Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja kiedyś sobie mówiłem...,że nie będę oglądał kolejnych zwiastunów/zajawek z tych filmów,aby nie mieć spoilerów....
Jednak są one ciekawe,poza tym te filmy nie należą do tych,które zaskakują...;-)

P.S.
Mam 'Kingsman: Tajne służby". Pamiętam że coś z Bubafat pisaliście że niezłe...:)
Jutro obejrzę...

Zgadza się pamiętam jak o tym pisałeś ale ciężko czegoś nowego nie obejrzeć :) przynajmniej ja tak mam ...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
www.hdtv.com.pl/forum/1093399-post4081.html

Edi,również obejrzałem i jestem pozytywnie zaskoczony.Bawiłem się nawet lepiej niż na większości nowych wysokobudżetowych produkcjach.
Jak ktoś lubi zakręcone komedie bez cenzury,z domieszką akcji,lekkim czarnym humorem i zaskakującymi momentami,to polecam.Raczej się nie wynudzicie :)
Łapcie trailer bez cenzury :)
https://www.youtube.com/watch?v=mKA...PL&client=mv-google&persist_app=1&app=desktop

Zaliczyłem tego Stretcha, szczerze? Taka kiszeczka, w najlepszym wypadku średnio na jeża.
Momentami wręcz nudny, końcówka do przewidzenia już w połowie filmu.
Nie bardzo też wiem, co tam było do cenzurowania?
Eee, lipa panie ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Zaliczyłem tego Stretcha, szczerze? Taka kiszeczka, w najlepszym wypadku średnio na jeża.
Momentami wręcz nudny, końcówka do przewidzenia już w połowie filmu.
Nie bardzo też wiem, co tam było do cenzurowania?
Eee, lipa panie ;)

No to teraz Twoja kolej.Poleć mi jakiś nowy film...Ja zobaczę czy to nie lipa...:razz::mrgreen::D;-)

P.S.
Chyba tak się zajarałeś Jessicą,że zapomniałeś o "Dzikie historie",które miałeś w "pierwszej kolejności"... :razz::mrgreen::D;-)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
PS4 to podobno ostatnia konsola.

Jestem w stanie publicznie się założyć z Tobą jeśli tak konsole będą się sprzedawać jak do tej pory to jeszcze kilka modeli możemy zobaczyć konsol :)

Ja nie instalowałem sufitowych (tylko) dla "prawdziwego" Atmosa, wiem jak to brzmi, ale nie nastawiałem się na wysyp filmów z tym konkretnym systemem.
Znam realia. Pisałem zresztą o tym od samego początku, jeszcze zanim zdecydowałem się na instalacje takiego systemu. Dla mnie, po bardzo obszernej lekturze na zagranicznych forach i niezliczonej ilości wypowiedzi posiadaczy takiej instalacji liczył się głównie DSU.
Oglądam starsze pozycje zawsze z załączonym DSU i one brzmią lepiej.
O to właśnie mi chodziło, a filmy z prawdziwym Atmosem traktuje jako wisienkę na torcie, właśnie w tej kolejności.
Użytkownicy piszą, że odkrywają stare (czli bez Atmosa) filmy na nowo (wrażenia odsłuchowe), ja nie mam zamiaru być aż taki wylewny i entuzjazm w wypowiedziach celowo stopuje, ale jest lepiej.
Lepiej, w mojej ocenie oczywiście.

Armanig grunt to napisać opinie z pewnym dystansem - jakbyś napisał że "dupę urywa" to zaraz część ludzi by nie uwierzyła, a innym nagle potrzebny byłby remont w salonie, pomimo że np. rok wcześniej był remont. I kolejna sprawa, zapewne jest tak że aż tak mega różnicy nie ma ale jak ma się chęć i czuje się z tym ktoś lepiej to dlaczego ma z tego nie korzystać. Ty czujesz się z tym lepiej jest dla Ciebie różnica i spoko, dla kogoś innego nie koniecznie to musi pasować i wydawać pieniądze na kolejne głośniki.
Podobnie jest z odsłuchami kolumn - czy kolumny np. za 5 tys. zagrają o 100% gorzej od kolumn za 10 tyś ? Wg mnie nie - przynajmniej z tego co ja się nasłuchałem w salonach ,a troszkę tego było ale jakby dany Klient miał pieniądze takie że nie musiałby się zastanawiać to zapewne kupiłby te droższe...

eedviking

Banned
Bardzo podobne. Moze odkopie kiedys stare zdjecia, czegos takiego to nawet w PL nie widzialem - wypalone mieszkania, blachy zamiast okien....etc
Ale Ballymun to pikus, przy innych ciekawych zakatkach Dublinka ;)

To mało widziałeś, bardzooo mało. :p;)
Jest tego w Polsce sporo, dla przykładu, centrum W-wy.
Ta ulica nazywała się Sadowa i siur bananowy wie, po co ją zmienili. :evil:
DSCF3503.jpg

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,porównujesz Atmosa do telefonu,w którym nie będziemy wykorzystywali większości funkcji...;-)
Tutaj te funkcje podczas danej operacji będą wykorzystywane i na oko według mnie powinno to dawać średnio 1/4 efektów więcej ;-)
Dodatkowo porównujesz granie kolumn za 5 tyś,z tymi za 10 tyś.To chyba nie ta sprawa :wink:,bo dźwięk leci dodatkowo z sufitu...
Lolek,słyszałeś chociaż raz Dolby Atmos ? ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No to teraz Twoja kolej.Poleć mi jakiś nowy film...Ja zobaczę czy to nie lipa...:razz::mrgreen::D;-)
P.S.
Chyba tak się zajarałeś Jessicą,że zapomniałeś o "Dzikie historie",które miałeś w "pierwszej kolejności"... :razz::mrgreen::D;-)

Średni film i tyle, nie gniewaj się ;)
A co do Jessici, to akurat tam również wypadła bez rewelacji :)
Dzikie Historie wrzuce na ruszt przy najbliżej okazji. Nie bój nic.

Armanig grunt to napisać opinie z pewnym dystansem - jakbyś napisał że "dupę urywa" to zaraz część ludzi by nie uwierzyła, a innym nagle potrzebny byłby remont w salonie, pomimo że np. rok wcześniej był remont. I kolejna sprawa, zapewne jest tak że aż tak mega różnicy nie ma ale jak ma się chęć i czuje się z tym ktoś lepiej to dlaczego ma z tego nie korzystać. Ty czujesz się z tym lepiej jest dla Ciebie różnica i spoko, dla kogoś innego nie koniecznie to musi pasować i wydawać pieniądze na kolejne głośniki.
Podobnie jest z odsłuchami kolumn - czy kolumny np. za 5 tys. zagrają o 100% gorzej od kolumn za 10 tyś ? Wg mnie nie - przynajmniej z tego co ja się nasłuchałem w salonach ,a troszkę tego było ale jakby dany Klient miał pieniądze takie że nie musiałby się zastanawiać to zapewne kupiłby te droższe...

Wiesz, są rzeczy które zrywają beret i są też takie które polepszają "tylko" wrażenia.
System oparty na głośnikach sufitowych w domu, jest gdzieś po środku.
To na chwile obecną, bo jak wspomniałem, nie miałem jeszcze okazji przetestować wszystkich pozycji.
Dla mnie wydatek który poszedł na sufitowce, to kropla w morzu w porównaniu do kosztów jakie poniosłem na cały sprzęt. Gdybym wydał, 10-15tys. to stanowczo bym zalecał analizę przed wydatkiem, mnie jednak kosztowało to jakieś 2k. Czyli tyle ile chociażby Twoje kable, w tym HDMI.
Efekt faktycznie jest wymierny, bo każdy usłyszy różnice.

Mimo to, nie zamierzam specjalnie zachwalać i ten dystans trzymać.
Ja lubię testować nowinki, nie każdy ma pewnie taką możliwość, a wszystkie opinie zawsze biorę na pół.
Jeżeli są warunki, trochę grosza to uważam, że warto zrobić te 4 dziury w suficie, a jak nie to cieszyć się tym co jest, bo to co mamy obecnie w systemach 5.1 daje kupe radochy.

Tak czy inaczej, teraz przymierzam się do projektora. Dziś w sklepie widziałem Hobbita, jakieś 120" i mimo, że te stworki omijam z daleka, to nie powiem, bo robiły wrażenie na takiej przekątnej ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam

Nie wiem czy wiesz,ale jestem dosyć wrażliwy.Jak odpychasz mój styl i charakter,to robi mi się bardzo smutno.Wiem że często lubisz zwariowane role i jesteś dosyć wymagający,jednak nic innego nie mogę Ci zaoferować...Dziękuję wszystkim za to,że mogę w ogóle tutaj pisać :lol:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek,porównujesz Atmosa do telefonu,w którym nie będziemy wykorzystywali większości funkcji...;-)
Tutaj te funkcje podczas danej operacji będą wykorzystywane i na oko według mnie powinno to dawać średnio 1/4 efektów więcej ;-)
Dodatkowo porównujesz granie kolumn za 5 tyś,z tymi za 10 tyś.To chyba nie ta sprawa :wink:,bo dźwięk leci dodatkowo z sufitu...
Lolek,słyszałeś chociaż raz Dolby Atmos ? ;)

Kolego żeby nie było ja nie porównuje w 100% znaczenia tego słowa - napisałem przykłady ale to nie porównanie typowe do Atmosa... chodziło mi o to że część ludzi kupuje coś dla tego żeby coś mieć, a nie do końca jest to wykorzystywane... co nie zmienia faktu że jeśli ktoś czuje potrzebę mieć taki system i jest dla niego na plus to dlaczego ma nie mieć... tak jak pisałem to kilka razy.
Osobiście mam zdanie typu że te pieniądze które miałbym włożyć w Atmos wolałbym włożyć w lepsze podłogówki czy też dołożyć do zakupu projektora, który dałby mi na 100% większą frajdę (nawet nie wiedząc jak Atmos działa) - ale to moje zdanie.
Być może inaczej tez bym na to patrzył jakbym miał dedykowane pomieszczenie do KD - wtedy i projektor byłby i powiedzmy te dwa głośniki do Atmosa nie wspominając o zmianie kiedyś kiedyś amplitunera, bo na chwilę obecną nawet jakbym miał dedykowane pomieszczenie to nie zmieniłbym amplitunera...
Nie miałem tej przyjemności dzwonię co jakiś czas do kilku zaprzyjaźnionych sklepów gdzie mają sale odsłuchowe ale żaden z nich na razie nie zmienia na Atmosa jakoś nie mają zbytnio parcia .. a szkoda bo w warunkach typowo niemalże kinowych bym wreszcie sobie mógł obejrzeć kilka fragmentów filmów w tym systemie.
Czytałem tutaj i na innym forum kilka wypowiedzi ludzi z kin z system Atmos ( znacząco lepszym niż w warunkach domowych) i szczególnie pod jakimś zachwytem nie byli...
Nie wiem czy byleś w Arkadii na seansie 4d - myślę że wielu jak idzie pierwszy raz to myśli że wyjdzie z mega wrażeniami - jak znajdziesz chwilę czasu i miałbyś chęć zobaczyć to sprawdź sam jakie to będą wrażenia... ja byłem raz i więcej już na pewno nie mam zamiaru iść na taki seans..
Natomiast jeśli w Wawie zrobią kino z Atmosem też się przejdę i jeśli cena będzie porównywalna a efekty będą choćby 20% większe dla mnie w stosunku do normalnego Kina to będę chodził do takiego właśnie kina :) bo czasem warto mieć 20% więcej luksusu :)
Oczywiście nie mówię o ala Atmosie - bo to akurat miałem dwa razy przyjemność odsłuchu jak dla mnie to szkoda na to pieniędzy...

A i na pewno Armanig zrobił dobrą rzecz że zrobił Atmos prawdziwy a nie ala Atmos - bo tu na pewno sa odczucia na 100% większe niż te w ala atmos...

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Kolego żeby nie było ja nie porównuje w 100% znaczenia tego słowa - napisałem przykłady ale to nie porównanie typowe do Atmosa... chodziło mi o to że część ludzi kupuje coś dla tego żeby coś mieć, a nie do końca jest to wykorzystywane... co nie zmienia faktu że jeśli ktoś czuje potrzebę mieć taki system i jest dla niego na plus to dlaczego ma nie mieć... tak jak pisałem to kilka razy.
Osobiście mam zdanie typu że te pieniądze które miałbym włożyć w Atmos wolałbym włożyć w lepsze podłogówki czy też dołożyć do zakupu projektora, który dałby mi na 100% większą frajdę (nawet nie wiedząc jak Atmos działa) - ale to moje zdanie.
Być może inaczej tez bym na to patrzył jakbym miał dedykowane pomieszczenie do KD - wtedy i projektor byłby i powiedzmy te dwa głośniki do Atmosa nie wspominając o zmianie kiedyś kiedyś amplitunera, bo na chwilę obecną nawet jakbym miał dedykowane pomieszczenie to nie zmieniłbym amplitunera...
Nie miałem tej przyjemności dzwonię co jakiś czas do kilku zaprzyjaźnionych sklepów gdzie mają sale odsłuchowe ale żaden z nich na razie nie zmienia na Atmosa jakoś nie mają zbytnio parcia .. a szkoda bo w warunkach typowo niemalże kinowych bym wreszcie sobie mógł obejrzeć kilka fragmentów filmów w tym systemie.
Czytałem tutaj i na innym forum kilka wypowiedzi ludzi z kin z system Atmos ( znacząco lepszym niż w warunkach domowych) i szczególnie pod jakimś zachwytem nie byli...
Nie wiem czy byleś w Arkadii na seansie 4d - myślę że wielu jak idzie pierwszy raz to myśli że wyjdzie z mega wrażeniami - jak znajdziesz chwilę czasu i miałbyś chęć zobaczyć to sprawdź sam jakie to będą wrażenia... ja byłem raz i więcej już na pewno nie mam zamiaru iść na taki seans..
Natomiast jeśli w Wawie zrobią kino z Atmosem też się przejdę i jeśli cena będzie porównywalna a efekty będą choćby 20% większe dla mnie w stosunku do normalnego Kina to będę chodził do takiego właśnie kina :) bo czasem warto mieć 20% więcej luksusu :)
Oczywiście nie mówię o ala Atmosie - bo to akurat miałem dwa razy przyjemność odsłuchu jak dla mnie to szkoda na to pieniędzy...
A i na pewno Armanig zrobił dobrą rzecz że zrobił Atmos prawdziwy a nie ala Atmos - bo tu na pewno sa odczucia na 100% większe niż te w ala atmos...

W Arkadii na seansie nie byłem,ale Ty nie odpowiedziałeś mi na pytanie,czy kiedykolwiek oglądałeś jakiś film w systemie Dolby Atmos...;-)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A co do Jessici, to akurat tam również wypadła bez rewelacji :)
Dzikie Historie wrzuce na ruszt przy najbliżej okazji. Nie bój nic.

Wiesz, są rzeczy które zrywają beret i są też takie które polepszają "tylko" wrażenia.
System oparty na głośnikach sufitowych w domu, jest gdzieś po środku.
To na chwile obecną, bo jak wspomniałem, nie miałem jeszcze okazji przetestować wszystkich pozycji.
Dla mnie wydatek który poszedł na sufitowce, to kropla w morzu w porównaniu do kosztów jakie poniosłem na cały sprzęt. Gdybym wydał, 10-15tys. to stanowczo bym zalecał analizę przed wydatkiem, mnie jednak kosztowało to jakieś 2k. Czyli tyle ile chociażby Twoje kable, w tym HDMI.
Efekt faktycznie jest wymierny, bo każdy usłyszy różnice.

Mimo to, nie zamierzam specjalnie zachwalać i ten dystans trzymać.
Ja lubię testować nowinki, nie każdy ma pewnie taką możliwość, a wszystkie opinie zawsze biorę na pół.
Jeżeli są warunki, trochę grosza to uważam, że warto zrobić te 4 dziury w suficie, a jak nie to cieszyć się tym co jest, bo to co mamy obecnie w systemach 5.1 daje kupe radochy.

Tak czy inaczej, teraz przymierzam się do projektora. Dziś w sklepie widziałem Hobbita, jakieś 120" i mimo, że te stworki omijam z daleka, to nie powiem, bo robiły wrażenie na takiej przekątnej ;)

Armanig ja Ci mówię że jeszcze polubisz te stworki z Hobbita :) tylko właśnie potrzeba 120 cali i powiem więcej wtedy nawet 3d polubisz bo odczucia zupełnie inne nawet jak masz tv 80 cali ... ja jestem pod dużym wrażeniem jeśli chodzi o projektor i na Twoim miejscu jak żona Ci nie marudzi to kupuj i ciesz się obrazem na 120 calach i w głębokim poważaniu będziesz miał tv 4k :)

120-130 cali ekran i rządzisz Kolego :) i Hobbit będzie filmem do którego zrobi Ci się uśmiech na twarzy...
Ja miałem przyjemność na 130 calach na projektorze Soniaka obejrzeć Hobbita 2 w 3d - jak dla mnie bajeczka....

Piramida napisałem że nie, poza tymi dwoma razami na systemie ala atmos ale to jest pomyłka jak dla mnie...
A Ty może miałeś okazję gdzieś oglądać ?

Ostatnia edycja:
Do góry