Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zacząłem też oglądać The Sopranos, wcześniej nigdy tego nie oglądałem, tak czasami nudny ale aktor co gra Tonnego Soprano wyśmienita rola

Kiedyś już to pisałem, ale powtórzę.

Szczerze mówiąc, to chyba jeden z najlepszych seriali (w życiu) jakie dane mi było oglądać.
Nie przypominam sobie nic, co wywołałoby taką "pustkę filmową" po zakończeniu serialu.
Niczym czarna dziura. Oglądaliśmy rodzinnie codziennie po pracy, odcinek po odcinku i to było za każdym razem wydarzenie, coś, na co człowiek faktycznie czekał. Do tego świetna obsada, aktorstwo, genialnie rozpisany portret psychologiczny głównego bohatera (i nie tylko).
Mówiąc krótko (dla mnie) absolutne 10/10

Jedyne do czego mógłbym się doczepić, to muzyka/soundtrack, a raczej jej ograniczone spektrum.
Coś, co genialnie udało się stworzyć w Miami Vice. Tutaj długie ujęcia okraszone muzyką robią połowe roboty. Bardzo mi dzisiaj tego brakuje.

Przykładem może być ten jeden pamiętny odcinek ze Stingiem. Takich smaczków muzycznych wplecionych w fabułe powinno być o wiele, wiele więcej:

[youtube]9aT6PBXtdi0[/youtube]

Stratoss

Member
Bez reklam
4K jest niesamowite, ale nie na takim czymś jak Netflix itp.
Nagrane materiały 4K demo w HDR, Dolby Vision na You Tube (4000 nitów) dopiero pokazują, co potrafi dobry TV.

stopka:
ny KD85-ZG9:rolleyes:, Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA-7gen 2 + VELODYNE DD 15 plus, Pioneer UDP-LX800. Apple TV4K. Projektor JVC RS2 - Adeo tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra surround + GX100 + 4 kolumny sufitowe Dali Phantom H-80. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Kable HDMI Purelink 8K+ Magic Link.Kable rca:Qed Signature Audio S. Listwy przepięciowe: Monster Power HTS5100 + HTS1000x2. Kable sieciowe: Monster Powerline 400, OyaideTunami, Furutech FP-3TS20

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Ja dzisiaj obejrzałem serial (wyjątek) z Nicole Kidman i Hugh Grant. The Undoing. Nawet nawet. Tylko 4 odcinki.

Henry

Active member
Bez reklam
Ta ma.... przecież na canal+ obejrzy ;)
A mnie czeka świąteczny seans na dużym ekranie LOTR i Hobbit UHD już jadą, a Bipo też pewnie sobie nie odpuści. Paczki z Amazona zamówione i niebawem do nas wyruszą ;)

Piruś, co dobrego ostatnio oglądałeś?
Ja świetny mini serial z polecenia Adriana C. - DES na HBO, a teraz do Romulusa próbuję się przekonać, lubię takie bajeczki.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Coś Ty,Lolek ma nawet steele :grin:
l47xbj94dh161.jpg

Ostatnio za dużo nie oglądałem.Przejrzałem wyrywkowo kilka filmów UHD i takie tam...
Wiesz,premiera nowych konsol i czasu brak ;)

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Ja z kolei oglądam Młodego papieża i do teraz nie wiem jak to się stało, że umknął mi tak genialny serial. Dla miłośników twórczości Paolo Sorrentiono, pozycja obowiązkowa.

Jude Law jest tam świetny, zerknij też na Dzień trzeci, 1-sza połowa, z nim właśnie jest całkiem niezła.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Coś Ty,Lolek ma nawet steele :grin:
l47xbj94dh161.jpg

Ostatnio za dużo nie oglądałem.Przejrzałem wyrywkowo kilka filmów UHD i takie tam...
Wiesz,premiera nowych konsol i czasu brak ;)

Wypasione wersje LOTR są w opakowaniach plastikowych :), i kosztowały nie dużo mniej niż teraz w 4k. W metalowych była zwykła wersja bez dodatków.. ... a jeśli chodzi o LOTR to miałem zwykłe wydanie na dvd, potem rozszerzone, następnie zwykłe na BR i wersja full wypas rozszerzona na BR - jest ktoś tutaj co miał wszystkie wersje tego filmu ??? :) I oczywiście mam na cd muzykę z LOTR.

Ostatnia edycja:
Do góry