Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Nie chcialem Wam spoilowac, ale w sumie to bardziej apetiser, niz spoiler Jak ktos sie nie moze doczekac seansu kinowego, czy plyty, to moze obejrzec material dodatkowy i przy okazji przebitki z produkcji filmu, w dobrej jakosci tutaj.
[youtube]pJfTfsXFbLk[/youtube]

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Buba, napisałeś kiedyś, że ostrzegasz przed Peaky Blinders, bo uzależnia. Ja właśnie obejrzałem pierwszy z tych w sumie 12 odcinków i... wow :) A Ty zapomniałeś tylko dodać - to specjalnie dla mnie - że zdjęcia są tak bezczelnie dobre :)

Edit:
...a zapomnialbym o muzyce -hipnotyzuje :) a nagralem obie serie (2x6 odcinków) na Ale Kino+ HD z DD 5.1, więc AV wypada bardzo dobrze. No nic, oglądam dalej :)

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Tak mowilem?
Zdecydowanie mam klopoty z pamiecia. Ale radze szybciutko pobiec do kina na Revenanta. Tej rekomendacji napewno nie zapomne. Ty zreszta tez nie ;)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Revenant będzie zaliczony w domu.

A ja wciąż napawam oczy i uszy Blindersami :) te zdjęcia i muza to kawał dobrej roboty :) i coś tam słyszałem, że w drugiej serii dochodzi Tomek Hardy :)

Ps. Nie miałes kłopotów z ich brytolską gadką? Słucha się tego cudownie ale bez napisów byłoby ciężko ze zrozumieniem :)

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Dlatego super, że mamy czasy napisów z kablówki :) swoją drogą nie wiedziałem, że Sam Neill to Irlandczyk :)

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

bubafat

Well-known member
Bez reklam
On jest z Australii ;)
Albo nie, z Nowej Zelandii.
Niby mozna od rowiesnikow przez 7 lat podlapac akcent, ale watpie aby w tamtych czasach regimentowe dzieci mieszaly sie z tubylcami.
Chcesz festiwalu aktorskich akcentow, to obejrzyj Xmenow :
[youtube]cOWp-pyuFWA[/youtube]
Chłopaki widać celowo robią folklor.
Jedyny angielsko brzmiący gospodarz programu, jest tak naprawdę z Corku, bo tam dorastał, znaczy irolek i to z wykręconym mocno akcentem. Zreszta mial niezly tygiel - matka z Belfastu, ojciec z Wicklow, dorastal w Co Cork. Zdecydowanie z akcentem wyszedł na ludzi ;)

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
No to Pitbull zaliczony. Dla tych którzy nie czytali książki Vegi Złe Psy, będzie to dobra rozrywka. Jest akcja jest humor.można ryć ze śmiechu. Dla tych co czytali będą znali cały film z góry ;)
Ja książke znałem dlatego nie wywarł na mnie wrażenia. Ze starego pitbula ma tyle ile ja z latania w kosmos ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A jak Boguś wypadł ? Powielał manierę Franza ? :)

Mi tymczasem,zachciało się polskiego kina obyczajowego i odświeżyłem sobie "Plac Zbawiciela".
Jak dla mnie bardzo dobry,prawdziwy i naturalnie zagrany.
Jak ktoś jeszcze nie widział,to polecam :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jeszcze nie widziałem.
3 dni temu widniało ",że przetłumaczyli już 99 % tekstu na PL,ale jakoś nie mogą wypuścić napisów...:)

Bipo

Active member
Bez reklam
A jak Boguś wypadł ? Powielał manierę Franza ? :)

Mi tymczasem,zachciało się polskiego kina obyczajowego i odświeżyłem sobie "Plac Zbawiciela".
Jak dla mnie bardzo dobry,prawdziwy i naturalnie zagrany.
Jak ktoś jeszcze nie widział,to polecam :)

Po obejrzeniu Placu Zbawiciela to każdy kto miał brać kredyt miał mieszane uczucia... ;-) Film jak dla mnie bardzo dobrze odzwierciedla owe czasy i problemy zwykłych ludzi. Również gorąco polecam ;-)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To prawda,z tym mieszkaniem,to rzeczywiście nie było za ciekawie.
Pewnie dużo osób po obejrzeniu filmu,miało pewne wątpliwości...

Mamuśka (Ewa Wencel) bardzo dobrze zagrała :)

Henry

Active member
Bez reklam
Jeszcze nie widziałem.
3 dni temu widniało ",że przetłumaczyli już 99 % tekstu na PL,ale jakoś nie mogą wypuścić napisów...:)
Ja za jakiś czas na pewno wrócę do tego filmu ;)
Jutro idę zobaczyć Leosia, porównam go do Fassiego....bo jak do tej pory, jego kreacja w Makbecie jest rolą na Oscara...

Do góry