Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Którymi Psze Pana?
Jeśli masz na myśli zapowiadany miniserial o Mocku, to na chwilę obecną wiadomo, że 1 część wyreżyseruje Holland, jednym z producentów ma być wrocławski ATM, więc zapewne całość będzie pod patronatem HBO, jak w przypadku Watahy. Mam tylko nadzieję, że będzie lepiej ;)
Co do fabuły, to Mock jest jednym z bohaterów kryminałów Krajewskiego, które dzieją się w przedwojennym Wrocławiu czyt. Breslau ;)....a później, pojawia się Lwów i Popielski...Wrocław ;)

Oki Wasza Królewska Niezaspokojona Mość :p:D;)
A ze światowych filmów,jakie byś zapodał do nominacji do Oscara ?
Ja ostatnio podawałem swoje (takowe) typy,jednak nikt nie odpowiedział... ;-)

Henry

Active member
Bez reklam
Szczerze, to te statuetki i tak nic nie znaczą- dla mnie ;)
Pytałem natomiast, czy ktoś już ten film widział, czy warto sobie nim w ogóle zwracać głowę.

A co do mojej subiektywnej oceny tegorocznych filmów, to Sicario, długo, długo nic i czekam na Revenant z Leo i Tomkiem ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Hahahaha ;)
Powiedz lepiej czy twoj tv ma mozliwosc odtworzyc format Blu Ray Mastered in 4k ,inaczej czy mozesz na nim uzyskac przestrzen koloru x.v.Kolor .
Jezeli tak to pewnie masz w swej kolekcji cos w tym formacie , a moze orjentujesz co bardziej warto zakupic .
Taki zakup planuje i nie wiem na co sie zdecydowac - jest kilkanascie pozycji , wszystkich nie wezme ale choc ze dwie .
Podejrzewam, ze moze ;)
No mam pare takich pozycji. Trudno jest mi odpowiedziec na pytanie co kupic, bo nie znam Twoich preferencji i nie patrze na te wydania, pod kontem dema. Latwiej jest chyba odpowiedziec czego nie kupowac. Polecam uzyc wyszukiwarki, widzialem tu, na forum, dyskusje na ten temat. Ja lece walczyc z korkami.

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
Nie chodzilo mi o gatunek a o to ze nie kazdy remaster 4k jest sobie rowny .
Sa obrazy slabe(gdzie na ekranie tego szerszego gamutu i wyzszego bitrate nie widac , mniej rowne (zalezy od sceny ) , no i te tytuly ktore wygladaja oblednie .
I to o te ostatnie mi chodzi , bo tak na oko to trudno wbrac cos optymalnego z posrod blisko dwudziestu pozycji .
No nic .

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie ma problemu nic specjalnego nie napisałem tylko to, że dlatego kupuje filmy na BR czy BD jak również dlatego mam wykupiony C+ i HBO :)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Sa obrazy slabe(gdzie na ekranie tego szerszego gamutu i wyzszego bitrate nie widac , mniej rowne (zalezy od sceny ) , no i te tytuly ktore wygladaja oblednie .
I to o te ostatnie mi chodzi , bo tak na oko to trudno wbrac cos optymalnego z posrod blisko dwudziestu pozycji .
No nic .
Trochę tego zaliczylem. Jeśli chodzi WYLACZNIE o obraz to:

Godzilla, American Hustle, Captain Philips - srednie (dwóch pierwszych już się pozbylem).
Battle LA, Afterearth, Equalizer, Pamięć absolutna, Spiderman - bardzo dobre.
Eluzjum - znakomite.

Było może cos jeszcze, ale nie pamiętam.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No nic .
Sorry Pantomima. Nie ignoruje Ciebie, tylko temat. Gdybys zapytal 2-3 lata temu, czy kiedy to tam Sony wypuscilo pierwsze tytuly, tobym Ci cos napisal. Nigdy pozniej nie bylo to w kregu moich zainteresowan, dlatego ze nie widze sensu podniecania sie specjalnym wydaniem, "masterowanym w 4k", skoro jesli film byl krecony niedawno, bo roznice sa dla mnie nieznaczace. Co innego jesli stary, dobry film, ktory mam w wersji wolajacej o pomste do nieba, dostaje nowy skan i dzwiek. Generalnie nie wyrzucam pieniedzy, ktore "zaraz bede musial" wydac na wersje UHD. Wiec plyt takich nie kupuje ( jakies tam mam)
Poniewaz zapytales mnie, jakby chodzilo o demo, tym bardziej nie wiem co Ci napisac, bo mentalnie zyje w UHD. Jest niewiele wydan filmow fabularnych (wylaczam seriale tv) na BD, ktore moga startowac do demowek 4k@60Hz 10Bit HEVC. Oczywiscie mozna sobie wrzucic jakies Elysium, czy Obliviona, wlaczyc uplynnianie, Darbee, RC, E-shifty czy inne Super Resolution (albo Samsare chocby bez dopalaczy) i nawet na projektorze wydaje Ci sie ze masz UHD, ale tak naprawde to sa juz dawno wystygle kotlety * i jak napisal Racoon, czekamy na nowe. Najwazniejsze dla percepcji jest oczywiscie podwyzszone rozdzielczosc i kontrast, oraz HFR i kompresja koloru.
Tymczasem nadal nie ma HFR i pelnej chromy, wiec to cale UHD to raczej rownanie calego badziewia do dzisiejszego topu (co juz jest oczywiscie bardzo pozadane). Na rewolucje jakosciowa przyjdzie nam jeszcze poczekac.

* - piszesz sa tytuly wygladajace oblednie. Przez lata uzywano (ja tez) takich okreslen w stosunku do coraz to nowszych perelek. Tymczasem od roku juz nic nie wyglada dla mnie oblednie.
Pewnie dlatego, ze nie mam jeszcze OLEDa w sypialni

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
Trochę tego zaliczylem. Jeśli chodzi WYLACZNIE o obraz to:

Godzilla, American Hustle, Captain Philips - srednie (dwóch pierwszych już się pozbylem).
Battle LA, Afterearth, Equalizer, Pamięć absolutna, Spiderman - bardzo dobre.
Eluzjum - znakomite.

Było może cos jeszcze, ale nie pamiętam.

Dzieki za namiary- o tego typu informacje mi chodzilo .
Mam sprzet ktory pozwoli mi odtworzyc ten standard i zwyczajnie chce zobaczyc ta roznice .

Bubafat - no problem ;)

A no i dzieki panowie za nie wytykanie mi ortografii ' z posrod, sposrod ?! '- jeden ciort ;)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
W piątek mają puścić zwiastun :
Warcraft (2016) - IMDb

comment_cdhfvN1bVWIot8FQOcxdGsVaKTNUcFgj.jpg

Do góry