Nie przepadam za polskim kinem (ogólnie, bo przecież jest też kilka perełek), ale Więckiewicz ma wg mnie klasę i chyba każdy film z jego udziałem nie jest zły, tym bardziej nowożytna historia i realia ówczesnej Polski.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie przepadam za polskim kinem

Dlaczego ? przecież to takie swojskie filmy,przynajmniej ten pierwszy zwiastun :)

Kiedyś najlepsze polskie filmy to były komedie.Gdzieś od 2000r. po filmie Chłopaki nie płaczą i Dzień Świra wszystko obróciło się o 180 stopni.Teraz najgorsze polskie filmy to właśnie są komedie.Jednak dramaty i niektóre wojenne są na dość wysokim poziomie.Szkoda tylko że dobrych młodych aktorów jest tak mało.Praktycznie tylko 4 nazwiska - Maciej Stuhr,Marcin Dorociński,Robert Więckiewicz i Arkadiusz Jakubik...
Dorocińskiego ostatnio polubiłem po filmie "MIŁOŚĆ" / "Loving" dir. Sławomir Fabicki - official movie trailer - YouTube

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tez nie przepadam za Polskim kinem (pomijajac klasyke), nie wspominajac o muzyce. Mam na mysli te nowe gnioty, pseudo artystow i cala ta "elite" celebrytow (nie mylic z artystami), zenada.
Za to wielu Polskich aktorow bardzo cenie, chociazby Jerzy Radziwilowicz, Marian Dziedziel, Janusz Gajos, Stuhr, czy wspomniany Wieckiewicz z mlodszego pokolenia.
Z komedi oczywiscie "Nic Smiesznego", genialny film ;)
Bogus Linda tez jest dobry, najbardziej lubie go za "Szamanke". Dzis juz troche zapomniany, a szkoda. W Stanach bylby dzis drugim B.Willisem, a u nas zostala mu gra w kiepskich serialach.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nic śmiesznego ze 2 miesiące temu oglądałem - jak Cezaremu babka piłowała zęby i odganiał się od "wilka" to bezcenne sceny :)
Zobaczcie obsadę tego filmu 11 minut (2014) - Filmweb

Linda powinien zagrać w Niezniszczalnych 3 mówiąc "Co Wy wiecie o zabijaniu"...

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Metallica Through the Never (2013) - IMDb - dzisiaj obejrzałem.W sumie około 90 % filmu to koncert.Była moc a nóżka mi chodziła:) Pozostała reszta czasu to przeplatająca się historia chłopaka który ma dostarczyć tajemniczą przesyłkę...
Jakość spoko :
http://zapodaj.net/images/522e1fd709e53.jpg
http://zapodaj.net/images/43d967fb52ba6.jpg
http://zapodaj.net/images/10c19d77fee7c.jpg
Trailer jak ktoś nie widział Metallica Through the Never - Official Theatrical Trailer [HD] - YouTube

Do góry