Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
dla mnie mniej "spektakularnej" akcji to duży plus, ale rozumiem, że to dla fanów Marvela nie od pomyślenia.

Kurdę,sam lubię Marvela ale chyba daruję sobie "Logana",którego miałem obejrzeć na dniach.
Ponoć nie ma tam za dużo rozpierduchy,więc nie widzę sensu oglądania :wink:
Dla Ciebie , personalnie. Opinia. Moja. Ci nie spodoba się, mam nadzieją.
Teraz , z godzinę temu , wróciłem z kina. Z "Alien". Ten nowy.
Jaki qorwa, klimat? Nie ma tam nic. Żadnego klimatu. Nic. Tylko pustka i zawód po seanse. Tragedia.

Savron,Ty znowu poszedłeś nie na ten film :mrgreen::grin:
Alien Domicile (2017) - IMDb
https://www.youtube.com/watch?v=CXtCzN0PiwI&feature=youtu.be

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Powrót do Twin Peaks już w niedzielę :wink: :
[youtube]vsdRG0mJj-w[/youtube]

Jak to piszą - rosyjskia odpowiedź na "Apollo 13" i "Grawitację" :wink:
Film opowie historię lotu załogowego statku Woschod 2 z 1965 roku...
http://www.imdb.com/title/tt6673840/
[youtube]t45iy561WuU[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem najnowszego Obcego dla mnie – przypominam, że nie jestem maniakiem Obcych (więc i nie nastawiałem się na coś mega wielkiego) to pomimo tego uważam, że film spełnił moje oczekiwania w jakimś stopniu .. przyzwoite efekty, jest momentami napięcie (zapewne niektórym może się zdarzyć że kilka razy podskoczą na fotelu) do tego jest akcja, fabuła (tu nie będę zdradzał, ale kilka bzdur jest jak dla mnie – ale nie istotne) momentami jest mroczno, ale generalnie co by nie mówić film dla wielu osób w mniejszym lub większym stopniu może się spodobać – oczywiście ci co lubią taki gatunek. Natomiast jestem przekonany na 80-90 % że Ci ortodoksyjni wyznawcy tego filmu - dla nich ten film będzie gorszy od tych „starych Obcych”, a szczególnie od tego jednego Obcego – najlepszego... Ostatnia cz. nawiązuje do Prometeusza i wg mnie i nie tylko reżyser tak jakby chciał deko połączyć te dwa filmy – tak przynajmniej ja to odczuwam.. czy to podejdzie ludziom- pewnie kwestia gustu , a czy Przymierze jest lepsze od Prometeusza ?? Każdy z was sam sobie odpowie.. Z aktorów najlepszy dla mnie był M. Fassbender. Natomiast K. W. o ile w filmie FZ i JJZ dała radę, przynajmniej dla mnie - to w tym filmie - nie jest jej rola życia, że tak powiem.. pytanie ile jest winy jej jako aktorki, że w taki sposób pokazała swoją postać., a ile reżysera ?
Oglądałem w Imax więc dźwiękowo i wizualnie naprawdę spoko się oglądało Obcych.. Na BR film kupię..
A ci którzy są fanami tego filmu jak i takiego gatunku, a na tym forum jest troszkę osób – podobno - to muszą się przekonać sami - idąc do kina ….:)

Ps. Jak łatwo zauważyć odmienne opinie po obejrzeniu tego filmu tych, którzy są mega fanami Obcych i tych którzy idą sobie do kina chcąc obejrzeć fajny film i spędzić miło 2 godziny.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
W najnowszych "Piratach z Karaibów" w IMAX-ach,ma być 26 % więcej obrazu,niż w standardowych kinach :wink: :
[youtube]0-lihfodt0A[/youtube]
I nalicza nas 50% wiecej za bilety. Bylem 2 raz na Obcym. Po pierwsze da sie na nim spac, pp drugie nie ma niczego dla czego wartobtloby zrobic kiedykolwiek rewizyte.
Ale byla tez i mila siurpryza..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Doczekac sie juz nie moge .
Codziennie na HBO Comedy puszczaja po 2 odcinki .
Codziennie po nich zastanawia mnie , co Lynch wymyslil w kolejnej, tak dlugo oczekiwanej odslonie

Powiem Ci,że ja już za bardzo nie pamiętam starych odcinków.
Oglądałem je gdzieś w 1410r. :wink:

I nalicza nas 50% wiecej za bilety. Bylem 2 raz na Obcym. Po pierwsze da sie na nim spac, pp drugie nie ma niczego dla czego wartobtloby zrobic kiedykolwiek rewizyte.
Ale byla tez i mila siurpryza..

Bubcio,kiedy Ty masz na to wszystko czas ? Kino,jak i poogarniać całą resztę... :wink:
Chyba zacznę Cię nazywać Quicksilver :grin:
https://www.youtube.com/watch?v=4IyqZ3Lj0-o

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Hmmm,może i to niegłupi pomysł :grin:

funny-karate-nija-baby-kid-animated-gif-pics.gif

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pantonima ma rację bo ja w sumie też za bardzo z tych starych nie pamiętam..

Piramida świetna scenka :) uwielbiam coś takiego..

Bubufat moje zdanie na temat Imax jest takie, że opłaca się chodzić do tego kina, jest lepsza jakość zarówno pod względem dźwięku jak i obrazu w stosunku do tradycyjnego kina - oczywiście to więcej kosztuje... ale i same doznania z dużo większego ekranu są zupełnie inne.. Osobiście chodziłbym częściej gdyby w Warszawie było w innym miejscu kino Imax.. Ale raz na jakiś czas sobie chodzę i nie żałuję większej kasy.. Plus nie do zrozumienia są godziny seansów w Imax - przynajmniej ja mam takie szczęście z tymi filmami na które chciałbym iść.. np wczoraj byłem na 15.40 :) a drugi seans o ile pamiętam był na 21.40 :)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Get Out - "Uciekaj!" zaliczone
Uciekaj! (2017) - Filmweb
Po tym euforycznym wpisie (nie czytałem całości przed seansem, wybiórczo, a raczej nagłówki) spodziewałem się czego jeszcze lepszego, ale i tak jest bardzo dobrze. Lubię takie filmy.
Get Out - Uciekaj: 7 rzeczy, za które pokochałem ten thriller
Chciałoby się rzec, nie dla wszystkich, ale zostawmy to ; )
Audio w tym filmie niemal nie istnieje, nie ten sort, ale w tych kilku drobnych fragmentach sugestywne i wyjątkowo dobre.
Przy scenie z jeleniem (sarną?) mało sie nie zesłałem.
Dobra pozycja.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Bubufat moje zdanie na temat Imax jest takie, że opłaca się chodzić do tego kina, jest lepsza jakość zarówno pod względem dźwięku jak i obrazu w stosunku do tradycyjnego kina - oczywiście to więcej kosztuje... ale i same doznania z dużo większego ekranu są zupełnie inne.. Osobiście chodziłbym częściej gdyby w Warszawie było w innym miejscu kino Imax.. Ale raz na jakiś czas sobie chodzę i nie żałuję większej kasy..

Ja Cie doskonale rozumiem, bo tez tak uwazam i czesto doplacam do Imaxa albo Isense, mimo ze mam karty upowazniajace do wejscia bez kupowania biletu, co jest zreszta bardzo wkurzajace, bo musze wpisywac detale karty kredytowej i dodatkowe kody zabezpieczajace, albo stac w slimaczacej sie z powodu popcornu i innych, kupowanych przez ludzi snackach, kolejce do kasy, zeby doplacic np 2e. Bywa to czasem frustrujace.
Jednak fortuna sie do mnie usmiechnela i problem okazal sie zalatwiony, przynajmniej na jakis czas. Wczoraj spotkala mnie niespodzianka, bo kiedy poszedlem na poczte, z dusza na ramieniu, po awizowany list polecony, z numeru trackingowego wynikalo ze z UK - nie moglby byc to plyty, bo tych spodziewam sie dopiero jutro, obawialem sie wiec mandatu/-ow, po krotkim, acz zywiolowym kursie po Irlandii Polnocnej, sprzed 2 tyg, W nieoznaczonej kopercie wymacalem jednak jakas karte. Okazalo sie , ze to kino przyslalo mi gift karte z 30f, wiec top-upowanie najblizszych wypadow mam z glowy i najwazniejsze ze wystarczy wpisac (wkleic z clipboardu) jeden numer, a nie wypelniac 6 pol, sposrod ktorych zawsze jakies okazuje sie zawierac blad, bo klawiaturka w telefonie zawsze plata mi figle, a zadko uzywam rysika.
Happy days! Kazdy lubi freebeesy, zwlaszcza jesli nie jest to biegunka z zakladowej jadlodajni.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Chciałoby się rzec, nie dla wszystkich, ale zostawmy to ; )

Można rzec inaczej... np. "Dla większości będzie wiało nudą.Typowe" :mrgreen::-D

Armaniś,"Get Out" czy "Konwój" lepiej obejrzeć jako pierwszy,aby mieć większą chęć na następny ? (mam w planach dwa na dzisiaj) :wink:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
This Ain't No Konwoj najlepiej ;)
Chyba ze preferujesz BBC at 4.
Ogladalem oba i bezpiecznie byloby zapodac Konwoj pierwszy.Przy okazji strategicznie, bo Get Out moze Cie uspic, albo wrecz przeciwnie i mozesz nabrac ochoty aby sam kogos ukarac po filmie. Odrobina motywacji wieczorem, bedzie jak znalazl. :)

Ostatnia edycja:
Do góry