Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida
Kupiłeś tv 4k?

Projektor.Mogę oglądać 4 filmy naraz :D
QuadMode4x1080PatTheKipnisStudioSta.jpg

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Ja tam nie wiem czy Jacek ma 18mln pikseli czy nie, ale powieliły te informacje satkuriery i inne strony więc chyba nie cygani nikt:D

Piramida
Pewnie kupiłeś 75q9fn i siedzisz na L4 nadrabiasz zaległości:D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Właśnie zaliczam Polski serial na HBO - "Ślepnąc od świateł"
Jestem gdzieś przy 3 odcinku, czyli jeszcze bez (znanych już wszędzie na YT scen z Fryczem), a już jest petarda.
W końcu Warszawka taka jaka jest, bynajmniej ta ciemniejsza strona (dla mnie bardziej oczywista) bez tych cukierkowych ckliwych scen z podświetlonym Pałacem Kultury w tle bananowych osiedli.

Nie wiem jak będzie dalej (ponoć jeszcze lepiej, zobaczymy), ale dla mnie, to obecnie najlepszy Polski serial ostatnich lat, opinie potwierdzają, ale i bez nich, dla mnie każda mroczna odsłona Stolicy jest interesująca. Bo, to nasze, Polskie i jakże bliskie.
Czyli syf, kiła i mogiła.

bokciu

Banned
Temat tego serialu był niedawno tutaj poruszany i jeszcze raz powtórzę - bardzo dobry, a role Frycza i Więckiewicza kapitalne. Obejrzałem w dwa dni.

Henry

Active member
Bez reklam
A dla mnie średnio na jeża... ;)
O ile książka ma u mnie mocne 8/10, to serial nawet w połowie nie jest tak dobry, może miałem zbyt duże oczekiwania.
Na ekranie postacie są strasznie spłaszczone, główny bohater- Jacuś, bo tak się w oryginale nazywa, jest dobrze zagrany.
Więckiewicz, mimo świetnej kreacji do pięt nie dorasta książkowemu bohaterowi- Piotrkowi, podobnie z granym przez Frycza Dariem.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na szczęście książki nie czytałem i nie mam takich dylematów :) .
Serial traktuje jako niezależną pozycje i w tym wydaniu uważam, za bardzo przyzwoitą produkcję, a już na pewno na tle innych Polskich twórów w ostatnim czasie.
Wieckiewicz faktycznie, wręcz stworzony do takiej roli.
Dzis zamierzam dociągnąć do końca.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Właśnie zaliczam Polski serial na HBO - "Ślepnąc od świateł"
Jestem gdzieś przy 3 odcinku, czyli jeszcze bez (znanych już wszędzie na YT scen z Fryczem), a już jest petarda.
W końcu Warszawka taka jaka jest, bynajmniej ta ciemniejsza strona (dla mnie bardziej oczywista) bez tych cukierkowych ckliwych scen z podświetlonym Pałacem Kultury w tle bananowych osiedli.

Nie wiem jak będzie dalej (ponoć jeszcze lepiej, zobaczymy), ale dla mnie, to obecnie najlepszy Polski serial ostatnich lat, opinie potwierdzają, ale i bez nich, dla mnie każda mroczna odsłona Stolicy jest interesująca. Bo, to nasze, Polskie i jakże bliskie.
Czyli syf, kiła i mogiła.

Jest dobrze.... ma swój klimat.... Więckiewicz petarda...

Henry

Active member
Bez reklam
Na szczęście książki nie czytałem i nie mam takich dylematów :) .
Ja chyba przestanę ;)
Podobnie mam z Nielegalnymi na Canal+
W porównaniu do pierwowzorów wypadają blado.

Samego aktorstwa i kreacji Więckiewicza czy Frycza nie neguję, ale w książce są lepiej zarysowani, zwłaszcza Dario. Ten książkowy przyprawia o gęsią skórkę, taki dziadyga w grubych okularach, którego mijając na ulicy nawet by się nie zauważyło, a filmowy od początku budzi respekt i niepokój.

Do góry