Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

pantomima

Banned
Ja z filmów azjatyckich,bardzo czekam na "The Raid 3" i "Ip Man 3" :D:wink:

A jest juz jakas zapowiedz "The Raid 3" ?
Nie ogladalem jedynki , druga czesc obejrzalem przypadkiem, skaczac po kanalach trafilem na 2 ke i powiem tak - zaje... filmacz na tyle ze obejrzalem go 3x pod rzad wylapujac jego emisje w kilkunastodniowym odstepie na platformie .

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A jest juz jakas zapowiedz "The Raid 3" ?
Nie ogladalem jedynki , druga czesc obejrzalem przypadkiem, skaczac po kanalach trafilem na 2 ke i powiem tak - zaje... filmacz na tyle ze obejrzalem go 3x pod rzad wylapujac jego emisje w kilkunaso dniowym odstepie na platformie .

Na "The Raid 3" trzeba będzie niestety jeszcze sporo poczekać...
Jak nie widziałeś jedynki,to gorąco polecam.Sceny walk wymiatają (tylko wersja bez cenzury) ;)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Lolek

Z tym nieocenianiem aktorów to teraz grubo pojechales. Jak mi szewc zrobi niewygodne buty i twierdzi że są ok? Jak mi dentysta zrobi ząb i nadal boli, a on twierdzi że dobrze zrobił? To ja mam nie oceniać? I uwaga...... tak samo jest z aktorami. To są ludzie wybrani przez reżysera i zatrudnieni przez producenta, żeby jak najlepiej zagrali. Cel jest jeden - ma się podobać widzom. FILM JEST DLA WIDZA I TO ON MA OCENIAĆ. JEMU MA SIĘ PODOBAC. Tak jest od początku kinematografii. Aktorzy grają dla widowni. Nie dla innych aktorów.

Ostry przykład: jak idziesz z kobietą do łóżka to potrafisz ocenić czy jest Ci dobrze? Czy jest ona lepsza czy gorsza w łóżku niż inne Twoje partnerki? Rozumiem że jej nie ocenisz, bo:
- nie jesteś kobietą,
- nie jesteś zawodowym bzykaczem.

Bardziej lajtowy przykład z kucharzem. Oceniasz danie czy nie? Prościej się już nie da.

Edit: lolek, dzień w którym uznamy, że widzowie nie powinni oceniać filmów, będzie końcem kina. Bo dla kogo wtedy tworzyć filmy? Dla garstki krytyków?

Porownalbym to do sytuacji, gdy politycy mówią obywatelom, że nie powinni ich oceniać, bo nie znają się na polityce. A jednak oceniamy i co więcej, dajemy lub odbieramy mandat.

Więc Kolego, więcej smialosci w odbiorze i ocenie otaczającego nas świata :)

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Nie chodzi mi o to, żeby lolek sugerował się moimi ocenami. Wiadomo, kwestia gustu.

Chodzi mi natomiast o to, żeby nie rozglaszac teorii błędnych z założenia. I niebezpiecznych. Bo jakie filmy zaczelyby powstawać, gdyby świat filmowy przestał słuchać widzów, argumentując to "brakiem wiedzy i kompetencji". Odpowiem: albo słabe, albo skrojone pod często wypaczone gusta krytyków. Albo jedno i drugie.

Edit, na szczęście liczą się z widzami. Wpływy z box office są nadal Bogiem :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Raccoon ale jak oceniasz robotę dentysty czy szewca to buty robi Ci szewc, a nie np. chirurg - ortopeda , a zęby dentysta z wykształcenia a nie np. taki Lolek - bo jak ja bym Ci zrobił zęby to nie chciałbyś tego doświadczyć..
A w przypadku oceniania filmów, a właściwie oceny gry aktorskiej właśnie tak jest oceniamy którzy nie mamy pojęcia od strony technicznej bo nie znamy się na tym, a uważamy że wiemy jak powinien zagrać aktor z wykształcenia, bo obejrzeliśmy 1000 filmów i przez to jesteśmy już fachowcami i zaraz dojdzie że Gajos to ode mnie powinien się uczyć sztuki aktorskiej.. Panie Januszu chce Panu powiedzieć że we czwartki mogę korepetycji udzielić Panu z aktorstwa..
obejrzałem 1000 filmów więc spoko troszkę Panu wskazówek udzielę.. zapraszam..
A już tak na marginesie to naprawdę mi lotto czy ktoś ocenia grę aktorską czy nie
Kolego dla mnie każdy może być tu fachowcem od oceny gry aktorów .. wolny kraj.. więc ja mogę uważać to co uważam a Ty możesz mieć inne zdanie... a żeby być szczerym bo takim jestem może przejdziesz się na kasting do byle jakiego serialu i zobaczy jak to jest spróbować być aktorem.. Kiedyś oglądałem pewną aktorkę która opowiadała jak to się odbywa... myślę że niektórzy to uważają że to jest bardzo proste.. a to tylko jakiś serial... Bo oceniać jest zawsze prosto... i tak jak pisałem wcześniej Polacy są mistrzami w ocenie wszystkich i wszystkiego..
Pozdrawiam..

Raccoon mogę się z Tobą tutaj założyć publicznie że nowy Terminator czy nowe SW będą takie jak Producent sobie życzy, a nie to co ludziom się podoba.. i aktorów będzie ustawiał takich jak on uważa za stosowne, a nie to co taki fachowiec jak ja napisze na forum hdtv ... ma to w głębokim poważaniu bo film to jest biznes, a nie instytucja charytatywna - na tym ktoś musi zarobić - czyli Producent bo to On daje powiedzmy 200 mln $ na film ... i nie robi tego z miłości do filmu tylko żeby zarobić.. oczywiście biorę takie założenie że to co było zrobione wcześniej zarobiło na siebie i były z tego zyski.. w innym wypadku niewątpliwe coś trzeba zmienić albo nie robić więcej części danego filmu...

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
[QUOTE='[Raccoon]

Wpływy z box office są nadal Bogiem :)[/QUOTE]

Boxoffice to raczej napędzają nastolatki,którym starzy dali na bilet do kina ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida ale dochodzą do tego Kina ..... :) a mogliby te pieniądze przeznaczyć na inne cele... rodzice nie karzą im opowiadać filmu po przyjściu do domu...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A wg Ciebie jest ? Nawet ostatnio na HBO mówili że bodajże ma brata starszego, który jest bardzo podobny i dzięki temu często za niego gra w akcjach podwyższonego ryzyka czy w scenach kaskaderskich... więc tak jak powiedziałem średni aktor jak dla mnie, a teraz wychodzi że jeszcze bojący się grać w scenach które mogą zagrozić zdrowi lub życiu jego...
Patrząc na takiego krasnoluda jak Tom . C który jest dużo dużo lepszym aktorem to jeszcze praktycznie wszystko gra sam... siłownia to nie wszystko.. liczy się jeszcze charakter..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,gubisz się w swoich wypowiedziach.
Nie chcesz oceniać gry aktorskiej nawet w "M jak miłość" ,twierdząc że nie zagralibyśmy tego lepiej,ale jednak jesteś w stanie określić że "The Rock" jest "średnim" aktorem a Tom Cruise tym lepszym... ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie gubię się - już tak chciałeś to Ci napisałem.. oceniłem tutaj na forum kilka filmów z rożnych powodów i jak na razie wg mnie to wystarczy .. to samo tyczy się aktorów nawet kiedyś Ci pisałem ..również tych teatralnych(ewentualnie mogę napisać podoba mi się lub nie podoba dany film), a co do oceny aktorów gry ich nawet w takim serialu M jak miłość ja jestem przekonany na 100% że gorzej byś zagrał od każdego tam grającego aktora.... i żeby nie było ja tak samo bym poległ... ale kto chce może oceniać nikomu nie bronię...

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Oki,oki.
Po prostu dla mnie są ciekawe opinie znajomych z forum

W innym wypadku,aby się nie męczyć,może powinniśmy pisać tylko ;
Audio-7, Video -8
Audio-5, Video-9
Audio-6, Video-7

;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lolek, ale nie w tym rzecz, że żaden z nas (teoretycznie) nie wypadłby lepiej od miernoty z telenowel, a tym, że potrafimy ocenić który aktor jest miernotą (mimo, że żaden z nas nie jest aktorem). Dochodzą do tego naturalnie gusta i guściki, ale obiektywnie - "doświadczony" kinomaniak nie powinien mieć z tym większych problemów.

Do góry