Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Avatar bedzie w Polsacie? To ile bedzie trwal, 5h z reklamami? :)
Mam na Blu i w takiej jakosci chce go zapamietac, milo ze Polsat robi taka niespodzianke dla kinomaniakow, ale omine to "wydanie" dla dobrego samopoczucia.

Podobnie będzie z Hobbitem jak wejdzie do Polsatu czy tvn :)
natomiast co do filmu Transformers to mi podobał się oglądając go w kinie, trzecia cz. na bluray Transów mam przynajmniej kilka filmów gdzie dźwiękowo są znacznie lepiej wykonane jak właśnie transformers III. W kinie dźwięk IV był fajny, więc myślę że na oryginale IV cz. powinno być fajnie..

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Oglądał już ktoś"Czarownica" i nowe "Sin City" ?
Słyszałem ,że pierwszy niezły,drugi podobno gorszy od jedynki...

eedviking

Banned
Oglądał już ktoś"Czarownica" i nowe "Sin City" ?
Słyszałem ,że pierwszy niezły,drugi podobno gorszy od jedynki...
Czarownica jest świetnie zrobionym filmem, bardzo efekciarskim nie wspominając o świetnym dźwięku i efektach dźwiękowych. Warto zobaczyć. ;)
Co do Miasta Grzechu II , kolega był, który jest fanem komiksu i skwitował: spodziewałem się uczty, a nawet nie zjadłem dobrego kawałka tego tortu!

Transformers IV mnie też rozczarował i potwierdził regułę, że im więcej części, tym zamiast "Oazy" większa pustynia.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W kinie byłem, kilka osób na sali. Pełna kulturka ;)
Może nie do końca jest to klimat 5-tego elementu, ale czuć tam rękę Bessona.
Moim zdaniem trochę zmarnowany potencjał, ale i tak uważam że dobry film.
Co do Dżochanson, no cóż. Przeżyłem. Uczciwie powiem że fajnie zagrała, ale brzydka jak noc listopadowa :)
Ps. Co ciekawe, zadziwiająco dobra jakość materiału w kinie, czy coś się zmieniło ostatnio?

Piramida

Well-known member
Bez reklam
"Skarb Narodów 3",o ile wyjdzie...
Dla mnie to jest aktor jednej twarzy.Chyba tylko w "Ghost Rider" i w "Bez twarzy" zagrał inaczej...

Henry

Active member
Bez reklam
Ja tam mam do niego jakiś sentyment, być może nie jest aktorem wybitnym, ale go lubię...a do tej jego miny już się przyzwyczaiłem. Zresztą, nawet sporo dobrych filmów ma na koncie ;)

Piramida, tu masz coś ciekawego bez Ncholasa ;)
Lubię takie klimaty, oby nie był gorszy od traileru
[youtube]Ppv7cv0ox4k[/youtube]

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeszcze "Pan życia i śmierci", świetny film. Jak dla mnie chyba najlepszy z Nikosiem. "Osiem milimetrów" podobnie.
"Next" też nie był zły, ale to już typowa rozrywka.
W sumie też nic do niego nie mam, ale nie ma już tej ekspresji co V.Cassel.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Czarownica jest świetnie zrobionym filmem, bardzo efekciarskim nie wspominając o świetnym dźwięku i efektach dźwiękowych. Warto zobaczyć. ;)
Co do Miasta Grzechu II , kolega był, który jest fanem komiksu i skwitował: spodziewałem się uczty, a nawet nie zjadłem dobrego kawałka tego tortu!

Transformers IV mnie też rozczarował i potwierdził regułę, że im więcej części, tym zamiast "Oazy" większa pustynia.

A jak Twoim zdaniem warto Czarownicę na bluray kupić w 3d czy nie bardzo co tam jest do pokazania w 3d?

"Skarb Narodów 3",o ile wyjdzie...
Dla mnie to jest aktor jednej twarzy.Chyba tylko w "Ghost Rider" i w "Bez twarzy" zagrał inaczej...

Kilka filmów miał fajnych choćby skarb narodów,zapowiedź, lot skazańców, Next,Twierdza - choć to wiadomo kwestia kto co lubi.. ja mam do niego sentyment :)

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Jeszcze "Pan życia i śmierci", świetny film. Jak dla mnie chyba najlepszy z Nikosiem. "Osiem milimetrów" podobnie.
"Next" też nie był zły, ale to już typowa rozrywka.
W sumie też nic do niego nie mam, ale nie ma już tej ekspresji co V.Cassel.

Bo Cassell ma świetny warsztat aktorski, a Cage jest obsadzany w dobrych filmach, dobrych reżyserów. Co nie oznacza, że jest złym aktorem ;)
Do listy dorzuciłbym jeszcze choćby Arizona Junior, Dzikość serca, Cotton Club i wiele, wiele innych, no i oczywiście Krudowie :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tak jak napisałem,dobre filmy z Nikosiem skończyły się już kilka lat temu,jednak dla mnie on zawsze miał w nich taką samą smutną twarz, jakby miał zatwardzenie :mrgreen:

Henry,ten trailer wrzucałem pare dni temu i dodałem że bardzo lubię tą aktorkę :)

Do góry