Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

pantomima

Banned
tak sobie czasami czytam i niby wszyscy jesteśmy fanami filmu jako produktu czy to jeśli chodzi o gatunek , treść , sposób przedstawienia a nie oglądamy poprzez to że klasyfikujemy filmy często dobre według naszych "uprzedzeń " i widzi mi się . Ja to rozumiem ale bywa tak najtrudniejszą rzeczą jest sie przyznać do tego że na początku się myliliśmy . dam przykład na sobie nie chciałem oglądać Vikingów bo jakoś jak spojrzałem na zajawkę to mi główny bohater nie pasował , był za mały za szalony coś mi nie pasowało a teraz to mój ulubiony serial . Jest coś w nas takiego że jak coś powiemy na początku to potem nie chcemy od tego uciec i trzymamy sie swojej wersji do końca wynajdując różne usprawiedliwienia typu , nie lubię aktora , klimat nie ten itd. a moze jednak warto zobaczyć i się przekonać . piszę tu a pro po filmu labirynt który jest dobrym filmem sensacyjnym ale proszę nie brac tego do siebie "pantomima" bo chodzi mi głownie o ogólne tego typu nastawienie czy to w tym wypadku na film czy inny rodzaj sztuki , rzemiosła . Bądźmy otwarci i nie bójmy sie powiedzieć że sie myliłem itd. jeszcze jeden przykład obejrzałem Wszystko za życie (2007) - Filmweb i choć aktor który grał główną rolę przyprawia mnie o mdłości to film jest bardzo dobry , po prostu trzeba mieć do tego lekki dystans to w końcu tylko czyjaś praca wykonana a my jako widzowie to oceniamy , ale róbmy to po obejrzeniu a nie po streszczeniu , oczywiscie nic na siłę , ja np. nie ogladam horrorów chociaz wiem że są ldobrze nakręcone ale mnie to już nie rusza bo kiedyś lubiłem .

Prosze , przeczytaj jeszcze raz wszystko to co tam wymyslilem .
Ja nie oceniam filmu , nawet raz nie powiedzialem ze jest to zly film .
Stw tylko ze nie jestem nim zainteresowany .Nie jara mnie taka akcja - ojciec poszukujacy swej porwanej corki ?!- kolejna odslona w troche innym wydaniu ..... , przepraszam ale to nie ja . Wole juz "Minionki " ;)
Pamietasz czasy wypozyczalni video ? - wpadales, brales pudelko w dlon , po przeczytaniu streszczenia,recenzji na odwrocie odkladales je , chwytales numerek lub szukales dalej odpowiedniej pozycji .
Podobna sytuacja miala miejsce .
Nie rozumie tego rozbijania na atomy tak oczywistego dzialania /prostoty wyboru .
Jest to totalnie bez sensu .

Na koniec bo juz spiacy sie robie - moge sie mylic twierdzac ze nie jest to film dla mnie, jednak po krotkim rekonesansie mam prawo by tak sadzic .To zrobilem i tego sie trzymam .Z niczego sie nie wycofuje bo utwierdzony jestem w swym wyborze .

A gdybym jednak obejrzal ten film i przyznal sie do tego ze mylilem sie strasznie w swym osadzie to co wtedy?- to temat na zupelnie inna dyskusje , bo aspekt ktory poruszylem jest zupelnie inny od tego ktory opisales Ty wyzej .

Z mojej str temat uwazam za zamkniety . Coraz bardziej czuje sie znuzony probujac na kilka roznych sposobow opisac moj brak zainteresowania tym filmem .

Pzdr ;)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Caparzo zgadzam się z Tobą - mnie bardzo końcówka Labiryntu zaskoczyła.. film na pewno jest do obejrzenia..

Ostatnia edycja:

jarjar82

New member
...kilka postów temu padło ważne pytanie .."oglądasz film dla przyjemności czy dla skilla ....? i sprawa mało treściwych opinii.

Ja oglądam bardzo dużo i na bieżąco ...to nasz rozrywka ( moja i żony) trudno uniknąć komercji, albo udawać konesera ...czasem obejrzany film staje się mega przyjemnością, a czasem po prostu sobie na nim zasnę smacznie. Nigdy nie traktowałem tego jako "wyścigu" choć lubię być na bieżąco...i zazdroszczę ludziom którzy nie widzieli np "Szeregowca Ryana" czy Skazanych na Shawshank...Wrogów Publicznych..bo tyle dobrego przed nimi :)

Co do treści recenzji ...opinii ..to mizeria totalna z mojej strony ;) lata temu przestałem się wysilać ...Filmweb zabija chęć twórczego wyrażania myśli i jakiś głębszych przemyśleń...kiedy na twoją przemyślaną opinie wleci stado gimnazjalistów. Tematy kończą się dyskusjami typu, kto jest głupi, a kto ma czarno biały TV :p

W filmach tych z pierwszych afiszy ...nie ma ciekawych fabuł ..teraz prawdziwe kino przeniosło się do seriali i tam można natknąć się na coś co nas pochłonie bez reszty.

Caparzo

New member
Bez reklam
Ja oglądam bardzo dużo i na bieżąco ...to nasz rozrywka ( moja i żony) trudno uniknąć komercji, albo udawać konesera ...czasem obejrzany film staje się mega przyjemnością, a czasem po prostu sobie na nim zasnę smacznie.

Oglądanie wszystkiego jak dla mnie to strata czasu i prądu :eek:k: ale każdy robi co lubi, osobiście nie oglądam wszystkiego jak leci, moja żona tym bardziej :)

I na koniec - z calym szacunkiem dla Caparzo ! , ale tego typu rekomendacja jakos do mmie nie przemawia . To zaden argument.

(Bez urazy Caparzo :wink:.)

Co ty bracie , ja nie z tych :) :popcorn::popcorn::popcorn:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Caparzo pełna zgoda, a ja bym dodał jeszcze skąd na to wszystko czasu żeby oglądać nawet nie bardzo dużo ale choćby dużo.. doba wtedy powinna mieć dla mnie ze 30 godzin :) ewentualnie trzeba mieć mega luks pracę :)

jarjar82

New member
ehhh Wam jak się nie dopowie do sedna, to pojawia się pod temat :D

-ardzo dużo, ale logicznie że tytułów wybieranych, a nie narzuconych datami premiery ...bo tak to mogłoby zdrowia i życia braknąć :p

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,powiem Ci że jak bardziej się sortuje te nowości,to tak naprawdę nie ma tego tak dużo.Przejrzałem sobie historię obejrzanych przez siebie nowych filmów z ostatnich 2 miesięcy i wyszło mi około 20 pozycji.To daje średnio 1 film na 3 dni :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nowego Hitmana ktoś widział ? Coś tam na Blu-ray się pokazało...
Ciekaw jestem czy to taka lipa,jak średnia ocena tego filmu...

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Pantomima.
A od ilu zaczyna sie wg Ciebie niezdrowe? Bo jezeli mam byc chory jesli przekrocze 2 filmy w miesiacu, to zaczynam sie powaznie obawiac zdrowie. ;)

pantomima

Banned
Hmmm , i tu mnie masz. o_O .
Trudne zadanie mi dales ech
Na szczescie jest tu taki jeden Piramida ;)
Skonsultuje sie z Nim i niezwlocznie odp na ta zagadke ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Mysle, ze wystarczy zrobic jak z fajkami. Widocznie oznaczyc, zeby nie narazac przypadkowych czytelnikow.
Trzymajac sie "zdrowej zasady" Pantomimy, na zapoznanie sie z nominacjami do Oskarow, nie starczyloby roku. A gdzie inne filmy?
Edit
Ach zapomnialem. Mozna czytac recenzje. ;)

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
Bła bła bła ....

Ok .polecam "cos" - juz dzisiaj o 21 starcie tytanow: mecz Djokovic - Federer.
Barclays Atp World Tour Finals .- nie samym filmem czlowiek zyje ;)

Do góry