Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek, a byłeś może na jakimś seansie ScreenX? Bo ja niestety jeszcze nie i jestem ciekawy czy nie warto się skusić :)

To jest to kino 270 stopni z trzema ekranami, czy jakoś tak, nie nie byłem, ale wydaje mi się, wydaje mi się, że to nie za bardzo, ale kto co lubi, IMAX ma zajebisty jeden duży ekran, dźwięk petarda i co trzeba więcej, ale może kiedyś się wybiorę, ale na pewno nie na taki film jak Top Gun.. To bardziej jak dla mnie pasuje do Star Wars itp.. :)

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Ja od siebie polecam serial Tokyo Vice (HBO MAX).

Wczoraj z Żoną zaczęliśmy i jest świetny.

Serial HALO również mogę polecić, bo mało jest produkcji na podstawie gier tak dobrze zrealizowanych.

Mam zamiar jeszcze dzisiaj obejrzeć The Northman, bo wszyscy trąbią że najlepszy film o wikingach.

Bardzo mnie ciekawi "Wszystko Wszędzie Na Raz", jednak jeszcze w Kodi jest tylko jakaś słaba wersja dl, więc jak będą jakieś fajne linki 4k z dts/atmosem to też z chęcią obejrzę, bo oceny ma dość wysokie.

Halo, faktycznie bardzo dobrze zrealizowany. Warto obejrzeć. Wiking, zobacz, film brutalny - tak jak Wikingowie...czy najlepszy? Hmm, sam oceń.
Do Tokio Vice też się przymierzam.

venomas200

New member
Bez reklam
Wczoraj obejrzałem nowy Krzyk 2022, i strasznie będę wspominał ten seans. Takie filmy to już ciężko zrobić aby zaskoczyły widza. Formuła się przejadła i za dużo groteski jak dla mnie

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

wucash

Active member
Bez reklam
Wczoraj zaliczony The Northman na pewno trzeba docenić starania w odwzorowaniu tego okresu w przeciwieństwie do trochę przykolorowanych Wikingów. Film oparty na mitach, folklorze i historii skandynawii, niestety trochę przydługi, momentami nużący mimo swej brutalności. Mnie nie kupił. Reżyser jest fanem Conana - barbarzyńcy co trochę widać w filmie, który oglądałem bardziej jak jakieś fantasy niż film historyczny. Rewelacyjne widoki z Islandii i nie tylko.

Ostatnia edycja:

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Ja nie serialowiec. Ale Halo, Tokyo Vice, jak najbardziej polecam. Mam jeszcze w zanadrzu DMZ, Mayor of Kingstown, Severance, Suspicion, Dropout i The Last days of Ptolemy Grey. Nie wiem kiedy to obejrzę.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A my obejrzeliśmy romansidło Perfekcyje połączenie i jak widać można zrobić tego typu film bez przepychu merców domów za miliony itp., a do tego troszkę uroków Australii można obejrzeć. W rolach głównych V. Justine i A. Demos, więc obie płcie oglądające będą zadowolone z widokòw. :-D I jeszcze nieformalna rola drugo planowa Barbra, ale to dlatych co zechcą obejrzeć to romansidło.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przecież te filmy nie są dla Ciebie. Po co po nie sięgasz. Nie pamiętam co Ty ostatnio przełknąłeś bez krytyki (może jakiś serial) Ja tam potrafię się bawić takimi "bajkami" . Może dla Ciebie jest teatr lub opera.? Albo jeszcze coś innego.

Ja też nie pamiętam, co Ty "poleciłeś" ostatnio dobrego, Moonfall? ; )
Świeżak jesteś w tym wątku, to nie pamiętasz ile filmów pod sobotni "popcorn" tu omówiliśmy, wiec mi tu nie wyjeżdzaj z jakąś operą. Chowaliśmy się tu na VanDamBamBam, Rambo, czy Kommando, więc mi tu nie pisz co jest dla mnie, lub nie. Jest różnica pomiędzy BadBoys (skoro już przy Bayu), a Ambulance.
Idąc dalej, ale trzymając się Bay'a, porównaj sobie ww. Moonfalla, do chociażby starego Armagedona.
Przecież ja nie porównuje do "Kontaktu" z Foster, czy "Moona" - którego byś pewnie nie skumał, a tym bardziej do jakiegoś Kubricka, a do typowych akcyjniaków pod piwko, a Ambulanca nie zestawiam z Roninem, czy Gorączką, mimo, że skojarzenia nasuwają się ewidentnie (czyt. nieudolnie).
Widząc napad na bank, w obsadzie Jake Gyllenhaala, nastawiłem się na przyzwoitego akcyjniaka, a nie infantylną BAJKE i jeden wielki burdel na kółkach pod gimbaze wychowaną na Netflixie... ale widocznie mieliśmy inne oczekiwania.

Btw. Jak tak dalej pójdzie, to za 5 lat na tym forum, będziemy omawiać następną część Rekinado : D

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Pamiętam, pamiętam. Bo zanim tu weszłem to poczytałem. Napisałem wyraźnie "już dawno nie pamiętam kiedy na coś nie narzekałeś". I się od razu nie napinaj tylko z tego powodu, że jesteś tu od dawna (jakieś się to modne zrobiło na forach). To nic nie znaczy. Ale pewnie pesel robi swoje. Twoja sprawa.
Że jesteś tu naczelnym krytykiem filmowym i lubisz się rozpisywać na dwie strony to wszyscy wiedzą. Tylko pamiętaj, że są gusta i guściki. Takie czasy, że filmy są jakie są. Ja sobie z tym radzę. Dobrej niedzieli życzę.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak mam odpisać na te farmazony, jednym zdaniem, dwoma? Elo, miłej niedzieli, czy jak?
Tak was uczyli w szkole? Myślisz, że mi się chce cokolwiek pisać z Tobą?

Mam w upie jakiś pesel, czy to ile kto siedzi na forum i co jest modne, odpowiadam Ci, na Twoją sklerozę i zaczepki, nic więcej, a Ty robisz z tego zarzut.

Odniosłem się do filmu - po raz setny w ostatnich latach (nie do Ciebie), napisałem co mi nie leży i uzasadniłem (!), a Ty wyskakujesz personalnie do mnie z jakimś teatrem, z tym czego nie pamiętasz u mnie i co jest dla mnie do oglądania, to Ci chłopie wyjaśniłem jak na tacy, czego nie kumasz?

Nie masz argumentów dot. filmów, skąd się bierze taka a nie inna opinia po tych wszystkich latach na forum i dlaczego, to wymyślasz jakiś naczelnych krytyków, pesel, rozpisywanie się na 2 strony, co jeszcze? Stan majątkowy, miejsce zamieszkania?
Forum jest od tego, żeby sobie pogadać o filmach i ew. wyjaśnić nieporozumienia i się poznać (jak ktoś jest niekumaty lub siedzi od niedawna), ja Ci wyjaśniłem na "2 strony" co mi nie pasowało w jakimś Ambulance, a Ty mi zaglądasz w pesel i wysyłasz do Opery. Jaja : D

Również Ci życzę miłej niedzieli ; )

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
A my obejrzeliśmy romansidło Perfekcyje połączenie i jak widać można zrobić tego typu film bez przepychu merców domów za miliony itp., a do tego troszkę uroków Australii można obejrzeć. W rolach głównych V. Justine i A. Demos, więc obie płcie oglądające będą zadowolone z widokòw. :-D I jeszcze nieformalna rola drugo planowa Barbra, ale to dlatych co zechcą obejrzeć to romansidło.
Też lubię takie klimaty. Od czasu do czasu. Dobrze mieć elastyczne gusta filmowe. Przynajmniej można mieć frajdę z dzisiejszego kina. Filmów różnego rodzaju jest wbrud. I jak ktoś lubi to też seriali.

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Dobrze, że mamy Toma. Coś dawno nie było Denzela. Ostatni chyba " Małe Rzeczy". Czy coś mi umknęło?

mat74

Well-known member
Bez reklam
Ja od siebie polecam serial Tokyo Vice (HBO MAX).

Wczoraj z Żoną zaczęliśmy i jest świetny.

Serial HALO również mogę polecić, bo mało jest produkcji na podstawie gier tak dobrze zrealizowanych.

Mam zamiar jeszcze dzisiaj obejrzeć The Northman, bo wszyscy trąbią że najlepszy film o wikingach.

Bardzo mnie ciekawi "Wszystko Wszędzie Na Raz", jednak jeszcze w Kodi jest tylko jakaś słaba wersja dl, więc jak będą jakieś fajne linki 4k z dts/atmosem to też z chęcią obejrzę, bo oceny ma dość wysokie.

Wczoraj zaliczony The Northman na pewno trzeba docenić starania w odwzorowaniu tego okresu w przeciwieństwie do trochę przykolorowanych Wikingów. Film oparty na mitach, folklorze i historii skandynawii, niestety trochę przydługi, momentami nużący mimo swej brutalności. Mnie nie kupił. Reżyser jest fanem Conana - barbarzyńcy co trochę widać w filmie, który oglądałem bardziej jak jakieś fantasy niż film historyczny. Rewelacyjne widoki z Islandii i nie tylko.

"Tokyo Voice"- zgadzam się , dobry.
Co do "The Northman" , zły nie jest ale chyba troche na siłe chcieli z niego 'zrobić Makbeta",moim zdaniem całkiem niepotrzebnie.Adaptacji Shakespeara jest wystarczająco dużo.

Z czystym sumieniem moge polecić jeszcze to https://trakt.tv/shows/shining-girls/seasons/1/episodes/5 i to https://trakt.tv/shows/the-staircase-2022/seasons/1/episodes/3.
Z filmami gorzej , ostatnio dałem rade strawić horror https://trakt.tv/movies/the-cursed-2021 - da się obejrzeć.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Premiera ma być 23 maja więc pewnie 24-tego :grin:.
Już jest ;)
Jeden odcinek dziennie,to też ciekawa opcja.
https://www.imdb.com/title/tt10324164/episodes?ref_=tt_eps_sm

Nowy film z Mikołajem i średnia 7,4 ?
Fiu,fiu ;)
MV5BNDM2ODNiMWItOWRkNS00ODE3LWE2OGYtNTZkMDJkOWI1ODMxXkEyXkFqcGdeQXVyMjMxOTE0ODA@._V1_.jpg

Do góry