Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ty te bajki łupiesz z braku laku chyba? ;)

Wiesz,że lubię animacje :D
Ale fakt,posucha jakaś na BD ;-)

Hanks wprowadzi powagę

Hanks i wprowadzanie powagi ? :D
Zawyczaj jak coś nowego się z nim pojawia,to często,pomimo poważniejszego tematu,bije Disneyowskim czy Spielbergowskim lightowym klimatem...;-)
W dodatku,ten zabawny,bezsilny głosik Toma,gdy się unosi :D
Co nie znaczy,że nie lubię filmów z jego udziałem ;-)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kogo byś widział zatem, Bruca Willisa? ; )
Mi do tej pozycji pasuje akurat Tomek.

Btw: Równe 7k postów, stawiasz ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Kogo byś widział zatem, Bruca Willisa? ; )
Mi do tej pozycji pasuje akurat Tomek.

Gdyby główną rolę grał Bruce,to zastanawiałbym się,czy to obejrzeć :D
Trochę szkoda,kiedyś lubiłem filmy z jego udziałem...;-)

Tomek poniekąd pasuje,gdyż kojarzy się z "Hameryką" (podobnie K. Spacey) a film opowiada historię amerykańskiego pilota...;-)
Może sprawdziłby się jeszcze J. Simmons lub postarzeni M. McConaughey czy Russell Crowe :wink:

Btw: Równe 7k postów, stawiasz ;)

Dobra,ale zaklep sobie,że będziesz po 22:00 w domu :p:mrgreen::-D;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ok, czekam. Sogo,

To Ty już tam jesteś ? Chociaż z drugiej strony mnie to nie dziwi :D

dobrze znasz adres ;)

Już za młodu kręciłem się w okolicy :-D:mrgreen:

1-F-1888-174-931x.jpg

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zaliczyłem Londyn w ogniu i jeśli chodzi o techniczne sprawy w sumie wszystko jest ok nie ma co się czepiać (oczywiście są lepiej nagrane filmy) ale jest odpowiedni poziom .. Jeśli chodzi o sam film to i tu ukłon dla Raccoona w porównaniu do I cz :) to porównywalny, choć chyba deko II cz. bardziej mi podpasiła. Osobiście lubię Butlera, Echarta i Freemana więc nie żałuje zakupu. Mam gorsze filmy na które porównywalne pieniądze wydałem, a obejrzałem raz i leżą od tamtej pory w albumie..

Caparzo

New member
Bez reklam
Hanks i wprowadzanie powagi ? :D
Zawyczaj jak coś nowego się z nim pojawia,to często,pomimo poważniejszego tematu,bije Disneyowskim czy Spielbergowskim lightowym klimatem...;-)
W dodatku,ten zabawny,bezsilny głosik Toma,gdy się unosi :D
Co nie znaczy,że nie lubię filmów z jego udziałem ;-)

Znaczy co sugerujesz ?? Że on jest śmieszny zero powagi? A kapitan Philips??
Ja z chęcią obejrze, tym bardziej kilka filmów 10/10 a gra w nich Hanks. Druga sprawa też oglądam national geographic i oglądałem lądowanie na rzece. Będzie lux :D

Londyn w ogniu .... Litości ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Zaliczyłem Londyn w ogniu i jeśli chodzi o techniczne sprawy w sumie wszystko jest ok nie ma co się czepiać (oczywiście są lepiej nagrane filmy) ale jest odpowiedni poziom .. Jeśli chodzi o sam film to i tu ukłon dla Raccoona w porównaniu do I cz :smile: to porównywalny, choć chyba deko II cz. bardziej mi podpasiła. Osobiście lubię Butlera, Echarta i Freemana więc nie żałuje zakupu. Mam gorsze filmy na które porównywalne pieniądze wydałem, a obejrzałem raz i leżą od tamtej pory w albumie..

Lolek,a jak Ci się podobało CGI w tym filmie ? :D

Jak jesteśmy przy temacie akcyjniaków,to poniżej trochę nowych/nadchodzących :
IMDb: The best upcoming action movies in 2016/2017 - a list by remaaa1998
Widzę,że jest tam kilka pozycji z Adkinsem,którego lubię ;-)
Scott ciekawie się wypowiada (w roli Boyki) o gościu,który grał w "Ninja" (czyli o sobie...) :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=E1USQb3hZFA

Znaczy co sugerujesz ?? Że on jest śmieszny zero powagi? A kapitan Philips??

Sztucznie poważny :p
No dobra,niech będzie,że był odrobinę poważny :D;-)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Caparzo uwierz na słowo gorsze filmy oglądałeś :) oczywiście nie jest to jakiś hit, ale nie żałuje że kupiłem.. dla mnie wiele innych filmów o których tutaj pisaliśmy miało podobny poziom, a niektórym np się podobał...także wszystko kwestia gustu,,,

A dzisiaj w canal plus momentu z Kurlenko :smile: jak nie oglądałeś... myślę że za darmo że tak powiem to warto będzie obejrzeć..

https://www.youtube.com/watch?v=0pbsqakNL1c

Piramida CGI - szału nie ma - za mało kasy zapewne żeby to było na odpowiednim poziomie, ale tak jak pisałem wcześniej ja lubię tych aktorów, więc luzik..

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,ja do akcyjniaków podchodzę z dystansem,jednak tutaj,to już bardziej katastroficznym filmem,ze słabym CGI zalatywało ;-)
W dodatku,jeszcze te bohaterskie teksty,w stylu - "nie ma sprawy,oddam życie za prezydenta" (scena z zestrzeleniem helikoptera ) ;-)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A ja zakupiłem też Świat to za mało i śmierć nadejdzie jutro bo miałem je na dvd i powiem że jest lepiej jak na dvd ale liczyłem że większa różnica będzie, aczkolwiek nie żałuję tak jak np w przypadku terminatora III. Ale czy pozostałe 2 cz z Brosnanem kupię ( bo też mam na dvd) to już raczej nie bo są one jeszcze starsze wiec różnica jednak może być mniejsza .. Ale kto wie.. może coś mnie najdzie .. :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Momentum wczoraj zaliczyłem i na tv spoko się obejrzało - to chyba najmocniejszy akcyjniak Kurlenki - całkiem nieźle się tłukła :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wczoraj wieczorem zarzuciłem sobie :
Green Room (2015) - IMDb
Jak przymrużyć oczy na niektóre zachowania postaci i zbiegi okoliczności,szczególnie w drugiej połowie filmu,to można zerknąć.
Taki trochę "Slaszerek",chociaż nie aż tak bardzo naciągany,jak większość filmów z tego gatunku :wink:
Trailer,jak ktoś nie widział :
[youtube]eP0Ic6-OShE[/youtube]

P.S.
Nietoperek zaczyna śmigać...;-)

Znalazłem oto takie tytuły dostępne w sklepach w formacie DOLBY ATMOS
Nigdzie nie mogę znaleźć ani filmów ani seriali w formacie DTS:X
Czy ktoś wie gdzie można w POLSCE zakupić więcej tytułów w owych formatach????
1. Snajper
2. Everest
3. Jupiter: Intronizacjia
4. Terminator Genisys
5. Mad Max: Na drodze gniewu
6. Transformers : wiek zagłady
7. Piotruś: wyprawa do Nibylandii
8. Szubienica
9. Mission Impossible: Rouge Nation
10. San Andreas
11. W samym sercu morza
12. Kryptonim U.N.C.L.E.
13. Gra o Tron sezon 5

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Widziałem kawałek rozszerzonej wersji "Batman v Superman: Dawn of Justice" na BD i muszę przyznać że lipnie wygląda jakość obrazu + maaaaasa ziarna :wink:

Do góry