Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Widzę że coraz więcej osób się nakręca :mrgreen:;-):p
Od razu nakręca, ciekawi świata ;)
Tak na marginesie, to serial jest niczego sobie, pomysł przeniesienia SH do naszych czasów się sprawdził.
Początkowo wydawało mi się, że kiszka wyjdzie, ale po kilku odcinkach stwierdziłem, że super, no i kreacje aktorskie bardzo dobre :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dla mnie sam tytuł wydaje się śmieszny, nie znam komiksu z jakimś lekarzem czarodziejem, ale wygląda mi to na Harego Potera w wersji od marvela :blagam:
Powiem szczerze że też nie znam komiksu .... ale może to być taki ala HP :) aczkolwiek zapewne inaczej to będzie pokazane.. po marvelowemu :)

pantomima

Banned
Panowie , macie pomysl na jakis dobry horror ?
Planuje kupic kilka filmow na blu ray , m.in cos z tego gatunku .

Czego oczekuje ? - czegos w stylu Annabelle/Obecnosc , Martwe Zlo .
Jakies pomysly ? Halo ...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dobra....porównując Grindhouse : Death Proof vs Planet Terror ,myślę jednak że na siłę kwawy i trochę czarny klimat (laska z karabinem) przegrał z filmem Tarantino...;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Death Proof to inna bajka, nijak ma się do produkcji Rodrigueza.
Ja zdecydowanie wybieram DP, oldskul. Do tego Russell i świetna scena uderzenia. Pościg też pierwsza klasa. Bdb. pozycja.

pantomima

Banned
Zbaw nas ode złego, Devil innych nie pamięgam żeby nie były śmieszne

Ogladalem , klimatyczny ;)
Dosyc regularnie powtarzany na Nc+ .

Mysle o czyms naprawde mocnym , czyms co sponiewiera ;)

Moja kobitka lubi horrory, potrafi sie naprawde mocno wkrecic w taki film i naprawde malo co jest ja w stanie dobrze wystraszyc .
Szukam czegos extra .

pantomima

Banned
Juz nie chce edytowac ....

"Devil" - rowniez ogladalem , w zasadzie jakies 2 miesiace temu na tvp2 .
Calkiem do obejrzenia ale nie umiescil bym tego filmu na polce z horrorami .

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Pantomima,jak dla mnie duchy,egzorcyzmy i klątwy,okraszone klimatyczną muzyką,są najbardziej "straszne"...
Reszta - flaki czy obcinanie głów i kończyn,jakoś mnie od dłuższego czasu nie wzrusza ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie zauważyłeś żadnych podobieństw ? ;)

Pisaliśmy o tych filmach sporo (chyba nawet razem), musiałbym sprawdzić.
Z tego co pamiętam, nie specjalnie są powiązane.
Panowie mieli stworzyć coś, co nawiązuje do kina klasy B, ale fabularnie nie specjalnie kojarzę powiązań. No chyba, że Ci chodzi generalnie o klimat, czy też szpital i aktorów?

Bipo

Active member
Bez reklam
Ogladalem , klimatyczny ;)
Dosyc regularnie powtarzany na Nc+ .

Mysle o czyms naprawde mocnym , czyms co sponiewiera ;)

Moja kobitka lubi horrory, potrafi sie naprawde mocno wkrecic w taki film i naprawde malo co jest ja w stanie dobrze wystraszyc .
Szukam czegos extra .

Podpinam się również pod to co napisałeś...;-) Może ktoś coś zna i poleci...

A oglądałeś Paranoramal Activity cz.1 ale głośno....?;-) Ja w czasie tego filmu bym chyba z 8razy na zwał walnął ale miałem podkręcony dźwięk i to całkiem mocno..... Cisza, cisza a tu nagle łup.... aż mi popcorn z miski się wysypał..;-) Fajnie ustawiona gradacja dźwięku, wyciszenie max. wszystkich dźwięków a następnie ostre wejście... W takich momentach jesteś max. skupiony i potrafi takie coś nieźle wystraszyć.. (przynajmniej mnie ;-) )

Caparzo

New member
Bez reklam
Zgadzam sie z Toba . Mam to samo .
Musi byc konkret - jakas sila nadprzyrodzona, blizej nie wytlumaczalna ;)

Jak znajdziesz daj znać. Dla mnie takie flaki itp to śmieszna bajka. Ja niewiem czy jest taki film co mógłbym się coś przestraszyć, wczuć w klimat.

Deliver us.. Miał to coś,ale może dlatego że daaawno taki klimat u mnie nie gościł w tv

Bipo jak puścisz bąka w nocy to jaka reakcja :p

Ostatnia edycja:

jarjar82

New member
oj Paranormal... potrafił wystraszyć z żonką taka sobie śrubę wkręciliśmy że ciężko było zasnąć po seansie....

...ja ze swojej strony podrzucę wam "Czwarty stopień" nie jest to nic ambitnego ani wielkiego formatu ...Milla Jovovich stara sie na jakąś tam grę aktorską...ciekawa fabuła ....może dla mnie bo z wszelkich straszydeł boje się właśnie historii z UFO :D tak ...no tak mam ...i w czasach świetności Archiwum X miałem ciarry przy kilku epizodach :p

Do góry