Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
A ja Ci normalnie odpowiedzialem.
Nie potrzebujesz Kanalu ARC czy LAN, ani wyzszego bandwidthu, bo trick polega na translacji przestrzeni barwnej.
Trzeba bylo o tym przeczytac wczesniej. A tak zadajesz idiotyczne pytanie, na ktore mozesz znalezc odpowiedz sam, na dodatek w temacie temu zupelnie nie poswieconym, a teraz stroisz jeszcze grozne miny.
Juz wiemy, ze brakuje Ci poczucia humoru i manierow. Ale wiesz oba te niedobory mozna naprawic. Jakbym w to nie wierzyl, to bym sie nie odzywal.
A pytam wg jakiego rankingu "jest to aktualny top PQ /AQ" z ciekawosci, bo interesuje sie jakoscia video i audio i moge na ten temat dyskutowac.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
NIe kłócić się święta idą :) ja powiem krotko oglądałem takich filmów 3 - nie dużo, ale z tych trzech moje odczucia są takie że te filmy maja tyle wspólnego z 4k co większość kanałów cyfrowych że są niby HD :)
Życzę wszystkim Wesołych, spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia... :p

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem film "Pan" na Blu-ray.
Większość elementów składających się na film,było raczej na niskim poziomie.Nawet Hugh Jackman oraz Rooney Mara za bardzo się nie wykazali...
Jednak zwróciłem na coś szczególną uwagę...
Film oglądałem w 2D,a to co działo się na ekranie oraz specyficzna praca kamery,nie wyklucza że mamy tutaj do czynienia z bardzo dobrą pozycją 3D.
Oczywiście są to tylko moje przypuszczenia,gdyż tak jak pisałem,seans był w 2D,jednak fanom trójwymiarowego efektu,proponuję zainteresować się tematem i ewentualnie poczytać opinie z tym związane...:)

Dzięki Loluś za życzenia :)
Ode mnie również Zdrowych i Wesołych Świąt oraz dużo dobrego dla Wszystkich :)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
To skoro juz macie zagwarantowane i zdrowie i radosc, to ja Wam zycze niespodziankowych, fantastycznych prezentow.
No moze zeby nie byly tak zaskakujace, jak obecna pogoda ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Aaaaaa,zapomniałem...
W "Pan" niektóre sceny przypominały te z "Avatara"...
Obejrzyjcie sobie filmik poniżej.
Myślę że w 3D powinno być nieźle :

[youtube]k0WRwp5Y0Es[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem film "Pan" na Blu-ray.
Większość elementów składających się na film,było raczej na niskim poziomie.Nawet Hugh Jackman oraz Rooney Mara za bardzo się nie wykazali...
Jednak zwróciłem na coś szczególną uwagę...
Film oglądałem w 2D,a to co działo się na ekranie oraz specyficzna praca kamery,nie wyklucza że mamy tutaj do czynienia z bardzo dobrą pozycją 3D.
Oczywiście są to tylko moje przypuszczenia,gdyż tak jak pisałem,seans był w 2D,jednak fanom trójwymiarowego efektu,proponuję zainteresować się tematem i ewentualnie poczytać opinie z tym związane...:)

Dzięki Loluś za życzenia :)
Ode mnie również Zdrowych i Wesołych Świąt oraz dużo dobrego dla Wszystkich :)

Piramida to już kolejna opinia jaką czytałem czy też słyszałem jeśli chodzi o 3d :) w tym filmie...także coś w tym jest... ja skuszę się chyba właśnie na 3d zawsze na przyszłość przy większym tv będzie troszkę więcej radości choć szału tak czy siak nie będzie bo to trzeba przynajmniej ze 130 cali :) ale zawsze to cos i osobiście tak jak pisałem nawet na 55 calach odczuwam inaczej film w 3d niż w 2d... Choć są takie filmy gdzie 3d nie pasuje mi jak choćby oczekiwany przez moją osobę film ZJAWA :)
Pozdro i dobrej nocy życzę.

Pantonima mam na BR nie jest to mój konik ale spoko jak dla mnie warty obejrzenia , natomiast to co słyszałem o Marsjaninie i wyczytałem to jeśli dużo ludzi mówi że Interstellar to moc akcji i wrażeń przy Marsjaninie - to na Marsjanina czekam aż będzie na HBO... najpierw tam obejrzę i jak co to wtedy...

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No koniec roku sie zbliza nieublaganie. Jakis plebiscyt na najlepszy/ulubiony film z uwzglednieniem kategorii ( sci-fi, horror, act-adv, obyczaj, komedia, etc.)?

pantomima

Banned
Pantonima mam na BR nie jest to mój konik ale spoko jak dla mnie warty obejrzenia , natomiast to co słyszałem o Marsjaninie i wyczytałem to jeśli dużo ludzi mówi że Interstellar to moc akcji i wrażeń przy Marsjaninie - to na Marsjanina czekam aż będzie na HBO... najpierw tam obejrzę i jak co to wtedy...

Jezli nawet mieli by wrzucic to pewnie z rok trzeba bd poczekac . Przewaznie po tym czasie od premiery kinowej film ukazuje sie na antenie nc+ .

Tak bylo np w przypadku "Annabelle" i wielu innych pozycjach .

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No co Ty....Rozkminiłem Bibliotekę Babel.
Jest tam napisane,że od 2020r przyroda zwariuje i wszyscy będziemy stawać się coraz młodsi,tak jak to było w "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" :)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No moze. Teoretycznie jest szansa na to, ze to moja szklana "kula" sie zepsula.
Czyli co nie bawimy sie?

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Teraz to (przynajmniej w moim przypadku ) nie ma sensu,gdyż dopiero czekam na te najlepsze (?) filmy.Sam przecież wiesz,że pojawiają się one przeważnie pod koniec roku :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pierogi lepić, a nie jakieś plebiscyty psia mać ;)
Jeszcze trochę czasu do końca roku, będzie czas na zaległości i dopiero ocenimy.
Chociaż biorąc pod uwagę skrajnie różne gusta nie będzie łatwo o kompromis ; )

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ja tez planuje w wolne troche nadgonic zaleglosci. A to nie takie proste, bo zawsze sie cos przypomni i zamiast nowego filmu, konczy sie na jakies powtorce. Ostatnio nie zalapalosmy sie na Bridge of Spies, to wygrzebalem z szuflady Charle Wilson's War. Przedwczoraj poszla podjarka na Revenanta, skonczylo sie na Biutiful, bo reszta domownikow nie widziala, a cala polka jeszcze nie obejrzanych plyt i GBajty nowosci czekaja.
Chodzi o to, co dobrego sie ogladalo, a nie czego sie nie widzialo. Jednomyslnosci sie nie spodziewam, ale niektore filmy napewno beda sie powtarzac.

Do góry