Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Kleofas11

Active member
Bez reklam
jeden z lepszych filmów ever
Film, już któryś raz z resztą, oglądnięty jednym ciągiem .Bez odchodzenia od telewizora.
A Jacka Nicholsona po prostu uwielbiam.
Rok 1993. Kino studyjne w pewnym mieście. Robocza wizyta Kena Keseya na pokazie powyższego filmu. Chwilę wcześniej był na uniwersytecie na spotkaniu ze studentami anglistyki.
A tu inny gmach i gaworzenie po angielsku do zwykłej publiki kinowej. Na pokazie obecny polski tłumacz książki, ale mało aktywny głosem. Publika udaje, że wszystko rozumie. Książka w łapie.
Potem kolejka po autograf i 2 pieczatki (z wizerunkiem zwierząt) odciśnięte na kartach przez autora. Ale było warto. A sama powieść o wiele bardziej rozbudowana niż równie wspaniały film.

Ostatnie sekundy filmu i zaciśnięta twarz Christophera Lloyda (obok rozbudzony Danny DeVito) dają nadzieję, że świat zmieni się kiedyś na lepsze.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
:unsure:

...jakby co to od razu mówię ,że to nie ja,mnie tam nie było i to nie jest moja ręka :grin:
3t47.gif

:mrgreen:

Kleofas11

Active member
Bez reklam

"Wspomnienia: Geneza "Obcego" (2019), 89 min.​

" Dokument opowiada historię powstawania filmu „Obcy – ósmy pasażer Nostromo” w reżyserii Ridleya Scotta.
Odkrywamy jego korzenie, sięgające mitologii egipskiej i greckiej, parazytologii, kosmicznych horrorów H. P. Lovecrafta oraz prac Francisa Bacona.
Film stanowi także zapis rozmów z twórcami filmu, kulturoznawcami i specjalistami od efektów specjalnych oraz niepublikowanych materiałów z produkcji. "

Do góry