Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jestem po obejrzeniu najnowszej odsłony Avengersów... jeśli chodzi o obraz to jak to w Marvelach bardzo fajnie, 3d niezła głębia i w kilku scenach warto mieć okulary na nosie... oczywiście dla tych co lubią.. i teraz pod względem dźwięku.. aby być szczerym to jest lepiej niż w II cz.. i to czuć, natomiast, żeby było lepsze odczucie to jednak volume trzeba trochę więcej odkręcić niż przy lepszych filmach pod tym względem.. w II cz. można odkręcać ile się chce i nic to nie zmienia zbytnio.. Ale co by nie mówić nie ma tego pierd... jak Thor kiedy walnie swoim młotem.. a w takim filmie fajnie jest jakby ta przysłowiowa kropka nad i była.. na chwilę włączyłem wydanie 2d w DD 5.1 przypominam, że tak jest w wersji oryginalnej i na pewno nie trzeba tylko odkręcić volume, aby efekt był na pewno na podobnym poziomie, a myślę że nawet jest delikatnie dynamiczniej.. :) zwykłe DD .. śmiech...
O samym filmie nie piszę, bo wystarczająco duzo napisałem po obejrzeniu go w kinie.. ja z miłą chęcią raz jeszcze obejrzałem i na pewno jeszcze raz zaliczę ten film. I czekam na kolejną odsłonę Avengersów.. w końcu bohaterowie muszą wrócić do świata żywych.. przecież to bajka, a bajki zawsze dobrze się kończą. :)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Oglądał ktoś serial "Roy Donovan"?
Widzę, że już ma swoje lata, ale sporo sezonów.
Zacząłem oglądać (Netflix) no i rewelka.
Bardzo mi przypadł klimacik, a w szczególności styl (małomównego) głównego bohatera, dobór obsady też niczego sobie.

Btw. Widziałem też nowego Jurrasika i Sky- coś tam z Dwejnem Dżonsonen, nic nie rzekne, bo na jednym i drugim mi się kimło, za dużo chyba tej rozpierduchy, a Dwejn bez ceregieli powinien się ubiegać o rolę Spajderciecia, bo całkiem dobrze mu idzie skakanie po budynkach, no, ale co ja tam widziałem.
Obejrzę na spokojnie jeszcze raz, to się wypowiem.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tu też jest sporo fajnych,masywnie się prezentujących (ciekawie wyglądają dołączone elementy otoczenia) :
[youtube]wLd2oOCam68[/youtube]

A ten znowu opił się Red Bulli :wink:
jurassic.world_.fallen.kingdom.2018.complete.uhd_.bluray-termina.jpg

Savron

Well-known member
Bez reklam
Nie chcesz,to nie.A właśnie miałem Ci sprezentować takiego Xena obok :grin:
https://youtu.be/JumDjF2cRt0

O, ten to tak.:grin: Ale co z tego , jak to wszystko teraz robią pieprzone chinole. Wszystko co wychodzi z ich ręki , to badziewie. Wiesz dla czego stare figurki-statuje od Sideshow mają zawrotne ceny na e-bay? Bo wszystko co było robione na fabryce w USA zjada na śniadanie jakością od czasu kiedy tę debili z Sideshow przenieśli swoi zakłady do Chin Ludowych.
Mam jednego Predatora z lat 90. Zjada wykonaniem tych które robią teraz.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja też zauważyłem,że firma,którą zapodałem,nie ma z bliska szczegółów/detali top of the top of the top,jednak podoba mi się jej "surowy i ciężki" styl :wink:

Savron

Well-known member
Bez reklam
Ja też zauważyłem,że firma,którą zapodałem,nie ma z bliska szczegółów/detali top of the top of the top,jednak podoba mi się jej "surowy i ciężki" styl :wink:

Teraz to standard. Czytam fory na temat kolekcji figurek. Stare wyjadaczy , szczegolnie z USA, już nie kupują nowoczesne wyroby made in china. Jadą surowo po Sideshow i td. Ale co z tego, jak najważnejsze to kasa. Jakością już nikt nie przejmuje się. Oby więcej.
Ty, Wielka Reinkarnacja Jeck Sparrow"a, powiedz mi lepiej kiedy filmy z tego spisu będą na super-hiper-piper HD?
Memento
Aż poleje się krew
Gangi Nowego Jorku
American Beauty
K-pax
Pogorzelisko
Rodzina Soprano
itd?

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Teraz to standard. Czytam fory na temat kolekcji figurek. Stare wyjadaczy , szczegolnie z USA, już nie kupują nowoczesne wyroby made in china. Jadą surowo po Sideshow i td. Ale co z tego, jak najważnejsze to kasa. Jakością już nikt nie przejmuje się. Oby więcej.
Sam bierz się za produkcję figurek i niech kopara opadnie nawet tym z USA :grin:

Ty, Wielka Reinkarnacja Jeck Sparrow"a, powiedz mi lepiej kiedy filmy z tego spisu będą na super-hiper-piper HD?
Memento
Aż poleje się krew
Gangi Nowego Jorku
American Beauty
K-pax
Pogorzelisko
Rodzina Soprano
itd?
Ciężko to widzę... ale jak mają to być oryginały,to możesz sobie kupić odtwarzacz BD/UHD z możliwością dodawania do filmu napisów z pendrive :wink:

Savron

Well-known member
Bez reklam
Sam bierz się za produkcję figurek i niech kopara opadnie nawet tym z USA :grin:

Ciężko to widzę... ale jak mają to być oryginały,to możesz sobie kupić odtwarzacz BD/UHD z możliwością dodawania do filmu napisów z pendrive :wink:

:( Oppo_Oppo_Oppo. Popo.:twisted: A tak po ludzku, nie ma innej opcji. Ja pytam , dla czego muszę kombinować? Dla czego nie mogę kupić normalnej płyty i po prostu cieszyć się?

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jeden z lepszych polskich seriali ostatnich lat.
Zobaczymy czy do końca utrzyma tak dobry poziom, jak do tej pory nie ma się do czego przyczepić ;)

No to czekam.Swoją drogą,w prologu były niezłe zdjęcia :wink:

:( Oppo_Oppo_Oppo. Popo.:twisted: A tak po ludzku, nie ma innej opcji. Ja pytam , dla czego muszę kombinować? Dla czego nie mogę kupić normalnej płyty i po prostu cieszyć się?

Zmów się z Lolkiem i rozkręćcie dym :grin:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida szkoda zdrowia... :)

za to obejrzałem Króla, przemytu i powtórzę to co wiele razy pisałem.. i co sam bohater powiedział na kilka sek. przed zakończeniem żywota.. Ameryka to piękny kraj.. :)

bramowicz1

Active member
Bez reklam
Ja na 3D zdecydowałem się z Atmosem, dziś będę oglądał to ocenie jak jest.
Wydanie CEE rzeczywiście wykastrowali, jak zawsze zresztą.
Na bułgarskim Arena.BG jest remux 3D z Atmosem wyciągniętym z UHD, tam bitrate ponad dwukrotnie wyższy, na pewno będzie różnica.
Jednak dobrze było to obejrzeć z TrueHD Atmos, dźwięk był dobry, może nie super ale jak miało grzmieć to grzmiało. 3D z dobrą głębią, scen wychodzących z ekranu niezbyt wiele.
Sam film, niezła jatka.

Do góry