Lolek,do jakiego filmu,materiały podczas kręcenia (making of/behind scenes) zrobiły na Tobie największe wrażenie ?
Piramida myślę że wiesz ....

ja dzielę pracę nad filmem na dwa typy:
pierwszy to taki gdzie jest dużo pracy np. z charakteryzacją aktorów, robieniem rekwizytów, makiet planów, efektów komputerowych itp.. to pod tym względem dla mnie wiadomo - LOTR i HOBBIT
drugi typ to kaskaderka i rozpierducha że tak ujmę i to są filmy typu MI czy choćby Mad Max który zapewne to co będzie pokazane w dodatkach to na pewno będzie się w szoku...
Same tez efekty komputerowe to jak dobrze wiesz bo sam często piszesz efekt efektowi jest nie równy i dobry efekt kosztuje kupę czasu i wiedzy tych ludzi co się tym zajmują..
Choćby wspomniane kiedyś przez moja osobę oko w Smaugu nad którym pracowano jak dobrze pamiętam około 2 miesięcy - w dzień w dzień ( o ile nie więcej , ale to trzeba byłoby w dodatkach sprawdzić - bo jest o tym mowa) i co ważne w tym zespole był Polak

a efekt jak dla mnie i nie tylko dla mnie jest piorunujący.
Kiedyś pisałem jest to jeden z kilku zawodów jakie chciałbym wykonywać jakbym miał możliwość drugi raz się urodzić

.