Bylem na pokazach kilka razy i widziałem jak przy MIG 29 majtki spadały dziewczynom bo nisko nad ziemią pilot odpowiednio depną....
Naprawdę nie trzeba Su 35 do tego...
A to może są popierdułki ale z życia.. ale jeśli tak to weź napisz mi skąd Rosjanie wiedzą że ich rakiety są w stanie poradzić sobie z Tarczą skoro nigdy nie było to sprawdzone w rzeczywistości.... złotą kulę mają ? Do wróżki towarzysz się przeszedł i ta mu tak wywróżyła? Mówię poczytaj sobie albo w tv może będziesz miał okazję obejrzeć ) ja na discovery chyba oglądałem) jak sprawdzano Patrioty i ile kasy trzeba było wywalić żeby były tak skuteczne jak są w chwili obecnej..
Bądźmy szczerzy nie można pisać o czymś czego się nie sprawdziło w rzeczywistości, bo jeszcze troszkę to zaraz mi napiszesz że To Ukraina zestrzeliła samolot pasażerski z dziećmi pomimo ze nawet rakiet takich nie miała żeby na tę wysokość doleciały.. no proszę Cię.. rozmawiajmy o faktach a nie o tym co wywróżyli sobie lub to co jest napisane w danych technicznych które mogą zweryfikować tylko Rosjanie , Hindusi i Chińczycy .. a którzy nic innego nie powiedzą w tek kwestii jak to co Rosja..
Nie ma maszyn nie zawodnych i zawsze znajdzie się lepsza tak jak pięściarz na ringu ...tylko z tego co Ty piszesz to USA wszystko kopiuje od Rosji i tak generalnie to USA musi się uczyć od Rosji jeśli chodzi o sprzęt wojskowy.. tylko jakoś to się nie pokrywa w tym co się ogląda w tv czy też czyta , jak również specjaliści wojskowi których być może nie koniecznie Ty musisz słuchać czy tez z nimi zgadzać - twierdzą inaczej. I cały świat oprócz kilku państw wiadomo jakich to kupuje sprzęt USA i Europy zach. niż sprzęt rosyjski... i nie mów mi że to tylko polityka bo jakby był tak świetny i tak nie zawodny, a do tego z dobrą cenę to kupowali by Su a nie np F ....i żeby była jasność ja nigdzie nie napisałem że SU to lipa ....tylko ma swoje dobre i słabe strony - nie jest doskonały bo jak widać było na granicy Turecko-Rosyjskiej pilot nie potrafił oszukać jednej powtarzam jednej rakiety pomimo, że wiedział że jest namierzony. Choć zapewne wg Rosji jest to wyłącznie wina pilota nie wspominając, że całą winę ponosi Turcja bo Rosjanie mogą sobie wlatywać gdzie chcą i kiedy chcą i jak wlatują to tylko tak twierdzą Ci do których wlecieli.. Nie wiem czy wiesz w tamtym tygodniu znowu wlecieli w przestrzeń Turecką .. a może słabe radary mają w tych swoich samolotach i nie wiedza gdzie się znajdują ???? Może majtki zlatują dziewczynom jak lecą Su ale z radarami ewidentnie mają problem - może powinni kupić od tych którzy od nich ściągają, a którzy jakoś nie wlatują w przestrzeń powietrzną innych krajów. ..
Ale kończę na tym bo bez sensu pisać o lotnictwie w takim wątku..
Lolek.
Fajnie ze cos ogladales na Discovery, musisz miec chyba jako jedyny we wsi. U nas chyba nie ma

Nie wiem co ruskie moqia o swoich rakietach, u nie zamierzam tego dochodzic. Polecam Ci natomiast, abys troche poszperal na ten temat, bo nie wiadomo jak dlugo bedziesz czekal na program Discovery, na ten temat,
Nie twierdze i nigdy nie twierdzilem, ze USA kopiuje rosyjska bron, napisalem to o konkretnym przypadku, wyjatkowego na swoj czas samolotu, ktory wpadl w rece amerykanskie, dajac niewatpliwa mozliwosc uzyskania Amerykanom przewagi, Pomimo lepszego finansowania, materialow elektronki, ich samoloty nie mialy osiagow wspomnianego MIG25 i byl on prawdziwym postrachem NATO.
Przekrecanie w taki sposob sensu moich slow jest po protu zachowaniem niegodnym.
Napisalem ze F35 jest konstrukcja na dzisiejsze czasy (czyli kolejne 20-25 lat, bo co najmniej tyle trwa sluzba), zacofana i bardzo kosztowna. Na tyle, ze Amerykanie chca zwiekszyc wolumen produkcji aby obnizyc koszt, aby tego dokonac musae te samoloty sprzedawac swoim sojusznikowlm, co nie tylkobzamurzaja robic ale to robia. Napisalem jakas nieprawde? Udowodnij prosze, zamiast pisac jakies bajki i wciagac mnie w komentowanie Twoich opowiewci z mchu i paproci. Teraz mi wskaz tych specjalistow wojskowych, ktorzy twierdza ze F35 jest samolotem lepaaym od SU35? Konkretnie, skoro sie powolujesz na to jakoniepodwazalny autorytet, to chyba masz kogos konkretnego na mysli. Czekam.
Kwestia poruszonej zawodnosci radzieckiej i rosyjskiej broni jest na tyle znana, ze wrecz anegdotyczna. Spory odsetek T34 tez byl kupq szmelcu ale wygraly one wojne na froncie wschodnim II wojny swiatowej.
Tylko ze ja nie komentuje zawodnosci ruskich samolotow ale ich osiagi i mozliwosci manewrowe.
Jak poszperasz troche, to znajdziesz sporo na temat tego, jakimi bublami sa F35.
Obaj z Caparzo sugerujecie, ze jestem fanatykiem i prezentuje postawe ideowa. Tymczasem ja wyraznie pisze o bardzo konkretnych modelach i aspektach uzbrojenia. Pora przestac pier&olic od rzeczy, tylko dyskutowac na konkrety. 2 zakeesi3 poruszanego watku. Ja o mozliwosciach manewrowych nowoczesnych mysliwcow, a Ty o spadajacych majtkach nastolatek.
Podobnie Caparzo. HTV-2 i inne projekty DARPy sa oczywiscie interesujace. Ale jak to sie ma, do porownania F4, F14, F15 z MiG 25, czy porownaniu dzisiejszych mysliwcow 4+ i 5 generacji?
Odjechaliscie za daleko.