Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

collider

New member
Bez reklam
Kwestia tego kto na kim robi większe wrażenie, ale Joe Pesci, Denzela, Leosia, Pacino, De Niro, Freemana czy wspomnianego Arnolda nikt nie jest w stanie zastąpić, to tak na pierwszy sort a jest jeszcze sporo nazwisk.
Co do Stathama, to mam dokładnie takie samo zdanie jak Reanimator.

Ale ty mowisz o aktorach. Sam aktor a aktor i rola, charakterystyczna postac to sa dwie rozne rzeczy.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
di caprio?? no wiesz co ;P nawet rowan atkinson zagrał spierniczał by ze statku ;)

Nic z tego nie rozumiem, ale Leoś jest ok ;)

Ale ty mowisz o aktorach. Sam aktor a aktor i rola, charakterystyczna postac to sa dwie rozne rzeczy.

Piszę o tym samym, wymieniając nazwiska miałem na myśli konkretne role , ale proszę bardzo:
Joe Pesci jako Tommy w Chłopakach z ferajny. Komentarz myśle zbędny.
Leoś - Aviator (bombowa kreacja) ten film by nie istniał beż DiCaprio, podobnie Złap mnie, jeśli potrafisz.
Pacino - np. Adwokat Diabła, zawsze mi się kojarzy z tym filmem.
De Niro - Taksówkarz
Denzel - Amerykański Gangster, uwielbiam ten film i to tylko i wyłącznie za sprawą Denzela.

Co do Stathama, to już kiedyś pisałem, ale mi się kojarzy z typowy dresem, tyle że takim po czterdziestce , a Etylina jest ok, średniej klasy aktor, ale przynajmniej sympatyczny ;)
Oczywiście moje zdanie.
Dla mnie kozak, to Clint Eastwood, jedno spojrzenie i pozamiatane.
Podobnie Danny Trejo :)

Caparzo

New member
Bez reklam
Każdy z nas ma swoich topowych aktorów zależy od gatunku czy tam rodzaju filmu.
Również nie wyobrażam sobie Gorączki bez Pacino czy De Niro.
Wielu aktorów pozostanie już z rolami do końca życia. Jak wspomniany Jaś Fasola zawsze będzie Jasiem Fasolą, nawet gdy nakręca powrót batmana a on zagra główną rolę ;)

eedviking

Banned

Nie tych nie widziałem, ale ponoć są faktycznie powiązane. ;)

No dobra, Więzień Labiryntu zaliczony. Film typowo dla młodzieży , aczkolwiek dało się to oglądać i ma swój klimat, efekty dźwiękowe fajne, bestyjki też fajne. Młodzi ludzie zostają umieszczeni w specjalnym labiryncie, który żyje swoim życiem, cel jest jeden wydostać się na wolność, czy to się uda? Tę odpowiedź można uzyskać idąc do kina. Jedno co jest pewne- DRESZCZ JEST DOBRY !!! Na 100% będzie kolejna część filmu.
Film stworzony, przez tego , który nakręcił sagę "ZMIERZCH", miłośników w/w nie namawiam, ten film to zupełnie inna bajka. ;) :D

eedviking

Banned
Każdy z nas ma swoich topowych aktorów zależy od gatunku czy tam rodzaju filmu.
Również nie wyobrażam sobie Gorączki bez Pacino czy De Niro.
Wielu aktorów pozostanie już z rolami do końca życia. Jak wspomniany Jaś Fasola zawsze będzie Jasiem Fasolą, nawet gdy nakręca powrót batmana a on zagra główną rolę ;)

Dla fanów pewno gratka, ale ja w życiu bym nie dał 500 czy 2500 PLN za to aby zobaczyć tego Pana. :roll:
AN EVENING WITH AL PACINO – Teatr Wielki – Opera Narodowa, 22.09.2014, godz. 19.30 - Teatr Palladium

eedviking

Banned
moim kozakiem jest też Vin Diesel :)

Ciekawe, takiego Vina nie piłem...;) :D
Dla mnie wszystko jedno kto, aby zagrał naturalnie.
Nie wiem kto to, zapewne nie aktor, ale tę rolę mógłby zagrać. :mrgreen:

Te oczy zafascynowały kobiety w internecie. Policja ze Stockton w Kalifornii opublikowała zdjęcie 30-latka oskarżonego o posiadanie broni palnej i działalność w gangu. Zamiast publicznego potępienia, zdjęcie stało się hitem sieci, dostając 40 tysięcy polubień oraz dwanaście i pół tysiąca komentarzy.
Internauci, głównie płci żeńskiej, są zauroczone przestępcą. Pod zdjęciem pojawiają się propozycje matrymonialne i współpracy z markami odzieżowymi.
Może to początek nowego życia?

BqjjzNzCIAAycDv.jpg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP

W "Wyścigu szczurów" fajnie grał, swoją drogą fajny film.
Cuba Gooding Jr. też świetnie tam wypadł, ale to jeden z fajniejszych (niedocenionych) aktorów.
Mistrzowski w Jerry Maguire czy w Sile honoru z De Niro.

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Panowie przesadzacie ztymi zachwytami. Jak można napisać, że "nikt nigdy nie zagra lepiej"??? Wpadacie w pułapki umysłu. Kwestia przyzwyczajenia. Nie ograniczajcie się mentalnie. Podam przykład. Jack Nicholson i Joker. Było super. Każdy wychwalal. Przyszedł Heath Leager i pozamiatal. Kto wie, może to samo czeka Mela Gibsona i Toma Hardy w Mad Maxie :) po prostu nigdy nie wiadomo póki nie da się szansy :)
Ps. Reboot Transportera? Przecież to wyrzucona kasa....

collider

New member
Bez reklam
Panowie przesadzacie ztymi zachwytami. Jak można napisać, że "nikt nigdy nie zagra lepiej"??? Wpadacie w pułapki umysłu. Kwestia przyzwyczajenia. Nie ograniczajcie się mentalnie. Podam przykład. Jack Nicholson i Joker. Było super. Każdy wychwalal. Przyszedł Heath Leager i pozamiatal. Kto wie, może to samo czeka Mela Gibsona i Toma Hardy w Mad Maxie :) po prostu nigdy nie wiadomo póki nie da się szansy :)
Ps. Reboot Transportera? Przecież to wyrzucona kasa....

Z Hardym moze byc dobrze. Koles jakos pasuje mi do MadMaxa. Ma cos z Gipsona. Co do goscia z gangu to ile w tym prawdy to nie wiem. A jesli juz tak to potwierdza to moja ocene, ze ludzkosc coraz bardziej kretynieje.

Caparzo

New member
Bez reklam
Ten drugi przypadek się nazywa Chuck Norris :mrgreen: :D :krol:

VIDEOS_Le_best_of_de_la_Cannon_des_annees_80_Por.jpg

hahaha załatwiłeś mnie tym :-D:-D:-D

Jak dla mnie Hardy może wypaść lepiej w mad maxie sie okaże, natomiast ja tam nie przepadałem za Nicholsonem w batmanie. A poza tym Nolan zmienił każdego batmana poprzedników o 360 stopni.
Sa aktorzy których da się wymienić, a niektórych sie nie da ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Statham i Diesel załapali się jeszcze na okres,kiedy na rasowe filmy akcji było większe zapotrzebowanie.
Jakby zaczynali dzisiaj,raczej by się nie wybili.A dlaczego ? Nie oszukujmy się,ale tak samo jak Arni,Sylwek i inni,Statham i Diesel nie są dobrymi aktorami.Teraz filmy z ich udziałem ( stare i nowe ),oglądamy raczej z sentymentu.Często są to też kontynuacje filmów,które pojawiły się już jakiś czas temu.
Jakby dopiero dzisiaj nagrali "Komando" czy "Rambo" to raczej dostałyby miano gniotów...
Obecnie filmy akcji przekształcają się bardziej w kino sensacyjne/kryminalne,z bardziej skomplikowaną fabuła.Dodatkowo sam "twardy" wygląd już nie wystarcza,trzeba także dobrze grać...
Wierzę zatem w tych panów :

Attachments

• 20140917091127.jpg
    20140917091127.jpg
    28,7 KB · Wyś: 85
  • 20140917091148.jpg
    20140917091148.jpg
    19,5 KB · Wyś: 126

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie są to wybitni aktorzy (Arni/Sylwek), ale mają to "coś", dla mnie o wiele więcej jak Diesel czy Statham.
Arni chociażby za "Prawdziwe kłamstwa", świetnie wypadł, a Sylwek w "Sędzia Dredd", czy chociażby "Tango i Cash". Naturalnie, jest cała masa innych filmów z udziałem tych panów, ale właśnie w tych pokazali ludzką twarz, przyjemnie się oglądało te pozycje, a chyba o to chodzi. Na pewno w tych filmach nie grali mięśniami.
Z Sylwkiem pamiętam jeszcze komedie z 91r. "Oscar", rewelacyjna komedia i to właśnie dzięki Sylwkowi.
Butcher wiadomo, już kiedyś pisaliśmy, to uniwersalny aktor, świetny również w komediach, a Hardy to typowy twardziel. Bdb. aktor. Liczę że w MadMaxie pozamiata.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jasne że Arni i Sylwek mieli ciekawsze role :) Dodatkowo lata 80' i 90' miały lepszy klimat.

Armanig,co sądzisz o Craig'u ?

Do góry