Macie z tymi opiniami jakiś fetysz, Lolek pewnie zacznie od dodatków.
Pytanie kto ocenia, miłośnicy Gwiezdnych Wojen, Aveńdzersów, czy fani serii z krwi i kości? (Jak ja ; ) )
Śmiem twierdzić, że to zupełnie inna grupa.
Mi wystarczy, a wręcz oczekiwałbym poziomu Prometeusza.
Nie nastawiam się na nic więcej, w zupełności wystarczy i oby nie było przegięć.
Prometeusz miał klimat, minimalizm, surowość.
Także ja omijam "opinie" przed seansem, a już na pewno postronnych osób.
Armanig ja to nazywam rozsądkiem, a z fetyszyzmem bym tego nie utożsamiał..

mam na myśli opinie ludzi, którzy dany film oglądali w kinach.. dla mnie bez sensu jest wydawać kasę na filmy, które są na raz albo i nie na raz.. gdyż nie daje się ich dokończyć.. więc jaki sens wydawać powiedzmy na takie dzieło powiedzmy 80 zł. Oczywiście to jest kwestia kto jaki film ocenia, ale jeśli ktoś pisze, że jest fanem filmów np. Obcego, a pisze, że mu się średnio podobał itp.. i jeśli jest takich osób xxx to nie zawsze ale czasem to jest jakimś tam potwierdzeniem, że dany film jednak nie jest mistrzem choćby naszej ekstra ligi. Choć są i takie filmy, że bez względu na to co piszą ludzie ja i tak kupię..
Natomiast same dodatki mi całkowicie nie przeszkadzają przed obejrzeniem filmu, mało tego często gęsto jest tak, że dodatki oglądam dzisiaj, a za tydzień dopiero oglądam sam film.. Armanig ja dużo dużo mniej oglądam jak Ty i myślę, że inaczej do filmu podchodzimy..

z tego co zauważyłem.. ale mam i takie filmy, których dodatki do dnia dzisiejszego nie obejrzałem.. mnie interesuje jak dany film był realizowany, jak robiono efekty na ile sam dany aktor coś robił w danym filmie itp. sprawy..i tylko w pewnych filmach mnie to interesuje. A i tak większość z nas x trailerów ogląda danego filmu - to gdyby chcieć być takim maniakiem 100% to żadnego trailera nie można by było obejrzeć.. i jak ktoś chce to luzik może tak robić.. ja tam oglądam i mi to ni przeszkadza. A tym bardziej dla takiej osoby jak ja, gdyż oglądam fizyczny nośnik, w kinie , ewentualnie czekam na premierę w HBO lub w C+. A nie wiem czy zauważyłeś, że nawet jak byłem w kinie na danym filmie i jeśli chce kupić ten film na BR to również kupuję go w dniu premiery ewentualnie kilka dni później..
Co do Obcego ja tam maniakiem tych filmów nie jestem tak jak Ty, ale do kina w poniedziałek lub we wtorek z kumplem idę to zobaczę na własnej skórze jak on wygląda w stosunku do wcześniejszych filmów..i co istotne idę z kumplem, który jest mega maniakiem tych filmów – więc też będę miał jego opinię. I w tym wypadku jak idę do kina to nie czytałem i nie oglądałem żadnych opinii z tego filmu bo tak czy siak idę do kina, więc nie ma po co czytać..