Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dzisiaj byłem w Planetarium Kopernika.Puścili filmik o planetach i miałem wrażenie że widzę 3D bez okularów...
wygl%C4%85d_pla2.jpg

Niebo_Kopernika_wizualizacje_Sky_Skan_3.jpg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Byłem, ale się nie dobiłem. Niestety, a szkoda bo to musi być fascynujące przeżycie. Przynajmniej mam taką nadzieje.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Byłem, ale się nie dobiłem. Niestety, a szkoda bo to musi być fascynujące przeżycie. Przynajmniej mam taką nadzieje.

Jak lubisz naukę i wynalazki powinieneś być zadowolony :grin:
Kiedyś było ciężko wejść,teraz spokojnie się dostaniesz :)

Tylko najlepiej iść w miarę rano.Nam chodzenie (+ film w planetarium) zajęło ponad 6 godzin ..,a i tak wszystkim się nie pobawiliśmy...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam dla zainteresowanych wklejam linka na przedsprzedaż filmu kapitan ameryka - zimowy żołnierz

https://www.saturn.pl/warszawa-arkadia/produkty.html?query=kapitan+ameryka&kat_id=

I naprawdę nie potrafię zrozumieć co niektórych dystrybutorów, bo jeśli dystrybutor tego i zresztą nie tylko tego filmu czyli Cd Project potrafi zrobić osobno film w wersji 2d jak i w 2d i 3d - do tego co by nie mówić generalnie dobre 20-40 zl taniej jak inne np filmy 3d i biorąc pod uwagę że tego typu film bardziej się sprzeda niż np wydane filmy tylko w 3d i w droższej cenie : pompeje, legenda herkulesa czy choćby nas sławny ostatnio film Noe gdzie w tych filmach właśnie powinna być osobno również jak dla mnie wersja 2d, bo co tam pokazywać w 3d ?? To dystrybutor nie robi tego dla ludzi, tylko właśnie dla siebie, żeby jak najwięcej zarobić, a wystarczy troszkę pomyśleć i biorąc pod uwagę że film jako nowość na wejście w 2d kosztuje 60 zl to już naprawdę jest fajnie... ręce odpadają.
Ja oczywiście już zamówiłem wersje 3d :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Zaliczyłem horrorek, ciekawie zrobiony i fajna obsada. Mało jest takich straszaków.

No ba Jak dla mnie zdecydowanie najlepszy horror od kilku lat :grin:.Udało się stworzyć klimat dawnych filmów grozy.Koniecznie trzeba oglądać głośno wieczorem,bo dźwięki wymiatają :grin:.
Niedługo będzie spin-off : http://www.imdb.com/title/tt3322940/

http://www.imdb.com/title/tt2015381/ zaliczeni :grin:.
Nie mogłem się już doczekać i w końcu obejrzałem.W sieci była tylko wersja camera (700 BM) z dźwiękiem MP3 ale przynajmniej film mam już zaliczony :grin:
Tak na poważnie :mrgreen: to byłem dzisiaj na tym w kinie na wersji 3D z dubbingiem (dzieciaki).
Zdziwiłem się że film nie był taki cukierkowy jak myślałem.Rzekłbym nawet,że to produkcja raczej nie dla najmłodszych widzów jak np. "Niesamowity Spider-Man".W ogóle mam wrażenie że te filmy o superbohaterach robią coraz lepiej,jest dokładniej ukazana psychologia postaci,dodatkowo oprócz zabawnych scen są także smutne co dodaje trochę "powagi" filmowi.
Efekty specjalne bardzo dobre.Było dużo bijatyk i rozpierduchy :mrgreen:.Podczas uderzenia statku kosmicznego o planetę,powiedziałem w końcu WOW...:grin:
Głębia 3D w miarę ok,ale standardowo jak to w kinie obraz za ciemny,bez żylety i wspomagaczy do poprawy ruchu (efekt jak na telewizorze 50 Hz).
Dźwięk jak dla mnie za cichy,bez dobrych sopranów i słabo grające tyły.
Wielkość ekranu jednak to wynagradzała i jest praktycznie jedyną rzeczą której w domowych warunkach się nie przebije...
Ogólnie bardzo polecam ten filmik,miał naprawdę świetny klimat.Wraz z "Kapitanem Ameryką 2" jak dla mnie jak na razie najlepszy s-f z 2014r. :grin::mrgreen:

Ostatnia edycja:

eedviking

Banned
Jutro wchodzi do kin kolejna ekranizacja komiksu ( u nas 05 września) Sin City: A Dame To Kill For .
Zapewne pójdę na ten film, bo to najlepsze przeniesienie komiksu na duży ekran. Lubię ten zakręcony mroczny klimat. :)
[youtube]Zhu32sdAGbo[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wcześniej gdzieś bodajże w tym temacie podałem link do dłuższego trailera z tego filmu - jak masz chęć to możesz poszukać... Pozdro

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tak, koniecznie trzeba zobaczyć co potrafi Annabelle, wszak to lala z Conjuring. :D

No raczej że to ona :) Nawet widziałem z nią sequel o którym pisałem w poście #2879 :shock::D:mrgreen:

Bracie jak lubisz taki klimat,polecam inny horrorek (dwie części).Tylko również trzeba oglądać głośno wieczorem np. na słuchawkach,bo inaczej nic z tego nie będzie...
[youtube]q8B9hisNcuw[/youtube]

Jutro wchodzi do kin kolejna ekranizacja komiksu ( u nas 05 września) Sin City: A Dame To Kill For .
Zapewne pójdę na ten film, bo to najlepsze przeniesienie komiksu na duży ekran. Lubię ten zakręcony mroczny klimat. :)

Również uwielbiam ten klimat :grin:

Green tez jest świetna ale to inny typ kobiety, bardziej pełniejsze kształty..:smile:

Eva Green to diablica :grin:
W "300: Początek imperium" pokazała czym oddycha (od 2:46):grin:
[youtube]Z17U_ve_QlM[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Mnie duchy,egzorcyzmy i klątwy straszą bardziej niż filmy Gore (np. "Hostel"),Slashery (np. "Piątek trzynastego"),zombie ("Rec" to chyba wyjatek),wampiry,wilkołaki,mutanty czy obcy przybysze...

Do góry