Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
"Deadpool" obejrzany.
Szczerze,to po tych wszystkich zachwytach,liczyłem na coś lepszego.
No może nie było najgorzej i w dodatku,to jakaś odmiana w filmach Marvela,gdzie nasz bohater nie jest takim grzecznym chłopcem,jednak jakoś mało mnie w tej produkcji zauroczyło.
Ciągłe powtarzanie słów - gówno,dupa,spier...j,wsadź se,zwalę sobie itd. raczej mało kontrowersyjne.Chyba dobre dla zajaranych małolatów.No może ze 3 razy się zaśmiałem podczas innych teksów...;)
Była krew i cycki,jednak to za mało.
Żeby chociaż fabuła zaskakiwała i była jakaś konkretna...
Dźwięk i obraz bez zarzutu,jednak jak ktoś myśli,że będzie duża rozpierducha,raczej tego nie doświadczy (w sumie jakieś 10-15 akcji,gdzie w większości to mordobicie i strzelanina).
Trochę się zawiodłem na tej produkcji.
Może dwójka będzie lepsza ;)

venom200

Member
Nie narzekaj bo ja właśnie też obejrzałem Deadpool a i fajna odskocznia produkcji Marvela od porządnych i poukładanych gości z tej stajni.
Ale faktycznie za dużo jednych tekstów. Ale film spoko i bardzo mi się się podobał

sentyzibi

Well-known member
Piramida, chcesz " odskocznię" od Marvela? Kilka dni temu, na którymś z Canałów+ oglądałem film rodem ze Szwecji. Żadnego super hero tam nie było, ale były wybuchy, strzelanina, gangsterzy, wątek szpiegowski, trupy i walizka pieniędzy... normalnie pomyślałbyś akcyjniak. Do tego zimny szwedzki humor. A tytuł: " Staruszek, który wyskoczył przez okno i zniknął" , albo jakoś podobnie. Do dopiero odskocznia 😉.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida, chcesz " odskocznię" od Marvela? Kilka dni temu, na którymś z Canałów+ oglądałem film rodem ze Szwecji. Żadnego super hero tam nie było, ale były wybuchy, strzelanina, gangsterzy, wątek szpiegowski, trupy i walizka pieniędzy... normalnie pomyślałbyś akcyjniak. Do tego zimny szwedzki humor. A tytuł: " Staruszek, który wyskoczył przez okno i zniknął" , albo jakoś podobnie. Do dopiero odskocznia .

Kiedyś myślałem żeby go obejrzeć...ale jakoś mi się "zawieruszył"... ;)

pantomima

Banned
To na poczatek zacznij choc ogladac .Nie lubisz ? Szybko polubisz ;)
Nie musisz sie znac by dyskutowac , tym bardziej by zaczac sie w koncu interesowac, fascynowac ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wracając do Deadpoola, to przecież komedia i w mojej ocenie czołówka w swojej kategorii, a nie niezależnie wybitna pozycja.
To spora różnica. Gdyby ten film był na poważnie, a paradoksalnie większość w takiej konwencji jest kręcona, to nie tknąłbym go kijem, a tak mamy przygłupiastą komedię po której wraca wiara w gatunek (dystans).
Sam w sobie film jest najzwyczajniej przyzwoity i raczej skierowany do odbiorców którzy (tak jak ja) mają kompletnie wywalone na przebierańców.

Być może dla fanów poprzebieranych gejsonów, ckliwych historyjek, infantylnej muzykii niekończącej się akcji, wybuchów, pościgów, skakania po wieżowcach i całej tej usypiającej maskaradzie to profanacja gatunku i ja to jestem w stanie zrozumieć ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
ale może połyka ;P

ScarlettJohansson1_zpsf1cc04ee.gif~c200

Savron

Well-known member
Bez reklam

Piramida, to Ty tutaj ten "wielki film" Jurassic World polecałeś?:x Przyznawaj się.
Ja pie....e jakie to jest dno. :evil::evil: Boże wybacz mi straconego czasu.
To Twoja robota? ;) Mam w domu przyswojonego Raptora. Jutro idę na polowanie. Piramida, będę w twoje okolice. :razz::razz: Mam nadzieje że szybko biegasz.

pantomima

Banned
Piramida, to Ty tutaj ten "wielki film" Jurassic World polecałeś?:x Przyznawaj się.
Ja pie....e jakie to jest dno. :evil::evil: Boże wybacz mi straconego czasu.
To Twoja robota? ;) Mam w domu przyswojonego Raptora. Jutro idę na polowanie. Piramida, będę w twoje okolice. :razz::razz: Mam nadzieje że szybko biegasz.

Mam te same odczucia !
Z nudy na tym filmie to juz w nosie dlubalem ,kulki walkowalem i strzelalem Bang Bang !

A powaznie to zwyczajnie w polowie filmu zrezygnowalem z reszty - no nie dalo rady ciagnac tego dluzej .Straszne rzeczy ten Jurassic World .

Savron

Well-known member
Bez reklam
Mam te same odczucia !
Z nudy na tym filmie to juz w nosie dlubalem ,kulki walkowalem i strzelalem Bang Bang !

A powaznie to zwyczajnie w polowie filmu zrezygnowalem z reszty - no nie dalo rady ciagnac tego dluzej .Straszne rzeczy ten Jurassic World .

Tak jest. Totalne dno. Aż mi szkoda tej stówy za to nieporozumienie. Kupiłem ze względu na steelbook.
I ten "film" był kasowym hitem? Serio?

Do góry