Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No ma byc Gone girl od Finchera

A to trailer :
[youtube]mvTXvfOStLg[/youtube]

Bo to nie jest oficjalny trailer, a materiał przygotowany przez jakichś fanów :wink:
Znając Scott'a to można się spodziewać efektów na najwyższym poziomie :)
Krzysiek, a do tego pewnie będzie w Dolby Atmoś :razz:

Dokładnie,to są zmiksowane sceny z różnych filmów...
Tutaj jest prawdziwy trailer :
[youtube]SJq7MBa7jHY[/youtube]

Wkleję jeszcze najnowszy zwiastun filmu Sylwka.Jest tu kilka znanych nazwisk ale to raczej arcydzieło nie będzie...
[youtube]FTgn12w7JEg[/youtube]

Henry

Active member
Bez reklam
Jako, że Scott czuwa, to powinno być lepiej , raczej w kierunku Gladiatora, a może w Helikoptera... ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To już lepiej, jakby namiastka 300 :) tylko żeby nie poszło w Pompeje :)

"Pompeje to porażka","Legenda Herkulesa" tak samo.W ogóle te nowe filmy historyczne i kostiumowe niestety są bardzo słabe.Pamiętam że nawet kiedyś pisałeś o tym,że 50-letnie filmy są lepsze.Zgadzam się np. Spartakus (1960) czy Ben Hur (1959).Jeżeli o Mojżeszu mowa,bo Christian Bale ma go grać w tym nowym filmie,to ostatnio widziałem bardzo stary film "Dziesięcioro przykazań" (1956).Mojżesza gra Charlton Heston a Ramses'a Yul Brynner.Film bardzo dobrze odnowili,zobaczcie na kolory i kostiumy :
http://images.static-bluray.com/reviews/4001_2_1080p.jpg
http://images2.static-bluray.com/reviews/4001_3_1080p.jpg

Jeszcze mam do obejrzenia Lawrence z Arabii (1962) który zdobył 7 Oskarów...

Pastusiak

New member
[youtube]4qrTLTKsjI8[/youtube]

Nie to żebym się jarał tym filmem ale lubie raz na jakiś czas obejrzeć coś kontrowersyjno obrzydliwego. Polecam odważnym i gratuluje osobie, która wytrwa do końca ;)

nie wiem jak wy to dodajecie że jest podgląd :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Serbian Film Srpski Film Trailer - YouTube

Nie to żebym się jarał tym filmem ale lubie raz na jakiś czas obejrzeć coś kontrowersyjno obrzydliwego. Polecam odważnym i gratuluje osobie, która wytrwa do końca ;)

nie wiem jak wy to dodajecie że jest podgląd :p

Widziałem ten film ale jak dla mnie scena gwałtu z noworodkiem to już trochę przesada...
Jak chcesz obejrzeć coś hardkorowego to zerknij na "Snuff 102" .Podczas premiery filmu na na festiwalu filmowym reżyser został zaatakowany przez kilku widzów. Twierdzili oni, że obraz zawiera prawdziwe sceny morderstw na ludziach.

Z tym podglądem przed chwilą tłumaczyłem tutaj w poście #55 http://www.hdtv.com.pl/forum/filmy/108449-transformers-4-wiek-zaglady-zwiastun-8.html

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja nie mogę się doczekać filmu "Że życie ma sens 2" który nie wiadomo czy kiedykolwiek wyjdzie...
Gra w nim polski De Niro - Tomasz Burka.Polecam jego filmy http://www.filmweb.pl/person/Tomasz+Burka-9667 .Jak dla mnie gościu bije większość topowych polskich aktorzynów."Że życie ma sens 2" jest to kronika z życia osiedlowego - ale uwaga są tutaj takie wkrętki że nie wiadomo kiedy aktorzy ściemniają i czy to co mówią w danym momencie jest prawdą czy fikcją...(Gościu który filmuje to dobry kumpel Tomka więc w tym zwiastunie ściemniają...:))

[youtube]SrA8QueOVWE[/youtube]

Henry

Active member
Bez reklam
Powstaje nowy Mad Max, tym razem z Tomem Hardy'm w roli Maxa
View attachment 9871
ciekawe czy będzie lepszy do Mela?

A dla fanów Scorsese fajna informacja, że nagrywa kolejny film ze "swoimi gangsterami"- Pacino, DeNiro, Pesci..., a film ma tytuł The Irishman, czekam z niecierpliwością

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A dla fanów Scorsese fajna informacja, że nagrywa kolejny film ze "swoimi gangsterami"- Pacino, DeNiro, Pesci..., a film ma tytuł The Irishman, czekam z niecierpliwością

Dzięki za info :)
A wczoraj pytałem czemu ci aktorzy nie są obsadzani w głównych rolach w wysokobudżetowych filmach a tu proszę.Mam tylko nadzieję że aktorsko się jeszcze nie wypalili aby zagrać takie role...

Co do Hardyego to już wcześniej słyszałem o tym filmie.Ciekawe czy przebije wersję z Gibsonem...Czekam z nim także na "Splinter Cell."

Henry

Active member
Bez reklam
Jak to mówią wino im starsze tym lepsze, ciężko mi przypomnieć sobie słabe filmy z ich udziałem (DeNiro, Pacino,...), nawet jeśli nie były jakimiś arcydziełami, to ci panowie je ratowali, więc też czekam na "dobre kino"

Co do Hardy'ego to lubię tego gościa i też mam nadzieję, że będzie dobrze :) , choć pewnie Mela nie przebije, byleby nie próbował go naśladować... Najlepiej niech zrobią to po swojemu, czasem takie nawiązania do klasyków też są dobre, Przylądek strachu czy Pamięć Absolutna- obie wersje godne polecenia

btw. Tylko czekać, aż wezmą się za Powrót do przyszłości ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jak to mówią wino im starsze tym lepsze, ciężko mi przypomnieć sobie słabe filmy z ich udziałem (DeNiro, Pacino,...), nawet jeśli nie były jakimiś arcydziełami, to ci panowie je ratowali, więc też czekam na "dobre kino"

Pewnie że ratowali te ostatnie słabsze filmy ale dlaczego nie dostają od ponad 10 lat pierwszoplanowych ról w bardzo znanych i dobrych produkcjach ?...Przecież tematów z 60 czy 70 - latkami jest multum...Jak widać chyba widzowie wolą oglądać młodszych aktorów,tak do 55 lat...

Z tym "Powrotem do przyszłości" to pozytywnie tego nie widzę...

Henry

Active member
Bez reklam
Z Powrotem..., to tylko takie moje luźne przemyślenia, ale jak obserwuję obecne tendencje do wracania do "starych" tytułów, to wszystko może być możliwe, najlepszym przykładem jest choćby Mad Max
Back to the Future to dla mnie kultowa pozycja, nie do odtworzenia, Już nawet swoich synów tym zaraziłem :grin:
....a J. Foxa szkoda :(...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Mi osobiście z tych nowych filmów najbardziej podobał się reboot Mroczny Rycerz i Mroczny Rycerz powstaje.Stara wersja Batman'a miała też swój klimat - miasto Gotham fajnie wyglądało,grał Nicholson,ale była jakaś taka dziecinna.W Mrocznym...Nolan stworzył fajny mroczny klimat,wszystko wydawało się bardziej rzeczywiste i przejmujące.Dodatkowo fabuła była ciekawsza oraz świetnie zagrał Ledger,Hardy i Bale...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pewnie że ratowali te ostatnie słabsze filmy ale dlaczego nie dostają od ponad 10 lat pierwszoplanowych ról w bardzo znanych i dobrych produkcjach ?...Przecież tematów z 60 czy 70 - latkami jest multum...Jak widać chyba widzowie wolą oglądać młodszych aktorów,tak do 55 lat...

Czy ja wiem czy tak "ratowali" te ostatnie filmy, raczej ich nazwiska ratowały przed klapą.
Myśle że każdy aktor ma swój czas, DeNiro juz nie będzie nigdy tym chłoptasiem z ferajny, a Pacino charyzmatycznym gangsterem z Kuby (Scarface). To samo tyczy sie Sylwka, dokładnie pamietam kiedy zakończył się jego złoty okres. Myśle ze to nie jest ten typ aktorów którzy brylują całe życie.
Ostatnie role Pacino, czy Deniro są zwyczajnie przeciętne, co nie zmienia faktu że w ogólnym rozrachunku, to najlepsi aktorzy jakich dane mi było oglądać. Ich starsze kreacje, to niedościgniony ideał.

Do góry