Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Dla mnie dobry S/F nie musi mieć żadnych efektów, a jak już są to niech będą uzupełnieniem klimatu, a nie jedną wielką orgią latających robotów. W ostatnich produkcjach brakuje tej równowagi.

Btw. Świat fanów Star Wars legł w gruzach :D

[youtube]riiopXHXRA8[/youtube]
Swietne :)
Niech mikroskopijne organizmy będą z Wami!

Caparzo

New member
Bez reklam
jak by sie ktoś zabierał za 72h z dziadkiem Costnerem to, lepiej obejrzeć coś innego ;) facet nie jest nawet w 1/10 dobry jak Liam w Uprowadzonej.
Film długi smętny, smutny i durnowata fabuła....

Piramida

Well-known member
Bez reklam
jak by sie ktoś zabierał za 72h z dziadkiem Costnerem to, lepiej obejrzeć coś innego ;) facet nie jest nawet w 1/10 dobry jak Liam w Uprowadzonej.
Film długi smętny, smutny i durnowata fabuła....

Zgadzam się. "72 godziny" i "Jack Ryan: Teoria chaosu" to co najwyżej średniaki...

Kiedyś wrzucałem krótki zwiastun,teraz trochę więcej....
Za 2 tygodnie w polskich kinach :

[youtube]Ez4u2jSZ7Wo&feature=youtu.be&list=UUi8e0iOVk1fEOogdfu4YgfA[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pażdziernik nas chyba trochę szarpnie po kieszeni. Szkoda że te nowośći nie są po góra 60zł.
Co do filmy "Bogowie", to film dostał owacje na stojąco. Podobno bardzo dobra produkcja.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Transformers: Wiek zaglady (2014) - IMDb zaliczony.

Jeżeli ktoś się nastawia na dużo zmian w porównaniu do poprzedniej trylogii,to się raczej zawiedzie...
Ten film nie wniósł praktycznie nic nowego.Mark Wahlberg pasował do roli,jednak nie pokazał w sumie nic szczególnego.
Efekty specjalne - miałem wrażenie,że to wszystko już widziałem w poprzednich częściach (oprócz robotów dinozaurów). Jednak według mnie sceny były mniej widowiskowe niż w trójce...
Pompa na głośnikach fajna,jednak nie taka jak w poprzedniej części...Muzyka bardzo podobna...
Fabuła również praktycznie taka sama,czyli walczą ze sobą dwie rasy,w tym jedna broni ludzkości...
Co do obrazu - tak samo cukierkowy jak w poprzednich częściach.
Jakość raczej średnia lub nawet średnia z minusem jak na dzisiejsze standardy.W ogóle miałem wrażenie że film jest nagrywany różnymi kamerami,ponieważ niektóre sceny znacznie różniły się od siebie jakością...
Taka małą ciekawostka.Film można obejrzeć w wersji IMAX,tak samo jak "Transformers: Zemsta upadłych". Obraz w niektórych momentach jest na całym ekranie.Nie jest to rozciągnięcie tylko po prostu więcej widać na górze i na dole :
Jednak wersja IMAX miała gorszą jakość...

Zwykła wersja
http://s30.postimg.org/6kez3lzm7/image.jpg

Wersja IMAX :
http://s30.postimg.org/7gp8oadfz/image.jpg

Powiem Wam szczerze,że chyba najgorsza z części...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Audio mówisz gorsze jak w poprzednich częściach?
Nastawiam się tutaj na kolejną genialną płytę do testowania efektów surround, tu już nie chodzi o pompe, a o przejśćia.
Do tego jako pierwszy tytuł ma dostać Atmosa. którego jednak nam nie będzie dane jeszcze przetestować.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
Transformers: Wiek zaglady (2014) - IMDb zaliczony.

Jeżeli ktoś się nastawia na dużo zmian w porównaniu do poprzedniej trylogii,to się raczej zawiedzie...
Ten film nie wniósł praktycznie nic nowego.Mark Wahlberg pasował do roli,jednak nie pokazał w sumie nic szczególnego.
Efekty specjalne - miałem wrażenie,że to wszystko już widziałem w poprzednich częściach (oprócz robotów dinozaurów). Jednak według mnie sceny były mniej widowiskowe niż w trójce...
Pompa na głośnikach fajna,jednak nie taka jak w poprzedniej części...Muzyka bardzo podobna...
Fabuła również praktycznie taka sama,czyli walczą ze sobą dwie rasy,w tym jedna broni ludzkości...
Co do obrazu - tak samo cukierkowy jak w poprzednich częściach.
Jakość raczej średnia lub nawet średnia z minusem jak na dzisiejsze standardy.W ogóle miałem wrażenie że film jest nagrywany różnymi kamerami,ponieważ niektóre sceny znacznie różniły się od siebie jakością...
Taka małą ciekawostka.Film można obejrzeć w wersji IMAX,tak samo jak "Transformers: Zemsta upadłych". Obraz w niektórych momentach jest na całym ekranie.Nie jest to rozciągnięcie tylko po prostu więcej widać na górze i na dole :
Jednak wersja IMAX miała gorszą jakość...

Zwykła wersja
http://s30.postimg.org/6kez3lzm7/image.jpg

Wersja IMAX :
http://s30.postimg.org/7gp8oadfz/image.jpg

Powiem Wam szczerze,że chyba najgorsza z części...

jeżeli oglądałeś wersje do 15giga to zapomnij o dobrym dźwięku. Niby DTS ale połowy DTS nawet nie ma, jest dużo o tym na necie. Oglądałem wersję 42 gigową i tam jest prawdziwe DTS i nikt mi nie powie że nie ma pompy i że gorzej niż w poprzednich częściach heh:p. mam obydwie wersje i po tej pierwszej wiedziałem że coś nie tak i obejrzałem drugi raz tą lepszą i jest ogromna różnica:)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Oglądałem wersję z DTS HD a nie z DTS,jeżeli o to Ci chodzi ;)
Dźwięk był bardzo dobry,jednak wydaje mi się że w trójce było trochę lepiej...Wkurzało mnie jednak to,że w niektórych momentach dźwięki otoczenia były specjalnie ściszane,aby bardziej słyszeć "bohaterską"muzykę...
Co do samego filmu,dodam jeszcze,że przez pierwsze kilkadziesiąt minut,gdy akcja działa się na ranczo,było naprawdę fajnie.Mówiłem sobie pod nosem,że to może być najlepsza z części.Jednak im dalej tym gorzej.
Co zakupu tego filmu - raczej jest warto,ponieważ Transformersi nadal są w czołówce,jak nie najlepsze pod względem efektów specjalnych i dźwiękowych.W dodatku mają podobno pojawić się kolejne części,więc lepiej jest mieć komplet...
Dodatkowym plusem w filmie była całkiem fajna 19-stka...;-)

Do góry