Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Ja też wolę normalne 2D, ale z ciekawości zobaczyłbym to nowe 3D, pewnie "podciągnęli" też jakość obrazu, a film do najnowszych nie należy...
Armanig, dawaj swoją okladkę, Tom też nie jest w moim guście ;)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Wiem, że film do nowości nie należy, ale takie wydanie to dla mnie nowość...
miał ktoś okazję oglądać
View attachment 10034

Chciałem to kupić, ale:
1. O ile mi wiadomo, brak polskich napisów (niby ja nie potrzebuję, bo jak każdy znam film na pamięć, ale wolę jak są - mam podobnie jak armanig),
2. Znalazłem tą wersję już po tym jak ostatnio zdecydowałem, że koniec dopłacania do wersji 3D. Jak jest w tej samej cenie i z dwoma płytami w środku (2D + 3D) to chętnie. W przeciwnym wypadku biorę 2D. Zatem kupiłem Top Gun 2D i nie żałuję :)

Zresztą tutaj masz recenzję z mojej ulubionej strony o BD:
http://www.blu-ray.com/movies/Top-Gun-3D-Blu-ray/60004/

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Raccoon, nie narzekaj, bo wiem że z Leosiem akurat do mnie piłeś :)
Jak chcesz mieć tylko nowości, to zrób subskrypcje na YT kanałow z trailerami i po sprawie.

1. Do nikogo nie piłem. Po prostu to najczęściej pojawiające się nazwiska ;P Sam wiele razy pisałem, że Leoś jest zajebisty. Nawet się denerwowałem, że nie dostał Oscara za Co gryzie Gilberta... a dostał wtedy Tommy Lee Jones za... Ściganego :/

2. Nie chodzi o to, że gadamy o starociach. Chodzi o to, że jak ktoś wkleja posta "A ja lubię X, Y i Z" (o aktorach lub o filmach) to nic z tego nie wynika. A już szczególnie jak są to znane nazwiska/filmy i bez tego posta. Po co milionowy raz pisać, że Obcy, Indiana Jones czy ET to świetne filmy? Albo, że Pacino to super aktor. Rozumiem rekomendowanie mniej znanych aktorów/filmów - to co innego. Może ktoś się zainteresuje i dzięki temu pozna coś/kogoś nowego :) I zrozumcie mnie - nie czepiam się Was i Waszego gustu. Ba, mój jest bardzo podobny. Po prostu nudne jest czytanie po raz setny rzeczy, które są dla wszystkich OCZYWISTE i nikt ich nie kwestionuje. Tak jak napisałem wyżej - lista dobrych aktorów i dobrych filmów jest na Filmwebie i na IMDB. Tam jest mainstream. A my? Pasjonaci? Wyławiajmy coś czego tam nie ma, albo np. krytykujmy coś co się tam znalazło, a nie powinno. Wolałbym takie posty :p

Ech, pomarudziłem ;P hyhy Nie zwracajcie uwagi ;P

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie marudż, ja wiem że wszystko już było, szczególnie jak ktoś na forum siedzi te parę ładnych lat. Przerabialiśmy tv, bardzo dużo kiedyś pisałem na ten temat, amplitunery, wzmacniacze, kolumny, akustyke, kalibracje, audyssey (uff tam się działo), kable, tablety, telefony, praktycznie każdy temat został już poruszony, w zasadzie można odsyłać nowych użytkowników pod podane linki i nic nie robić.
Baza już jest spora.

Sam często powtarzam w swoich odpowiedziach "że to już było, podrzuce potem link", ale bez względu na to i tak często wywiązują się ciekawe dyskusje, a nowi użytkownicy nie czytają archiwum forum, a z tego co widzę często podejmują dyskusję i jest ok.
Sam pamiętam jak pojawiłeś się na forum i miałeś dylematy dot. sprzętu, miałeś spooore przemyślenia ;) a też sporo z Twoich wątpliwości juz było wcześniej omówionych, a mimo to było sympatycznie i dyskutowaliśmy namiętnie.

W tym wątku jest podobnie, ja nie ślędzę wszystkich filmów, sporo mnie omija, a dzięki tym dyskusją dowiaduje się często o ciekawych pozycjach.

No chyba że wklejamy faktycznie tylko nowości, jakieś gnioty kina niezależnego (bo zaledwie niewielki procent z nich jest warty uwagi) i raz na kilka dni komentujemy.

Ja tam lubię poczytać co mają do powiedzenia koledzy, nawet jak powtarzamy temat po raz dziesiąty, zawsze coś nowego z tego wynika :)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Raczej to tylko krótki filmik, w ogóle polecam kanał tego gościa.Codziennie wrzuca jeden czy 2 nowe krótkie filmiki związane z s-f...https://www.youtube.com/user/TheCGBro/videos
Np takie :
https://www.youtube.com/watch?v=5eIMafROjyo
https://www.youtube.com/watch?v=lK_cdkpazjI

Świetne, ale powiem Ci że odpaliłem jeden filmik tego gościa z "Nonstop" i dalej podtrzymuje swoje zdanie nt. tego co kiedyś już pisałem, czyli jak najmniej materiałow dot. efektów, realizacji i całej tej zabawy komputerowej przy kręceniu filmów. Po takich materiałąch żaden film juz nie jest taki sam, pryska magia. Dlatego zawsze unikałem dodatków na plytach dvd/br.
Wolę sie świadomie oszukiwać i zostawić w pamięci finalny efekt, a nie zastanawiać się przy każdej scenie gdzie był użyty GreenScreen.
Jedyne materiały zza kulis i to jak były kręcony, toleruje tylko w filmach xxx, tam się czasem dzieje więcej jak na finalnej produkcji ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Świetne, ale powiem Ci że odpaliłem jeden filmik tego gościa z "Nonstop" i dalej podtrzymuje swoje zdanie nt. tego co kiedyś już pisałem, czyli jak najmniej materiałow dot. efektów, realizacji i całej tej zabawy komputerowej przy kręceniu filmów. Po takich materiałąch żaden film juz nie jest taki sam, pryska magia. Dlatego zawsze unikałem dodatków na plytach dvd/br.
Wolę sie świadomie oszukiwać i zostawić w pamięci finalny efekt, a nie zastanawiać się przy każdej scenie gdzie był użyty GreenScreen.
;)

Ja bardzo lubię efekt Slow Motion (Matrix,Incepcja) ale ogólnie jest tak jak piszesz :)Ten filmik z lotniska z Gwiezdnych Wojen to potwierdza...

Jedyne materiały zza kulis i to jak były kręcony, toleruje tylko w filmach xxx, tam się czasem dzieje więcej jak na finalnej produkcji :wink:

Kurde,dawno nie widziałem xxx za kulis :)Muszę sobie coś obejrzeć dla beki :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja bardzo lubię efekt Slow Motion (Matrix,Incepcja) ale ogólnie jest tak jak piszesz :)Ten filmik z lotniska z Gwiezdnych Wojen to potwierdza...

Ten film z GW jest genialny, ale nie chce widzieć jak był robiony. Po co, żeby sobie zepsuć to wrażenia ;)

Tutaj podobnie, "Nonstop":

[youtube]ei6xGs-9NRY&list=UU-1rx8j9Ggp8mp4uD0ZdEIA[/youtube]

Czy "Oszukać Przeznaczenie", po tym materiale już inaczej odbieram film.
Dla mnie (widza) film ma być magią, a nie warsztatem.

[youtube]pzkvYXle0nk[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mam TopGun, ale inne wydanie, lepsze bo mam Kelly McGillis na okładce ;) :

MC GILLIS FAJNA BABKA :) a ja mam na dvd i z Anglii jak dobrze pamiętam film był ściągany ( by był w DTS nagrany ) i wyniósł mnie 50 zl kilka lat temu :) teraz bluray za tyle się kupuje tego filmu :)
A powiedz jak z jakością obrazu i z dźwiękiem na bluray ?

Nowy trailer strażników galaktyki jak dla mnie lepszy niż ten pierwszy :
http://www.youtube.com/watch?v=3CqymRQ1uUU

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
MC GILLIS FAJNA BABKA :)
A powiedz jak z jakością obrazu i z dźwiękiem na bluray ?

Bardzo fajna :) Co do jakości, to szczerze mowiąć nie zwróciłem na to specjalnej uwagi, być może dlatego że sam film mnie pochłonął, ale jak kojarze jest przyzwoicie, tyle że bez rewelacji.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bardzo fajna :) Co do jakości, to szczerze mowiąć nie zwróciłem na to specjalnej uwagi, być może dlatego że sam film mnie pochłonął, ale jak kojarze jest przyzwoicie, tyle że bez rewelacji.

Ja lubiłem Top Gun ale lubiłem lotnictwo to pewnie tez jakiś wpływ miało i lubię nadal... nawet mam 7 skoków na spadochronie :)

A co powiecie o tym filmie?
http://www.youtube.com/watch?v=A_kj8EKhV3w

Ostatnia edycja:

collider

New member
Bez reklam
Ten film z GW jest genialny, ale nie chce widzieć jak był robiony. Po co, żeby sobie zepsuć to wrażenia ;)

Tutaj podobnie, "Nonstop":

[youtube]ei6xGs-9NRY&list=UU-1rx8j9Ggp8mp4uD0ZdEIA[/youtube]

Czy "Oszukać Przeznaczenie", po tym materiale już inaczej odbieram film.
Dla mnie (widza) film ma być magią, a nie warsztatem.

[youtube]pzkvYXle0nk[/youtube]

Tylko zobacz jakim kunsztem musza wykazac sie aktorzy. Oni graja nie widzac wiekszosci planu.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ostatnia edycja:
Do góry