Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Na YT troszkę pooglądałem jak kręcili Mad maxa jazdę mieli fajną w czasie kręcenia filmu :) adrenalina 100% cały czas :) i pomyśleć że 80% scen to robili aktorzy czy też ich dublerzy :) W głowie się nie mieści, nie mogę się doczekać żeby raz jeszcze obejrzeć tylko teraz juz w domowym zaciszu,,

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,do jakiego filmu,materiały podczas kręcenia (making of/behind scenes) zrobiły na Tobie największe wrażenie ? :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Scenka z oponą chyba najlepsza, a na drugim miejscu faktycznie, wesele i przede wszystkim panna młoda.
Ten jej monolog pozamiatał, ale życiowy ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To fakt,panna młoda zagrała pierwsza klasa.Najlepiej ze wszystkich w całym filmie :)
"Focusa" już widziałeś ? W sumie nie jakiś rewelacyjny ale można obejrzeć...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To dobrze, bo w tej tematyce "Time Lapse" to lekka kiszeczka, zresztą trudno dorównać jakiejkolwiek pozycji do poziomu "Motyla".
Pominę już "Wehikuł czasu" bo to oczywiste.
Zobaczę "Przeznaczenia", Ethan Hawke w obsadzie to plus, ale wolałbym Kevina Bacona, chętnie zobaczyłbym właśnie jego w takim filmie.

[Raccoon]

New member
Bez reklam
A ja miałem dzień starszych filmów na blu-ray.

Najpierw Dla niej wszystko. I tak jak zapamietalem z kina - super.

Potem Prawo zemsty. I teraz podobał mi się bardziej niż w kinie. Do tego super audio. I sama płyta to unikat :)

Dalej puscilem żonie Jacka Stronga - wrażenia takie same jak gdy sam oglądałem. Dobre kino. Tutaj ovraz robi dobre wrażenie.

Na koniec obejrzałem połowę American Hustle (płyta z x.v.colour). Klimat Wilka z Wall Street. Ale ocenie jak skończę.

A wczoraj zaliczylem po raz pierwszy Girl with Dragon Tattoo. Ten film z tvn. Kiedyś oglądałem tylko szwedzką ekranizacje. I amerykańska wersja bardziej mi się podoba. Fincher umie :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armanig,początek "Przeznaczenia" jest trochę dziwny,aby nie powiedzieć niesmaczny...W pewnym momencie chciałem nawet przestać oglądać,jednak później zaczęło się robić ciekawie.Film przypominał trochę "Powrót do przeszłości" tj. główny bohater również starał się zmienić niektóre wydarzenia...
Braciakowi i Heniowi także się podobało :)

Raccoon,maratonczyk :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wpisuje zatem na listę, podróże w czasie to ciekawa tematyka ;)
Przy okazji, Jupiter zaliczony, film cienki jak d... węża, ale efekty AV, to osobny temat i przy okazji napisze coś więcej.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek,do jakiego filmu,materiały podczas kręcenia (making of/behind scenes) zrobiły na Tobie największe wrażenie ? :)

Piramida myślę że wiesz ....:) ja dzielę pracę nad filmem na dwa typy:
pierwszy to taki gdzie jest dużo pracy np. z charakteryzacją aktorów, robieniem rekwizytów, makiet planów, efektów komputerowych itp.. to pod tym względem dla mnie wiadomo - LOTR i HOBBIT
drugi typ to kaskaderka i rozpierducha że tak ujmę i to są filmy typu MI czy choćby Mad Max który zapewne to co będzie pokazane w dodatkach to na pewno będzie się w szoku...

Same tez efekty komputerowe to jak dobrze wiesz bo sam często piszesz efekt efektowi jest nie równy i dobry efekt kosztuje kupę czasu i wiedzy tych ludzi co się tym zajmują..

Choćby wspomniane kiedyś przez moja osobę oko w Smaugu nad którym pracowano jak dobrze pamiętam około 2 miesięcy - w dzień w dzień ( o ile nie więcej , ale to trzeba byłoby w dodatkach sprawdzić - bo jest o tym mowa) i co ważne w tym zespole był Polak :) a efekt jak dla mnie i nie tylko dla mnie jest piorunujący.

Kiedyś pisałem jest to jeden z kilku zawodów jakie chciałbym wykonywać jakbym miał możliwość drugi raz się urodzić :).

Ostatnia edycja:
Do góry