Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Pirek.
Myślisz że jak wkleje to Rebece w Mega-temat, to mnie wywala, czy wywala i zakapuja?
Warto byłoby już podsumować tę "dyskusję".

Ach to były czasy...

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam

Piramida

Well-known member
Bez reklam
W zoo go poznałeś? :ROFLMAO:
Na osiedlu :grin:

Kto ogląda ?
MV5BZDQ5ZDVkOWUtZTM2NC00MDcxLTgzY2ItNmJkOGVkMTRmZmQxXkEyXkFqcGc@._V1_.jpg

wucash

Active member
Bez reklam
Jestem w trakcie Wzgorza Psów, książkę uwielbiam, jedna z moich ulubionych. Serial na razie daje radę z jednym wyjątkiem. Jak to niestety w polskich produkcjach problem ze słyszeniem dialogów. Niektórych nie slychać i wręcz kusi o włączenie napisów (co już mi na polskich produkcjach się zdarzało. Dyskusja pod postem Jakuba Żulczyka (autora) już nabiera rumieńców i pojawiają się argumenty - kupcie sobie dobre kino to usłyszycie. Może nie mam jakiegos hi-endu ale dziwnym trafem na innych produkcjach, nie polskich, które oglądam wyłącznie w oryginale bez lektora tego problemu nie słyszę. Pojawił się nawet argument, że to zmiksowane pod Atmos czyli skoro mam tylko 5.1 to ***uja usłyszę :D
Ciekawy jestem jak u Was :D

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Dramat.
Ale bywało podobnie w kinowych hollywoodzkich superprodukcjach, że dialog ginal w zwyczajowo przebasowanym Imaxie, a w przypadku filmow Nolana nawet w neutralnie skonfigurowanych dźwiękowo salach.

wucash

Active member
Bez reklam
Ale jednak to już bardzo specyficzne warunki, natomiast można zaryzykować twierdzenie że w dużej części polskich produkcji jest to skopane.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Pewnie tak. Przyznaje, ze brakuje mi doświadczenia w tej materii. Polskich produkcji u nas jak na lekarstwo. Zwlaszcza odkąd lokalne mi kino zostało przypisane dystrybucji "perełek" w hindi/tamilu, a polska dystrybucja spadła na inne dzielnice.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja czytam z ruchu ust ;)

Coś brakuje HDR w tym nowym pakiecie Skyshowtime Premium 4K (apka w TV).
Odpaliłem Złotko z wypożyczalni i tam już był ;)

Ostatnia edycja:
Do góry