Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Do tego 158 zł za blaszane pudełko. :p

Steelbook o którym piszesz nie ma Polskiej wersji językowej.
Ciekawe za to są cytaty z różnych serwisów na plakatach reklamowych:
"Arcydzieło! Przejdzie do historii jak Łowca Androidów i Matrix"-My Movies
czy "Imponująca oprawa audiowizualna"-Filmweb.pl, ten serwis akurat mam w poważaniu, ale po trailerze wygląda całkiem ok.
Jak cena spadnie do 50zł, to wezmę.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Za tego Snowpiercer'a jakos sie nie moge zabrac...Trailer wygladal ok ,obsada rowniez niezla,jednak opinie podzialone..Trzeba bedzie samemu ocenic...

Znajomy byl na "Epicentrum".Mowil ze sie nie zawiodl i nie nudzil...Efekty specjalne podobno bardzo dobre i realistyczne,poniewaz nie byl to typowy film s-f o superbohaterach gdzie z zalozenia wszystko jest zmyslone...Wspominal cos o "amatorskim" kreceniu ala film dokumentalny.Mysle ze w przypadku takich filmow to dobry pomysl...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek,przestań :)

Hej Kolego ja się z Tobą mogę założyć :) że kupię w ciemno ten film na bluray i obraz będzie dobry albo bardzo dobry, mało tego jeśli to sony robiło to też zapewne w późniejszym terminie będzie:
wersja mastered 4k, na początek będzie wersja 2d/3d. Tak jak to było w przypadku I cz. :
Filmy Blu-Ray i Blu-ray 3D - Sklep BlueDvd.pl

Więc Kolego nie mów mi że będzie zły obraz, w jedynce obraz był dobry i dźwięk więc w dwójce myślę, że nie będzie gorzej, a może być lepiej. I mówię o jakości obrazu i dźwięku, a nie o tym czy się spodoba czy też nie - to kwestia gustu.. Bo akurat w tym aspekcie film mógł Ci się nie spodobać i to nie podlega dyskusji..
I cz. mam 2d/3d, a mastered 4k ma mój kumpel i oglądaliśmy u mnie żeby porównać i obraz jeszcze deko lepszy był niż w wydaniu 2d/3d.. ale i do tego wydania nie ma się do czego bardzo przyczepić... oby wszystkie były tak nagrywane to będzie dobrze...

A wspomniałeś o filmie Snowpiercer i inni pisali wczesniej, ja w kinie bylem za bodajże 17 zl przeżyłem natomiast jakbym miał na bluray wydać powiedzmy 80 zł albo więcej - to już jak dla mnie szkoda kasy... po zwiastunie spodziewałem się lepszego filmu..

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek mistrzu :) Jak sie dobrze wczytasz to zauwazysz ze napisalem "jakosc video srednia" a nie slaba :) I nie porownuje tego do zadnego DVD tylko do innych filmow na Blu-ray ktorych juz troche w zyciu obejrzalem.Po prostu ta jakosc niczym sie nie wybijala od standardu Blu-ray,w przeciwienstwie do ogladanego ostatnio "Kapitan Ameryka 2" gdzie video to bajka :).Jeszcze jedno - to nie byl jakis nedzny rip...
Pomijajac juz jakosc video,ja tego filmu raczej drugi raz ogladac nie bede :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ocenę każdego filmu pozostawiam tym którzy obejrzą dany film , to nie podlega dyskusji bo na szczęście żyjemy w wolnym kraju :) natomiast co do jakości filmów na bluray już też kiedyś pisałem, jest wiele rożnych jakości nagrywanych filmów i co niektóre średnio są nagrane - teraz też pytanie co dla kogo jest średnim poziomem ? Ja mam około 115 filmów na bluray ( a obejrzałem dużo więcej ) i jakbym miał wybrać z obrazem i z dźwiękiem takim naprawdę "ŁOŁ" to jakby było około 15 może 20 to świat i ludzie... Mało tego mam kilka filmów na dvd i te same filmy mam właśnie na bluray i naprawdę ich jakość w stosunku do tego co pokazuje płyta bluray jest bardzo mała różnica pomiędzy tymi wydaniami... np choćby terminator 3, gladiator - oczywiście mam tu na myśli starsze filmy ...
Także reasumując myślę że jakby wszystkie filmy były jakościowo takie jak np niesamowity spider man 1, to byloby fajnie , bo mam wiele gorszych jakościowo nagranych oryginalnych nadmieniam filmów..
Więc II cz. myślę że nie będzie gorsza , a tak jak napisałem może być lepsza,a komu mało zawsze deko lepiej będzie w wydaniu mastered 4k- kwestia wydania powiedzmy 80 zl - dla kogoś kto lubi tego typu film na pewno wyda taką kwotę. Pozdro.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

eedviking

Banned
Sprawa Czarnego, wrzucałem nawet w quizie. Mnie się podobał, ma swój klimat. ;-) Warto oblookać. :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
W temacie super obrazu to mnie ostatnio rzucił na kolana Ender's Game. Najlepsza jakość. Z filmem już gorzej, ale w temacie referencji obrazu dla mnie ścisły top. Zarówno technicznie jak i artystycznie :)
Ps. Dziękuję Koledze Alkebab za zakup w Biedronce. Pozdrawiam :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
W temacie super obrazu to mnie ostatnio rzucił na kolana Ender's Game. Najlepsza jakość. Z filmem już gorzej, ale w temacie referencji obrazu dla mnie ścisły top. Zarówno technicznie jak i artystycznie :)
Ps. Dziękuję Koledze Alkebab za zakup w Biedronce. Pozdrawiam :)

Mi tez pod względem wizualnym się podobał - dobrze zrobiony film..

Do góry