Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

mat74

Well-known member
Bez reklam
Jak dla mnie kiepsko nagrane. Mogliby to zrobic na spokojnie. Wydaje mi sie ze film jest za długi. Nagrali pełno materiału ale później wszystko ścinali i skracali aby miało to jakaś sensowna długość.

Nie wydaje Ci się ,że to jest trochę wewnętrznie sprzeczne ?

A Ostatni Pojedynek oglądałeś?

Dobry film ale akurat w jego przypadku wydaje mi się ,że jest tak 20 minut przydługi.

Ostatnio wziąłem się za "Cry Macho" i zmęczyłem tylko pół godziny (i zmęczenie jest tu najlepszym słowem...) .Niestety Clint ma już swoje lata i to naprawde widać,moim zdaniem powinien przejśc na emeryturę po "The Mule" ,który był świetny.Niby tylko 2 lata a jednak posunęły go w starość (by nie powiedzieć -niedołężność) strasznie.
Zamiast tego obejrzałem w końcu "Old Henry" - dobry film.
Polecic moge również ,moim zdaniem dobry thriler (a tych wcale tak duzo teraz nie ma) https://trakt.tv/movies/bordertown-the-mural-murders-2021.Ci którzy oglądali serial powinni zobaczyć koniecznie, ci którzy nie-również.;-)
Z seriali- https://trakt.tv/shows/deceit-2021, ciekawa zwarcie opowiedziana historia.

mat74

Well-known member
Bez reklam
To ja może również inaczej.;-)

Jeśli chodzi o stronę audio wizualną - po obejrzeniu applowskiej Fundacji , po filmie kinowym spodziewałbym się troszkę więcej.
Jeśli chodzi o montaż fabularny-chyba pełną ocenę będę miał dopiero po obejrzeniu part 2 ;-)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dobry film ale akurat w jego przypadku wydaje mi się ,że jest tak 20 minut przydługi.

To raz, dwa - podstawą jest obejrzenie tego filmu za jednym razem (bez przerw), ja natomiast dwa razy przysnąłem na Last Duel i po seansie stwierdziłem, że większego gniota dawno nie widziałem.
Mało tego, oglądając na raty, kilka razy sprawdzałęm czy oby na pewno plik nie jest uszkodzony.
Zgłupiałem kompletnie w momencie kiedy zauważyłem, że sceny zaczęły się powtarzać ; )
Oczywiście film nie jest zły, a dzielenie go wprowadziło zamęt, powtarzające się sceny kompletnie rozbiły seans.
To tak na marginesie, jakby komuś wpadł do głowy pomysł drzemki w trakcie seansu.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
A czy to nie Ridley Scott krytykowal ostatnio inne filmy i swoje zachwalał jako arcydzieła...
Last Duel obejrzałem na raz, ale to dzielenie i powtarzanie scen też mi jakoś do gustu nie przypadło.

wucash

Active member
Bez reklam
Apropos gniotów to włączyłem Venom 2.... wytrzymałem cos koło 40 minut. Straszna porażka, jedynka może nie była arcydziełem ale jako kino rozrywkowe ujdzie. Tutaj wszystko jakby wymuszone, sztuczne i tym samym nudne.
Dla fanów The Beatles polecam 7 godzinny :D (w 3 odc.) dokument o tworzeniu ostatniej wspólnej płyty "Let it be" za montaż materiałów archiwalnych odpowiada Peter Jackson.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To raz, dwa - podstawą jest obejrzenie tego filmu za jednym razem (bez przerw), ja natomiast dwa razy przysnąłem na Last Duel i po seansie stwierdziłem, że większego gniota dawno nie widziałem.
Mało tego, oglądając na raty, kilka razy sprawdzałęm czy oby na pewno plik nie jest uszkodzony.
Zgłupiałem kompletnie w momencie kiedy zauważyłem, że sceny zaczęły się powtarzać ; )
Oczywiście film nie jest zły, a dzielenie go wprowadziło zamęt, powtarzające się sceny kompletnie rozbiły seans.
To tak na marginesie, jakby komuś wpadł do głowy pomysł drzemki w trakcie seansu.

Scenariusz mógłby być lepszy.
Trochę mało wnosiły te opowieści,pokazane z różnych perspektyw... ale za to Damon miał kozacką fryzurę ;)
Ciekawie prezentowała się scenografia (ja ogólnie lubię średniowiecze) i tak jak pisał Bubafat - sprawnie nagrane pojedynki.

[youtube]QdCdl9vjfcM[/youtube]

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Do serialu :wink:

Wiedzmin-The-Witcher-duzy-kufel-wielki-kubek-3d-Rodzaj-gadzetu-filmowy

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Armanig chyba ogląda Leosia ;)

No ba, dla samej Margot warto, chociaż w 4K zobaczyłem to, czego wolałbym nie widzieć, czyli rozstępy na jej tyłku, no i bańka pękła ; ) Jest lepiej, ale żeby jakaś referencja, to na pewno nie.
Niemniej, na pewno warto.

Taki średni ten steel ;)
A masz jeszcze tamtego z Commando ?

Mam, mam, nie wiem gdzie, ale jest. Piękne wydanie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Każdy ma jakiś fetysz, Piramida ma na bickach i nie narzeka ; )
Nie ma co się czarować, pojawienie UHD pogrzebało wiele karier, szczególnie płci pięknej, gdzie kult wiecznej młodości jest idealizowany na każdym kroku.
FHD, czy tym bardziej SD maskowało przez dekady te niedoskonałości i siłą rzeczy wydłużało okres świetności na ekranie, a UHD brutalnie demaskuję tą magię kina. Z jednej strony mamy jakość, a z drugiej strony, nie wyobrażam sobie takiego Van Damma z lat 90-tych w 4K. Ma to swój urok, ale to tak jak ze słuchaniem muzyki, prawdziwy fan nie potrzebuje sprzętu za pierdyliart monet, żeby cieszyć się treścią i przekazem. Sam za każdym razem, jak trafie na film z VD, mam wielką przyjemność z seansów i jakość jest tutaj ostatnią rzeczą o której myślę. To nie Avatar ; )

Do góry