Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

collider

New member
Bez reklam
Przeczytalem juz kilka opinii o nowym Alienie i niestety nie sa to opinie dobre. Film mocno porownywany do Prometeusza co akurat dla mnie jest jego atutem bo Prometeusz mi sie podobal. Obym sie nie zawiodl bo mocno czekalem na ten film.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Macie z tymi opiniami jakiś fetysz, Lolek pewnie zacznie od dodatków.
Pytanie kto ocenia, miłośnicy Gwiezdnych Wojen, Aveńdzersów, czy fani serii z krwi i kości? (Jak ja ; ) )
Śmiem twierdzić, że to zupełnie inna grupa.
Mi wystarczy, a wręcz oczekiwałbym poziomu Prometeusza.
Nie nastawiam się na nic więcej, w zupełności wystarczy i oby nie było przegięć.
Prometeusz miał klimat, minimalizm, surowość.
Także ja omijam "opinie" przed seansem, a już na pewno postronnych osób.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida młody jesteś - łap się za nią :) warta grzechu :) Nad Zegrzem takie ratowniczki mogłyby się pojawić - to nawet bym mógł się deczko potopić.. dzisiaj jadę z rodzinką więc pełen profesjonalizm :)

Niezła,ale powiem Ci,że dla mnie fajniejsza była ta,która pojawiła się w 3 sezonie serialu ;-)
Nowy "Bywatch" zapewne obejrzę.Widzę,że to komedia i robią sobie bekę :-D

Opinii o "Alien: Covenant" (na IMDB,Filmweb) przed seansem nie czytam.
Oglądałem tylko materiały zajawkowe,jak i widziałem ogólne oceny... i na razie styknie ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Obcego nie dy sie dyskutowac bez spoilerow. A dokladniej mowiac, nie da sie dyskutowac jego mocnej strony. Tak jak napisalem, pewne sprawy sa potraktowane "lekko", rozumiem, ze zaloga leci w konkrekte miejsce, w scisle okraslonym celu, a fakt ze konczy sie to piknikiem z giwerami w innym, z narracja nie pozostawiajaca wapliwosci ostatniemu polglowkowi o co, w kazdej chwili chodzi, czyniac w rewzultacie zamiast filmu SCI-FI tylko raczej sci-FI, mnie osobiscie nie boli. Przedstawienie glownej idei oraz rozwiniecie i wyjasnienie Prometeusza, mi sie podoba. Nie zdradze za wiele, piszac, ze o ile poznalismy juz pochodzenie Xenomorpha, nie dostajemy jeszcze bezposredniego linka do LV-423, wiec czekaja nas jeszcze kontunuacja.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Lolo tu masz oceny Wielkiego muru - oczywiście każdy ma swoje zdanie i nikomu nic do tego ..

Wielki Mur (2016) - Filmweb

Wielki Mur (2016) - IMDb

A tu sobie obejrzyj video oceny - tylko całe te filmiki obejrzyj z recenzjami .. :)

https://www.youtube.com/watch?v=fvpzai-KwoM

I tego Gościa bardzo lubię jak ocenia filmy

https://www.youtube.com/watch?v=kUOvdz215ew

Ja tam recenzji nie czytam, jedynie co to trailera obejze jak piramida wrzuci.

Ty kupujesz filmy wiec zapewne musisz byc przekonany bardziej od "reszty" czy jest sens wydac w sumie nie male pieniadze czy nie ma sensu. Tylko pamietaj za jak przeczytasz cale to recenzje, opisy itp to praktycznie fabule znasz na pamiec. Odbierasz sobie pewnie znaczna czesc "niespodzianek".

Ja ze wzgledu na swoj mega szybki internet "(np.wielki mur jeszcze 2 noce kurier bedzie go wiozl)", patrze tylko na punktache na IMDB.
Powyzej 5pkt interesuje sie co to.
Ponizej 5pkt omijam (chyba ze fajnie reklamowali w TV).
No i Polskie filmy tez omijam, wole nie ryzykowac.

Inni "swiatlowodziarze" to juz wogole bez sens aby cztac recencje. Chca pobiora sprawdza samemu - usuna.

Narazie przyszlosciowo cos czuje ze bede sie musial kiedys wykosztowac na Bluray 4k. Bo podejzewam ze producenci nie sa glupi, filmy z atmosami i dts:x zaczna wypuszczac tylko w 4k co wiaze sie z ich wiekszym rozmiarem no a wtedy juz pozostanie wybor aby kupic plyte z dtsx albo obejzec w fullHD ale z gorszym dzwiekiem.

wucash

Active member
Bez reklam
Alien zaliczony :) mi sie podobał, logicznie łączy Prometeusza i 8-go pasażera. Oczywiscie są słabsze i lepsze momenty (to wychodzenie bez skafandra na obcej planecie to już chyba wszyscy wykpili) ale generalnie na plus. Wizualnie i dźwiękowo daje radę :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Macie z tymi opiniami jakiś fetysz, Lolek pewnie zacznie od dodatków.
Pytanie kto ocenia, miłośnicy Gwiezdnych Wojen, Aveńdzersów, czy fani serii z krwi i kości? (Jak ja ; ) )
Śmiem twierdzić, że to zupełnie inna grupa.
Mi wystarczy, a wręcz oczekiwałbym poziomu Prometeusza.
Nie nastawiam się na nic więcej, w zupełności wystarczy i oby nie było przegięć.
Prometeusz miał klimat, minimalizm, surowość.
Także ja omijam "opinie" przed seansem, a już na pewno postronnych osób.

Armanig ja to nazywam rozsądkiem, a z fetyszyzmem bym tego nie utożsamiał..:) mam na myśli opinie ludzi, którzy dany film oglądali w kinach.. dla mnie bez sensu jest wydawać kasę na filmy, które są na raz albo i nie na raz.. gdyż nie daje się ich dokończyć.. więc jaki sens wydawać powiedzmy na takie dzieło powiedzmy 80 zł. Oczywiście to jest kwestia kto jaki film ocenia, ale jeśli ktoś pisze, że jest fanem filmów np. Obcego, a pisze, że mu się średnio podobał itp.. i jeśli jest takich osób xxx to nie zawsze ale czasem to jest jakimś tam potwierdzeniem, że dany film jednak nie jest mistrzem choćby naszej ekstra ligi. Choć są i takie filmy, że bez względu na to co piszą ludzie ja i tak kupię..
Natomiast same dodatki mi całkowicie nie przeszkadzają przed obejrzeniem filmu, mało tego często gęsto jest tak, że dodatki oglądam dzisiaj, a za tydzień dopiero oglądam sam film.. Armanig ja dużo dużo mniej oglądam jak Ty i myślę, że inaczej do filmu podchodzimy..:) z tego co zauważyłem.. ale mam i takie filmy, których dodatki do dnia dzisiejszego nie obejrzałem.. mnie interesuje jak dany film był realizowany, jak robiono efekty na ile sam dany aktor coś robił w danym filmie itp. sprawy..i tylko w pewnych filmach mnie to interesuje. A i tak większość z nas x trailerów ogląda danego filmu - to gdyby chcieć być takim maniakiem 100% to żadnego trailera nie można by było obejrzeć.. i jak ktoś chce to luzik może tak robić.. ja tam oglądam i mi to ni przeszkadza. A tym bardziej dla takiej osoby jak ja, gdyż oglądam fizyczny nośnik, w kinie , ewentualnie czekam na premierę w HBO lub w C+. A nie wiem czy zauważyłeś, że nawet jak byłem w kinie na danym filmie i jeśli chce kupić ten film na BR to również kupuję go w dniu premiery ewentualnie kilka dni później.. :)

Co do Obcego ja tam maniakiem tych filmów nie jestem tak jak Ty, ale do kina w poniedziałek lub we wtorek z kumplem idę to zobaczę na własnej skórze jak on wygląda w stosunku do wcześniejszych filmów..i co istotne idę z kumplem, który jest mega maniakiem tych filmów – więc też będę miał jego opinię. I w tym wypadku jak idę do kina to nie czytałem i nie oglądałem żadnych opinii z tego filmu bo tak czy siak idę do kina, więc nie ma po co czytać..

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Alien zaliczony :) mi sie podobał, logicznie łączy Prometeusza i 8-go pasażera.
Logicznie tak. ale nie bezposrednio. Ta planeta to zdecydowanie nie jest LV-426 z O8PN. Najwyrazniej jest do wymyslenia kolejny kawalek historii umozliwiajacy polaczenie z O8PN.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,ja Ci mogę powiedzieć jakie kupisz filmy (do których nawet jeszcze nie ma ocen/recenzji) na rok do przodu :grin:

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
NIe znam lepszego tematu wiec wale tutaj OT.
@Raccoon i reszta amatorow 3d.
Widzieliscie Ghostbusters 3D?
20170505_202515-jpg.858401

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Dawaj zobaczymy na ile mnie znasz :) Jutro będę atakował Assanssisa :)

To atakuj. W miare warto go obejzec, zreszta ostatnio wyboru za duzego nie ma wiec assassiono jak znalazl. Film z cyklu fajnie sie ogladalo, drugi raz mozna obejzec ale przy jakiejs okazji np. W TV.

Buba cos ci sie wylewa z dolu ekranu :)

Taka mialem spine (marzenie) aby sobie wkoncu kupic projektor 3D ze bede ogladal filmy az bedzie chuczalo. A rzeczywistosc taka ze jeszcze ani jednego filmu w 3d u siebie nie obejzalem... paradoks.
A mam Dr Strange, Ksiege dzungli i cos jeszcze.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Assassins Creed obejrzany – pod względem technicznym jak dla mnie fajny i nie ma co się czepiać.. jest odpowiednia dynamika jak i obraz na odpowiednim poziomie. Sam film jak dla mnie (nigdy nie grałem w gry) może być, choć żebym był w wielkim szoku po jego obejrzeniu to aż tak na mnie nie zadziałał. Montaż momentami średni mam na myśli sceny walki, pościgów – coś kiedyś chyba Piramida pisał w tym temacie …Co nie zmienia faktu, że w jakimś procencie film spełnił w moje oczekiwania, choć mogłoby być lepiej .. ale generalnie nie żałuję zakupu… pewnie kiedyś sobie wrócę do niego i raz jeszcze obejrzę. M. Fassbender dał radę w moich oczach.. może dlatego, że w jakimś znaczeniu tego słowa lubię tego aktora. A na koniec moja refleksja nie wiem czy jakby w tym filmie było więcej brutalności, krwi, bijatyki po buziach:) … to może by było lepiej.. ale może się mylę. Choć momentami troszkę mroczniej było..

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Lolek musialbys zagrac w gre Assassin 2. Ta gra to mistrzostwo swiata szczegolnie jak ktos uwielba fabule przeplatana z zeczywistoscia i duzym zakresem historycznym...

Jakbys zagral w gre (dla fabuly) to bys zobaczyl jaki potencjal mial ten tytul i jak producent powinien podejsc do tego filmu. To co oni nakrecili to moim zdaniem nie jest 15 - 20% potencjalem jaki mogli wykozystac bazujac na grze mam na mysli: klimat, fabula, architektonika, historia postacie itp.

Ja w ta gre gralem juz ze 3 razy i nigdy mi sie nie nudzi. Powiedzialbym ze stara gra jest lepszym "filmem" niz ten nowy film z tymi wszystkimi dzisiejszymi mozliwosciami.

[Youtube]vcE8xJkK6t4[/youtube]

Jakby ktos szukal swietnego serialu z Netflisia to Marco Polo, jestem na 4 odcinku i jest nieziemski. Bardzo mi sie spodobal, zaluje ze predzej nie ogladalem.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ledwo zdzierżyłem ten film. Z grą było podobnie, co nie znaczy, że zła jak ktoś lubi takie klimaty, ale dla mnie nuda, a film to już cienki jak upa węża.

Zaliczyłem też "Split", bardzo dobra pozycja. Chociaż nie, nie bardzo dobra - taka jak powinna być. Ostatnio zaniżony poziom i to co zwyczajnie przyzwoite, uważane jest za bardzo dobre.

Do góry