Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
@spinacz66 cały cas piszesz - "jak na tamte czasy " i o tym że masz sentyment do tych starych gier - zgadzam się :)Jednak mi ten sentyment mija jak zagram w tą starą grę.Przykład GTA VICE CITY - kiedyś grałem noce i dnie. Niedawno zainstalowałem sobie ponownie i pomijając już fakt słabej grafiki gra nie zrobiła na mnie wrażenia.Wszystko jakieś takie ubogie,mała mapka, którą praktycznie mam całą w głowie,przeciwnicy słabo inteligentni,kiepska fizyka.Jedynie co trzyma cały czas poziom to fajną ścieżkę dźwiękową .W nowym GTA 5 jest wszystkiego 10 czy 20 razy więcej i jest lepsza frajda z rozgrywki.

@spinacz66 wiesz czego tylko mi brakuje z tych starych gier ?
Produkcji beat'em up w które siekałem z kumplami na automatach,takich jak ta :) https://www.youtube.com/watch?v=wymIQ1FywrA

Co do Half life - fajnie się grało,jedynkę przeszedłem z dodatkami Blue-shift i innymi.HL2 wraz z dodatkami również zaliczyłem.W ogóle wyszedł odświeżony graficznie Half-life jedynka o nazwie "Black Mesa" Tak wygląda https://www.youtube.com/watch?v=w3BX4MQOf-4

Dobra nie pisze już tyle o gierkach bo zaraz wleci Mod i "powie" że nie na temat :)

Dla odmiany - nie tylko filmami s-f człowiek "żyje" (fajna muzyczka od 1:00 a mała wygląda jak Rachel Weisz :))
[youtube]aCponfeWNOI[/youtube]

Tutaj coś dla fanów serii "Niezniszczalni" :)
[youtube]MsAPdWgO7sQ[/youtube]
[youtube]fUc671jQQfE[/youtube]

A tu nowy film w którym gra Samuel Jackson.
[youtube]m4NCribDx4U[/youtube]

Ostatnia edycja:

quasimodek

Member
Bez reklam
Trailer wymiata. Czekam na premierę i już zbieram na kolekcjonerkę BD :)

Wysłane z Międzynarodowej Stacji Kosmicznej za pomocą Poczty Polskiej

spinacz66

New member
Bez reklam
Dzisiaj kupiłem magazyn focus i jest dwustronna reklama 23 czerwca wielka polska premiera filmowa "Jack Strong" do kupienia razem z magazynem osobiście kupię to żeby sprawdzić jak wyszło po tej medialnej nagonce wspomogę polska kinematografię 30zł niech stracę jak by co :)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Panowie i moze Panie :)
Zastanawiam sie czy prosic moderatora o zmiane tematu (chociaz to trudna sprawa :) )czy po prostu zakladamy nowy i w nim piszemy ?Z jednej strony w starym temacie przez wiekszosc piewszych stron nie bylo ciekawych informacji o filmach.Trailery zaczelismy wrzucac dopiero pozniej.Dodatkowo duzo nowych osob moze nie interesowal film Transformers i prze to nie wchodzila w ten watek...
W nowym temacie zwiastuny bylyby od poczatku, lepiej by to wygladalo i zachecalo do ogladania.Z drugiej jednak strony szkoda aby tak duzy temat poszedl w niepamiec.
Napiszcie co myslicie i ewentualnie jak powinien nazywac sie nowy temat.Pozdro :)

WiTT

New member
Bez reklam
Piramida - ja polecam jeden tytul, zwie sie dziecko :-D jedna niekonczaca sie sie saga, dzien za dniem, a jaka wciagajaca fabula! ;-) lepszy tasiemiec niz Moda na sukces :-D
Moge sobie zaplanowac, mam odlozone kilka tytulow, Wilka z Wall Street razem z zona mamy rowno w pół obejrzanego... życie, a raczej mlody weryfikuje nasze zapały :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida - ja polecam jeden tytul, zwie sie dziecko :-D jedna niekonczaca sie sie saga, dzien za dniem, a jaka wciagajaca fabula! ;-) lepszy tasiemiec niz Moda na sukces :-D
Moge sobie zaplanowac, mam odlozone kilka tytulow, Wilka z Wall Street razem z zona mamy rowno w pół obejrzanego... życie, a raczej mlody weryfikuje nasze zapały :)

Doba ma 24 godziny,trzeba po prostu umieć zorganizować sobie czas.Założę się że dużo tutaj osób na forum mówi że nie mają chwili wolnego a siedzi na hdtv.com po kilka godzin dziennie.
Ja mam czas i na pracę i na rodzinę,na znajomych,na siłkę,na forum i na na dużo innych spraw...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Panowie,co jest,nikt nic nie ogląda ? :)
Ja właśnie skończyłem Prawdziwy romans (1993) - IMDb
Całkiem przyjemna komedia kryminalna z bardzo długą dobrą obsadą.
Gary Oldman ciekawa postać True Romance Gary Oldman Drexl HD - YouTube
Brad Pitt - tu już była niezła beka :) True Romance (1993) movie Brad Pitt (Floyd) stoned scene - YouTube

Swietny film, mam duzy sentyment do tej pozycji. Gra tam niezla smietanka towarzyska, w tym Gandolfini.
Jednak zapomniales o kultowej juz scenie i moim zdaniem najlepszej z calego filmu, chodzi o "Sycylijczykow" i rozmowe Christophera Walkena i Dennisa Hoppera w przyczepie :)
Link, niestety bez napisow (spoiler, nie klikac jak ktos nie ogladal filmu) :
https://www.youtube.com/watch?v=_svnsF5OLbI
Koncowka filmu tez swietna, ale to juz za sprawą rozbrajającej muzyczki.

Witt, poczekaj jak dorosnie i bedziesz sie jeszcze prosil o pilota :)

Ostatnia edycja:

WiTT

New member
Bez reklam
armanig - obawiajac sie tego co piszesz oraz zdajac sobie z tego sprawe, juz obmyslam plan na przyszlosc co do montazu drugiego sprzetu w pokoju mlodego. A i tak pewnie przyjdzie do mnie bo u mnie bedzie lepiej ;-)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jednak zapomniales o kultowej juz scenie i moim zdaniem najlepszej z calego filmu, chodzi o "Sycylijczykow" i rozmowe Christophera Walkena i Dennisa Hoppera w przyczepie :)
Link, niestety bez napisow (spoiler, nie klikac jak ktos nie ogladal filmu) :
https://www.youtube.com/watch?v=_svnsF5OLbI

Nie zapomniałem o tej scenie,była genialna.Po prostu nie wszyscy znają angielski a tu raczej chodziło o grę słów.W scenie z Oldmanem chciałem pokazać jego grę aktorką i gestykulację a w scence z Pittem to już chyba nie trzeba tłumaczyć :)
Niezła była jeszcze scena jak Gandolfini bił się z Arquette oraz jak gościa zatrzymała policja gdy jechał samochodem...Poza tym było jeszcze kilka innych ciekawych momentów,no w sumie Tarantino był scenarzystą :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Przypomniał mi się jeszcze inny dobry moment z Pittem w filmie "Tajne przez poufne" - taka głupkowata produkcja ale można się pośmiać.Brad gra trochę nierozgarniętego gościa,który w tej scenie udaje agenta specjalnego,szantażuje Malkovicha i chce wyłudzić od niego pieniądze.Jak Pitt zaczął mrużyć oczy aby pokazać że jest groźny a John patrzył na niego z politowaniem....myślałem że walnę ze śmiechu :) Burn After Reading:Chad & Osborne Cox ~~Funny Scene(High Quality) - YouTube
Ostatnio pograłem trochę w Wolfenstein: The New Order.Myślałem że będzie kiszka a wyszło całkiem ok.Przyjemnie się gra.Jest dużo lepszy od ostatniego Wolfenstein'a i chyba to na razie najlepsza produkcja w tym roku Wolfenstein The New Order - Nvidia GTX 760 - Ultra Settings at 1080p [HD] - YouTube
Niektórzy już grają w Watch Dogs Watch Dogs - PC Gameplay Max Settings Gigabyte Windforce GTX 770 4GB OC - YouTube
Teraz znowu przez parę miesięcy będzie zastój dobrych nowych gier,dopiero pojawią się standardowo pod koniec roku...Czyli tak jak pisałem,maksymalnie 5 dobrych gier w ciągu roku.
Łapcie najnowszy zwiastun z Denzelem.
[youtube]WpOINF4f27k[/youtube]
Mam nadzieję że będą kręcić więcej takich produkcji,oby tylko dobrych.
Ja już mam na wieczór nowy akcyjniak z Neesonem.Zobaczymy co tam pokaże..

spinacz66

New member
Bez reklam
ja wczoraj zaliczyłem Outsidera całkiem niezły chodź szału nie było.Ja tam gram w nowe AOW III jestem milośnikiem strategii.Teraz czekam na nowego Warhammera 40,000:Space Wolf,Kings's Bounty Dark Side,Kingdom Under Fire II i nie śmiertelne Franko II:Revenge is Back jeszcze wszytko w tym roku

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja w sumie nigdy nie byłem zwolennikiem strategii turowych,szachy ok ale w grach jakoś sztucznie to wyglądało jak stoi na przeciwko siebie dwóch gości i jeden czeka na swoją kolej aby dać mu w mordę :)
W Warhammera 40,000 grałem.Jedynka świetna,dwójka już nie ten klimat. Widzę że w 40,000:Space Wolf znowu postawili na rozgrywkę turową.
Wolę jednak coś co się dzieje na bieżąco
Starcraft 2 Gameplay (max settings, 1920x1080) - Diamond 5870 - YouTube
lub Company of Heros 2 - Nvidia GTX 770 - Ultra Settings at 1080p - YouTube
Na Franko 2 również czekam :)
Ta gra może być wypasiona,coś jak Skyrim [youtube]Rj5P9Pyte5Y[/youtube]

Ostatnia edycja:

spinacz66

New member
Bez reklam
czasu rzeczywistego też lubię wogólę wszystkie strategie( w tych turowych jest więcej główkowania jak piszesz pamiętam Panzer General ile zębów tam zjadłem bo tury goniły) w star i company grałem.Starcraft jest dynamiczny jak C&C.RPG w świecie D&D lubisz ja uwielbiam Gram też w Odświeżonego Baldura w HD i przypomnę sobie Świątynie Pierwotnego Zła zasady 3.5.Warhammera i D&D lubię też w wersji papierowej.Skyrim,Gothic,Two Worlds nie są w moim klimacie wole inne rpg albo crpg Ale nowego Dragon Age na pewno odpalę :) w tym roku też ma być w październiku.Zyczył bym sobie aby nowe Warlords powstało

Ostatnia edycja:
Do góry