Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bramowicz1

Member
Bez reklam
A UHD jak zwykle w tyle ;)

Kod:
DISC INFO:

Disc Title:     Mission Impossible Fallout 2018 1080p BRA Blu-ray AVC TrueHD 7.1
Disc Label:     Mission_Impossible_Fallout
Disc Size:      44,828,425,126 bytes
Protection:     AACS
Extras:         BD-Java
BDInfo:         0.7.5.0

PLAYLIST REPORT:

Name:                   00800.MPLS
Length:                 2:27:24.919 (h:m:s.ms)
Size:                   44,269,707,264 bytes
Total Bitrate:          40.04 Mbps

VIDEO:

Codec                   Bitrate             Description

MPEG-4 AVC Video        26416 kbps          1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

AUDIO:

Codec                           Language        Bitrate         Description

Dolby TrueHD/Atmos Audio        English         5666 kbps       7.1 / 48 kHz /  5026 kbps / 24-bit (AC3 Embedded: 5.1-EX / 48 kHz /   640 kbps / DN -4dB)
Dolby Digital Audio             French          640 kbps        5.1 / 48 kHz /   640 kbps / DN -4dB
Dolby Digital Audio             Spanish         640 kbps        5.1 / 48 kHz /   640 kbps / DN -4dB
Dolby Digital Audio             Portuguese      640 kbps        5.1 / 48 kHz /   640 kbps / DN -4dB
Dolby Digital Audio             English         640 kbps        5.1 / 48 kHz /   640 kbps / DN -4dB
Dolby Digital Audio             English         224 kbps        2.0 / 48 kHz /   224 kbps / DN -4dB
Dolby Digital Audio             English         224 kbps        2.0 / 48 kHz /   224 kbps / DN -4dB
Dolby Digital Audio             English         640 kbps        5.1 / 48 kHz /   640 kbps / DN -4dB

SUBTITLES:

Codec                           Language        Bitrate         Description

Presentation Graphics           English         28.020 kbps
Presentation Graphics           English         33.271 kbps
Presentation Graphics           French          28.088 kbps
Presentation Graphics           Spanish         26.665 kbps
Presentation Graphics           Portuguese      22.306 kbps
Presentation Graphics           English         82.302 kbps
Presentation Graphics           French          72.744 kbps
Presentation Graphics           Spanish         74.788 kbps
Presentation Graphics           Portuguese      74.958 kbps
Presentation Graphics           English         82.789 kbps
Presentation Graphics           French          77.317 kbps
Presentation Graphics           Spanish         74.021 kbps
Presentation Graphics           Portuguese      78.120 kbps
Presentation Graphics           English         39.906 kbps
Presentation Graphics           French          41.203 kbps
Presentation Graphics           Spanish         40.622 kbps
Presentation Graphics           Portuguese      39.512 kbps

FILES:

Name            Time In         Length          Size            Total Bitrate

00800.M2TS      0:00:00.000     2:27:24.919     44,269,707,264  40,041

Trzeba poczekać na polisch. :)

Tom jak zwykle w formie.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Więckiewicz powiadasz ? :D
[youtube]50jWu_PTcSE[/youtube]

https://www.imdb.com/title/tt8359848/?
Climax to inspirowana prawdziwymi wydarzeniami opowieść o grupie tancerzy, którzy w pewną zimową noc spotykają się w opuszczonej szkole na odludziu. Taneczna próba w rytm przebojów takich grup jak Daft Punk, Apex Twin i Soft Cell szybko zamienia się w pełną seksualnego napięcia imprezę. Gdy wychodzi na jaw, że domowej roboty sangrię ktoś "doprawił" narkotykami, dzika zabawa w zamkniętym budynku przeradza się w ekstremalną, psychodeliczną podróż.
http://horrorzone***/uploads/_gallery/69426/climax-poster-02.jpg
[youtube]Hi69nL_VrTE[/youtube]

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak na marginesie - ta "kur*a" po której jedzie Dario, to reżyser tego serialu. :)

Sztywniutko ;)

Geniusz z gościa, mało tego, tutaj też on (Piramida tam skacze z tyłu w tle ; ) )
Btw. Dla tych co nie oglądali, to jest fragment (a raczej wstawka) z filmu.

[youtube]HJ4I5rTsAUU[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Geniusz z gościa, mało tego, tutaj też on (Piramida tam skacze z tyłu w tle ; ) )
Btw. Dla tych co nie oglądali, to jest fragment (a raczej wstawka) z filmu.

Edit: Tak na marginesie - tu nie chodzi o teledysk, bluzgi, czy "przekaz" jakiegoś ulicznego rapu, a o reżysera który na potrzeby serialu zrobił coś (z przymrużeniem oka), co przesłania prawowitych "artystów" tego gatunku. Trzeba obejrzeć cały serial, bo jeszcze ktoś pomyśli, że mamy tu do czynienia to następnym Vegą, a tych dwóch panów dzielą lata świetlne.

wucash

Active member
Bez reklam
Edit: Tak na marginesie - tu nie chodzi o teledysk, bluzgi, czy "przekaz" jakiegoś ulicznego rapu, a o reżysera który na potrzeby serialu zrobił coś (z przymrużeniem oka), co przesłania prawowitych "artystów" tego gatunku. Trzeba obejrzeć cały serial, bo jeszcze ktoś pomyśli, że mamy tu do czynienia to następnym Vegą, a tych dwóch panów dzielą lata świetlne.
wyjąłeś mi to z ust/klawiatury 😁

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ciężko będzie namówić klienta do zakupu tv 85 calowego za 60 tys. podczas gdy będzie przyzwoity 4K za 20 tys.

To prawda,ale trafią się i tacy,których nie trzeba będzie namawiać,pomijając już fakt,że przez najbliższe lata,wypuszczą 36 nowych standardów 8K ;)

[youtube]zm-wwAyeb44&[/youtube]

Ostatnia edycja:

venomas200

New member
Bez reklam
Zmęczyłem w końcu Dark. Świetny serial.
Kto by pomyślał że tak brzydkie Helgi i Helmuty potrafią stworzyć takie serialowe arcydzieło.
Mega pozycja.
Zacząłem oglądać nowy House od Cards i bez Francisa (Kevina) to już zupełnie nie to samo.
Dzieciaki moje mnie zainspirowały żeby obejrzeć pierwsze Jurasic Park po tym jak obejrzały World.
Sprawa wygląda tak że same dzieciaki stwierdziły że pierwsza część trzyma dużo bardziej w napięciu. Może efektów mniej ale fabuła lepiej skomponowana.
Ja osobiście uświadomiłem sobie i tu wstyd się przyznać ale pierwsze Jurasic Park oglądałem na VHS zaraz po wydaniu jakoś zupełnie i wtedy słabo odróżniałem mordę Dinozaura od twarzy człowieka. Taka super kopia była

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Zmęczyłem w końcu Dark. Świetny serial.
Kto by pomyślał że tak brzydkie Helgi i Helmuty potrafią stworzyć takie serialowe arcydzieło.
Mega pozycja.
Zacząłem oglądać nowy House od Cards i bez Francisa (Kevina) to już zupełnie nie to samo.
Dzieciaki moje mnie zainspirowały żeby obejrzeć pierwsze Jurasic Park po tym jak obejrzały World.
Sprawa wygląda tak że same dzieciaki stwierdziły że pierwsza część trzyma dużo bardziej w napięciu. Może efektów mniej ale fabuła lepiej skomponowana.
Ja osobiście uświadomiłem sobie i tu wstyd się przyznać ale pierwsze Jurasic Park oglądałem na VHS zaraz po wydaniu jakoś zupełnie i wtedy słabo odróżniałem mordę Dinozaura od twarzy człowieka. Taka super kopia była
World nie ma podjazdu do klasycznego Jurrasic Park. Tak samo ten nowy King Kong to jedna wielka qpa w porównaniu do wersji z 2005 r., która jest moją ulubioną częścią.

Ostatnio uzupełniłem moją kolekcję o wersję UHD tych filmów :]

lolo2

Well-known member
Bez reklam
A ja wczoraj za namowa zonki zaczalem ogladac "You Me Her". Narazie jestem po 2 odcinkach ale jest bardzo dobze. Ocena na 6.4/10 na filmwebie o czyms swiadczy xD

Idealna pozycja na wieczor z zonka, ktora preferuje glownie komedije romantiko.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przeglądając Netlfixa natrafiłem dzisiaj przy okazji na film pt.:
"Szajka"
https://www.filmweb.pl/film/Szajka-2015-740639
Zdaje się, że dziś go dopiero wrzucili.

Jako, że lubie francuskie kino, nie wahałem się i zaliczyłem.
Film z gatunku, obejrzeć zapomnieć, ale na pewno nie był to zmarnowany czas.
Warto zerknąć, sceny "Gorączko-podobne" - czyli strzelaniny na ulicy, napady itp.
Film surowy w odbiorze, bez zbędnego pitolenia i farmazonów.

Do góry