Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Pod Mocnym Aniołem (2014) - IMDb W filmie występowali najlepsi polscy aktorzy,było chlanie,chlanie,chlanie,sex,sex,wymiotowanie,sranie,szczanie. Niby sama prawda,jednak trochę było tego za dużo,miałem wrażenie że jest to robione maksymalnie na siłę,aby film był bardziej kontrowersyjny.Po 30 min zaczęło mi się po prostu nudzić,ponieważ te schematy były w kółko powtarzane.Pomijając już brak fabuły,produkcja wyglądała jak zlepek krótkich filmików,akcja przenosiła się w kółko z jednego miejsca w inne...
Ogólnie można obejrzeć ale liczyłem na coś lepszego...
Obejrzałem w końcu „Pod Mocnym Aniołem”. Generalnie masz racje, picie, seks, wymioty i tak cały czas, ale niestety znam osobiście dwóch takich alkoholików, a właściwie już jednego. Ich życie dokładnie tak wygląda. Dobór twarzy aktorów pierwszorzędny, bez charakteryzacji wyglądają odpowiednio :) Zazwyczaj ciężko znoszę produkcje polskie, w szczególności te zachwalane w TVN i podobnych stacjach, które brały udział w produkcji, ale ten film nawet mi się podobał. Nie jest to film na półkę, ale na pewno warty obejrzenia. Jeśli Smarzowski robi takie filmy, to pozostałe też chętnie obejrzę.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Zazwyczaj ciężko znoszę produkcje polskie, w szczególności te zachwalane w TVN i podobnych stacjach, które brały udział w produkcji, ale ten film nawet mi się podobał.

Śmietanka aktorów pierwszorzędna.Półka lub dwie wyżej od TVN - owskich panów grających w tym filmie Testosteron (2007) - Filmweb No oprócz młodego Sztura.

Non-Stop (2014) - IMDb - nie był taki zły ale za rok i tak nikt nie będzie pamiętał o tym filmie...

spinacz66

New member
Bez reklam
Też go dzisiaj obejrzałem i przedstawia rzeczywistość alkoholika dobrze że nic nie podbarwiał.Smarzowski chyba jako jedyny kreci coś na poziomie do teraz jego "Dom Zły" mi też się podobał kilka lat temu Vegi Pitbulla oglądałem tam też dobrych aktorów dobrał na ich gęby charakteryzacji nie potrzeba było wystarczy popatrzeć na gebelsa.Oglądał ktoś film "Biegnij chłopcze biegnij" bo zakupiłem kilka osób mi mówiło że książka jest niezła ciekawe jaki film

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
A powiedz mi, Marian Dziędziel ma tam wiekszą role, czy raczej maly epizod?
Marian wciela się tam nawet w trzy postaci, generalnie tylko Więckiewicz ma główną rolę, reszta to jego koledzy z delirki, ale Dziędziel wysuwa się tam nieco bardziej niż pozostali.
Edit, Piramida szybszy ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Trailer "Pod Mocnym Aniołem" bardziej wyglada mi na tragikomedie, ale chyba sie skusze, chociazby dla Dziędziela. Przy okazji sprawdzilem sobie dorobek p.Mariana i co widze w ostatnich produkcjach: "Komisarz Blond i Oko sprawiedliwosci", juz tytul bardzo wymowny, no ale zeby: 3.0 pkt.?
Cos nam nie idzie ta Polska tworczosc filmowa.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Trailer "Pod Mocnym Aniołem" bardziej wyglada mi na tragikomedie, ale chyba sie skusze,

Pamiętam że Jacek Braciak wypowiadał się że trailer wygląda jak komedia.Później dodał że nią nie jest.Miał racje,w zwiastunie są chyba zebrane wszystkie śmieszne sceny,w dodatki dodali jakąś sielankową muzykę.Nie wiem kto skleja te trailery...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zgadza sie, takie sprawia wrazenie. Chociaz moze i dobrze, nie ma nic gorszego jak trailer = spojler, tu przynajmniej bedzie jakies zaskoczenie.
Najgorzej jest z trailerami w komediach, tam w 2 minutowej pigulce masz zebrane wszystkie gagi do kupy, a jak przychodzi do wlasciwego seansu to juz tak nie smieszy.

Cos z naszą "ulubienicą" Scarlet w produkcji Luca Bessona, na szczescie znalazl sie tez Morgan w obsadzie.
"LUCY":
[youtube]MVt32qoyhi0&list[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Na stronie "HD trailers" nowe trailery sa pomieszane i czasami jako nowosc jest zwiastun ktory ma juz kilka tygodni.
Trailer Lucy wrzucalem juz na stronie 222 :)

spinacz66

New member
Bez reklam
PREMIERA: Akcja, humor, Colin Firth w nowej komiksowej ekranizacji od reżysera "Kick-Ass"
Bohaterem filmu jest superagent tajnych służb, który bierze pod swoje skrzydła nastolatka z zamiarem przekazania mu całej swojej wiedzy.Premiera 24 października

[youtube]ctcfazxgHVs[/youtube][/QUOTE]

spinacz66

New member
Bez reklam
dziś zaliczyłem "American Hustle" świetna gra Bale i Coopera film też bardzo dobry i pokazuje historie oszusta

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To prawda, dobry film, a co najwazniejsze nie latają w kolorowych kombinezonach. Czolowka poprzedniego roku, ale i tak Wall Street zamiata wszystko... oczywiscie moim zdaniem ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Malo tego, nawet nowe filmy "przyrodnicze" juz tak nie cieszą.
Gdzie ta fabula, pamietasz stare produkcje Dorcela, intrygi, zamki, jachty, a nie od razu rach ciach i po ptakach :)
Idealem bylaby dobra produkcja, scenariusz, ale w polaczeniu z konkretnymi sceniami, bez miziania gdzie i tak nic nie widac, jak na Poloni1 :)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Pamiętam np. Piratów (2005) oraz sporo wcześniejszego Marco Polo (1994) z nieśmiertelnym Rocco. A dziś od razu przechodzi się do konkretów.

Do góry