Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Piramida, tyle się dzieje w tym temacie, że czasem już nie pamiętam czy było :)
ale zapowiada się ciekawie ;)
Obejrzałem wczoraj Duże złe wilki i zgadzam się z tobą i Edem ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Widzę Henry,że znasz się na rzeczy :)

Kto to jest ? :)

Attachments

• 64378_112.jpg
    64378_112.jpg
    40,8 KB · Wyś: 93

Caparzo

New member
Bez reklam
Piramida ty tak serio ;P To przecież Caparzo z Rayana ;P

Powiem Wam szczerze,że chyba najgorsza z części...
Zgadzam się :) ta część nie wzbudziła we mnie emocji jak 1 część np kiedy CH53 zamieniał się w robota. Nawet Bugatti w tym filmie które wielbię, było z tyłka, nie pamiętam sceny kiedy zmieniało by sie jak żółty chevy ;)

Słyszałem ,że pierwszy niezły,drugi podobno gorszy od jedynki...
jaki kinoman powinieneś wiedzieć że coś takiego jak "słyszałem" nie powinno mieć miejsca w twojej głowie ;)

klimat 5-tego Elementu?
nie ma takiego filmu co ma taki klimat ;)

Kilka filmów miał fajnych choćby skarb narodów,zapowiedź, lot skazańców, Next,Twierdza - choć to wiadomo kwestia kto co lubi.. ja mam do niego sentyment :)
na to stwierdzenie, to jest dobra odp...

dla mnie on zawsze miał w nich taką samą smutną twarz, jakby miał zatwardzenie :mrgreen:
i do tego ta fryzura, jak statham w 8 na 10 filmów taki sam garnitur, tak ten ma taką sama fryzurę :cry:
kilka filmów z nim sa dobre, ale bez niego też by były ;) lot skazańców, 60 sek czy bez twarzy ;)

Caparzo

New member
Bez reklam
Czy na forum są zawsze problemy? daje na ost stronę tego tematu a wyskakuje jakieś śnieżenie w tv całkiem co innego :/ już tak kilka razy przekierowuje nie tam gdzie trzeba o co tu chodzi ?

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ciekawe czy dobry będzie ten nowy film z Dieselem...

Reanimator a "czytałem" to też złe słowo...? : )
Żartuję,tak naprawdę to i tak trzeba sprawdzić samemu,chociaż w dużo przypadkach opinie się sprawdzają...

eedviking

Banned
A jak Twoim zdaniem warto Czarownicę na bluray kupić w 3d czy nie bardzo co tam jest do pokazania w 3d? :)

Ogłądałem w 3D i może nie ma tego co na
Żółwik Sammy, ale cudowna głębia, która dodaje tej baśni o śpiącej królewnie smaku.
Nie napisałem, że audio jest dopracowane świetnie i efekty surround powalają nawet wybrednych.
Gdybym kolekcjonował, to z pewnością bym kupił. ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
"Kobieta w klatce" widziałem,może być...

Kilka dni temu odświeżyłem sobie "Sin City",ponieważ niedługo zamierzam obejrzeć dwójeczkę i chce mieć lepsze porównanie.Najbardziej podobała mi sie historia Marv'a (Mickey Rourke) i jak dla mnie mogłaby się toczyć przez cały film : )

Mam do Was pytanie za 100 punktów - znacie może filmy w podobnym,komiksowym i mrocznym klimacie ?
"Watchmen", "300" "Mroczne miasto" i "Spirit" widziałem.Trafiłem na coś takiego :

"Renaissance" (2006) official trailer - YouTube

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ogłądałem w 3D i może nie ma tego co na
Żółwik Sammy, ale cudowna głębia, która dodaje tej baśni o śpiącej królewnie smaku.
Nie napisałem, że audio jest dopracowane świetnie i efekty surround powalają nawet wybrednych.
Gdybym kolekcjonował, to z pewnością bym kupił. ;)

Dzięki za pomoc Kolego:) tak sie właśnie zastanawiam nad 3d w tym filmie i na Skraju jutra ( ale cosik czuje że szału nie będzie w tym filmie ale... mogę się mylić troszkę szkoda byłoby, może TC jednak jest wart 3d :) ), bo Godzille to na 100% kupię w 2d..

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Raccoon,w sumie filmy Noir tez sa dobre.Pamieta ktos od ktorego do ktorego roku wprowadzona zostala ustawa zabraniajaca przemocy i chyba takze nagosci w filmach ...?
Pamietam ze cos takiego bylo...

eedviking

Banned
"Kobieta w klatce" widziałem,może być...

Kilka dni temu odświeżyłem sobie "Sin City",ponieważ niedługo zamierzam obejrzeć dwójeczkę i chce mieć lepsze porównanie.Najbardziej podobała mi sie historia Marv'a (Mickey Rourke) i jak dla mnie mogłaby się toczyć przez cały film : )

Mam do Was pytanie za 100 punktów - znacie może filmy w podobnym,komiksowym i mrocznym klimacie ?
"Watchmen", "300" "Mroczne miasto" i "Spirit" widziałem.Trafiłem na coś takiego :

"Renaissance" (2006) official trailer - YouTube

30 dni mroku, Cień, Surogaci,Jonah Hex, Immortal - Kobieta pułapka, Droga do zatracenia

Piramida

Well-known member
Bez reklam
30 Dni mroku,Surogaci,Joan Hex,Droga do zatracenia widzialem.

Cien i Exit nie widzialem.

Immortal chyba tez nie widzialem a dziwne,trailer wyglada smakowicie - brachol,skad wiedziales i pogrubiles ? :)

Henry

Active member
Bez reklam
Właśnie skończyłem oglądać Teorię Wszystkiego Teryy'ego Giliam'a. Miałem pożyczone DVD, wydane dosyć przyzwoicie ;) Choć nie ukrywam, że w kilku scenach przydałby się lepszy dźwięk...
Co do samego filmu, to kolejny raz Gilliam pokazał, że jest nieźle zakręconym gościem, przede wszystkim stworzył niesamowity świat jak w 12 Małpach czy Parnassusie. Gość jest naprawdę nieźle porąbany, ale pozytywnie :).
Co najważniejsze w tym filmie, poza wizją Gilliam'a to oczywiście kreacje aktorskie- GENIALNY CHRISTOPH WALTZ! , świetna Tilda Swinton i David Tewlis.
Jak to u Gilliam'a -kino bardzo specyficzne i pewnie nie każdemu się spodoba , ale jeśli ktoś lubi jego filmy to nie powinien się zawieść, a do tego Waltz, którego z każdym filmem coraz bardziej podziwiam :)

ps. Ten film równie dobrze można przenieść na deski teatralne bez szkody dla całości widowiska :)
[youtube]eAq81BzuxJI[/youtube]

Ostatnia edycja:
Do góry