Wszystkim proponuję obejrzeć "Tylko nie mów nikomu" film dokumentalny Tomasza Sekielskiego na YouTube. W dniu premiery czyli dzisiaj obejrzało go już 1 mln osób.
Dzisiaj z rana w tvn o tym Sekielski rozmawiał ... na pewno będzie dużo dyskusji..
Wszystkim proponuję obejrzeć "Tylko nie mów nikomu" film dokumentalny Tomasza Sekielskiego na YouTube. W dniu premiery czyli dzisiaj obejrzało go już 1 mln osób.
Jestem po obejrzeniu w kinie IMAX ostatniej części Avengersów i to co można napisać na gorąco, aby nie zaspojlerować to napiszę krótko, film podobał mi się i to bardzo, zachęcam wszystkich fanów do obejrzenia. I nie oglądajcie żadnych ocen z tego filmu, aby nie popsuć sobie zabawy przed tym jak będziecie oglądać. Szkoda tylko, że Thanos nie jest tym co miało miejsce w poprzedniej części, ale ten film, miał być poświęcony bardziej bohaterom tego filmu w końcu przez wiele lat bawili ludzi na całym Świecie.
Bez względu na wielkość tv czy nawet, jeśli macie projektory to idźcie do kina i obejrzyjcie, bo niewątpliwie jest wszystko co można było chcieć odnośnie bohaterów występujących w Marvelu. Dobre efekty specjalne, niezła rozpierducha, humor który w pewnych momentach wystarczyło jedne słowo, aby przerodził się w poważną scenę. A przy okazji dajcie zarobić tym wszystkim, którzy mieli wpływ na to co można obejrzeć w tym filmie, bo naprawdę zasłużyli, pomimo, że to nie jest film dla wszystkich, ale Avengers Endgame kończy pewną epokę w kinie, ale z drugiej strony jest początkiem czegoś co ma szansę zmienić kino, a dlaczego to trzeba skoczyć do kina i obejrzeć, bo myślę , że mało kto zgadnie zakończenie tego filmu o ile nigdzie nie szukał w sieci przed obejrzeniem. I końcowa scena pożegnania, taka cisza była w kinie, pomimo prawie całej sali ludzi, naprawdę szał..
Był z nami sąsiad z żoną , on już drugi raz , pierwszym razem był w kinie i oglądał w 2d z atmosem i po wyjściu z Imaxu , stwierdził, że dużo lepiej dla niego było oglądać ten film w tym właśnie kinie. Jak dla mnie sala w Imaxie wymiata..ja już do innego kina nie chodzę i szczerze polecam.. Aczkolwiek z ciekawości i myślę, że to będzie SW skoczę do Heliosa zobaczyć film „na leżąco” w 4k i z atmosem..
Jestem po obejrzeniu w kinie IMAX ostatniej części Avengersów i to co można napisać na gorąco, aby nie zaspojlerować to napiszę krótko, film podobał mi się i to bardzo, zachęcam wszystkich fanów do obejrzenia. I nie oglądajcie żadnych ocen z tego filmu, aby nie popsuć sobie zabawy przed tym jak będziecie oglądać. Szkoda tylko, że Thanos nie jest tym co miało miejsce w poprzedniej części, ale ten film, miał być poświęcony bardziej bohaterom tego filmu w końcu przez wiele lat bawili ludzi na całym Świecie.
Bez względu na wielkość tv czy nawet, jeśli macie projektory to idźcie do kina i obejrzyjcie, bo niewątpliwie jest wszystko co można było chcieć odnośnie bohaterów występujących w Marvelu. Dobre efekty specjalne, niezła rozpierducha, humor który w pewnych momentach wystarczyło jedne słowo, aby przerodził się w poważną scenę. A przy okazji dajcie zarobić tym wszystkim, którzy mieli wpływ na to co można obejrzeć w tym filmie, bo naprawdę zasłużyli, pomimo, że to nie jest film dla wszystkich, ale Avengers Endgame kończy pewną epokę w kinie, ale z drugiej strony jest początkiem czegoś co ma szansę zmienić kino, a dlaczego to trzeba skoczyć do kina i obejrzeć, bo myślę , że mało kto zgadnie zakończenie tego filmu o ile nigdzie nie szukał w sieci przed obejrzeniem. I końcowa scena pożegnania, taka cisza była w kinie, pomimo prawie całej sali ludzi, naprawdę szał..
Był z nami sąsiad z żoną , on już drugi raz , pierwszym razem był w kinie i oglądał w 2d z atmosem i po wyjściu z Imaxu , stwierdził, że dużo lepiej dla niego było oglądać ten film w tym właśnie kinie. Jak dla mnie sala w Imaxie wymiata..ja już do innego kina nie chodzę i szczerze polecam.. Aczkolwiek z ciekawości i myślę, że to będzie SW skoczę do Heliosa zobaczyć film „na leżąco” w 4k i z atmosem..
Bardzo dziękuję Ci za ten opis, napaliłem się jeszcze bardziej by udać się do IMAX na ten film z synem 11 lat. Mam tylko nadzieję że będzie chciał go ze mną obejrzeć do końca i nie będzie tak jak na Jurasic Park, chce wracać do domu.
To będzie mój pierwszy wypad do IMAX, jaką wersję biletu wybrać, dla najlepszych efektów?
Jestem po obejrzeniu w kinie IMAX ostatniej części Avengersów
[...]
"każdy może mieć swoje zdanie odnośnie filmu, muzyki....itp., ludzie mają różne gusta i fajnie"
Loluś,zrobiłem nawet rzucający się w oczy kolor.Teraz tylko wystarczy jak skopiujesz w stopkę
Ja byłem na Avengers:Endgame w Heliosie w sali DREAM, na leżąco, 4k,Atmos i zdecydowanie wolę to od IMAXA. Jak dla mnie to IMAX najlepiej sprawdza się w przypadku produkcji dedykowanych czyli jakieś podwodne rafy koralowe 3D, lub jakieś lasy tropikalne 3D, gdzie jest poszerzone pole widzenia. Filmy fabularne o klasycznych proporcjach mi w IMAX-ie nie podchodzą, najczęściej odczuwam to jak siedzenie zbyt blisko telewizora/ekranu w kinie. Ten zagięty ekran też wprowadza zaburzenie w odbiorze. Czasami w IMAX-ie puszczą wersję OPEN-MATTE jakiegoś fimu i wtedy jest lepiej, ale to tylko taki półśrodek, bo kadrowanie OPEN-MATTE może nie być tym co reżyser planował.
Musieli by montować w wytwórni dwa razy ten sam film, z różnym kadrowaniem, albo nawet na dwie kamery (z klasycznym i z szerszym polem dla IMAX-a) ale to bardzo rzadkie przypadki i chyba nie w przypadku Avengers.
Wiecie co to już jest szczyt .... zawsze wku*** mnie jakość pudełek blu-ray filmów jakie kupiłem ostatnio trafiło mi się kilka wydań zagranicznych i mało się nie popłakałem jak zobaczyłem jakość tych pudełek piękne twarde sztywne, nie no kur** o jest już szczyt chamstwa nie dość że filmy w pl kosztują ile kosztują to w takim syfiastym opakowaniu....chyba robią je z butelkach po wodzie mineralne bo łamią się od patrzenia.
A nie jest tak..
Piramida to obejrzę