Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
ANo wlasnie. Od rana wiedzialem ze dzisiejszy dzien zdominuje temat trzepania gruchy i skakania przez skakanke. Ale nie ma zrodelka, tylko ripp.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piszę z telefonu i nie mogę sprawdzić niektórych źródeł...ale widzę jakieś wersje po trzydzieści pare GB.
Nie pali się :) Nadejdzie kolej...Na dzisiaj mam "Spotlight" do obejrzenia...

Henry

Active member
Bez reklam
Piszę z telefonu i nie mogę sprawdzić niektórych źródeł...ale widzę jakieś wersje po trzydzieści pare GB.
Nie pali się :) Nadejdzie kolej...Na dzisiaj mam "Spotlight" do obejrzenia...
Nie nastawiaj się.... zastanawiam się za co nominacja... chyba jedynie za temat....
film tendencyjny, średniak z dużym minusem...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ok,Henio :)

Bubafat,dane z pełnej wersji :

DISC INFO:

Disc Title: *** *** Creed.2015.1080p.BluRay.AVC.DTS-HD.MA.7.1
Disc Size: *** *** ***39,368,850,079 bytes
Protection: *** *** AACS
BD-Java: *** *** *** ***No
BDInfo: *** *** *** *** 0.5.8

PLAYLIST REPORT:

Name: *** *** *** *** *** *** *** *** *** 00100.MPLS
Length: *** *** *** *** *** *** *** *** 2:13:10.023 (h:m:s.ms)
Size: *** *** *** *** *** *** *** *** *** 34,413,514,752 bytes
Total Bitrate: *** *** *** *** ***34.46 Mbps

VIDEO:

Codec *** *** *** *** *** *** *** *** *** Bitrate *** *** *** *** *** *** Description *** ***
----- *** *** *** *** *** *** *** *** *** ------- *** *** *** *** *** *** ----------- *** ***
MPEG-4 AVC Video *** *** *** ***24991 kbps *** *** *** *** ***1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
AUDIO:

Codec *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** Language *** *** *** ***Bitrate *** *** *** *** Description *** ***
----- *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** -------- *** *** *** ***------- *** *** *** *** ----------- *** ***
DTS-HD Master Audio *** *** *** *** *** *** English *** *** *** *** 4807 kbps *** *** *** 7.1 / 48 kHz / 4807 kbps

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pitbull Nowe Porządki - zaliczone.
Pitbull. Nowe porządki (2016) - Filmweb

Dla znawców Warszawskiego (i nie tylko) piekiełka lat 90/00 pozycja obowiązkowa.
Jednak nie ma jak nasze swojskie (chore) klimaty. Odbiór zdecydowanie inny.
Szczególnie, że film dotyka obecnych czasów.
Czuje, że pozycję opiniować będą dwie grupy odbiorców.
Ci którzy widzą w tym wszystkim masę dramatów i mimo wszystko przymkną oko na babole (czy też kilka akcentów humorystycznych) i tych kompletnie zdystansowanych dla których to nic innego jak typowe kino "rozrywkowo gangsterskie".
W tym wypadku film będzie rozkładany na czynniki pierwsze, luki w scenariuszu, czy też nawiązywanie do serialu.
Zrozumiała sprawa.

Pozytywnie za to wypadł Stramowski vel "Majami".
Boguś natomiast jest jak wino, im starszy tym lepszy.
Swietna osobowość i aktor.
Czeczot "Zupa", przerażający gość, ale takie właśnie to świry były.

Btw. Miejmy tylko nadzieję, że film nie będzie trampoliną, tak jak kiedyś "Młode Wilki".
Generalnie polecam, szczególnie, że to nasze Polskie ;)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pitbull Nowe Porządki - zaliczone.
Pitbull. Nowe porządki (2016) - Filmweb

Dla znawców Warszawskiego (i nie tylko) piekiełka lat 90/00 pozycja obowiązkowa.
Jednak nie ma jak nasze swojskie (chore) klimaty. Odbiór zdecydowanie inny.
Szczególnie, że film dotyka obecnych czasów.
Czuje, że pozycję opiniować będą dwie grupy odbiorców.
Ci którzy widzą w tym wszystkim masę dramatów i mimo wszystko przymkną oko na babole (czy też kilka akcentów humorystycznych) i tych kompletnie zdystansowanych dla których to nic innego jak typowe kino "rozrywkowo gangsterskie".
W tym wypadku film będzie rozkładany na czynniki pierwsze, luki w scenariuszu, czy też nawiązywanie do serialu.
Zrozumiała sprawa.

Pozytywnie za to wypadł Stramowski vel "Majami".
Boguś natomiast jest jak wino, im starszy tym lepszy.
Swietna osobowość i aktor.
Czeczot "Kura", przerażający gość, ale takie właśnie to świry były.

Btw. Miejmy tylko nadzieję, że film nie będzie trampoliną, tak jak kiedyś "Młode Wilki".
Generalnie polecam, szczególnie, że to nasze Polskie ;)

Również uważam że Linda ma potencjał - niestety zapotrzebowanie aktorskie na teraźniejsze kino polskie jest inne ... :-(

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No niestety, ale na szczęście "fajnie" się starzeje.
Jeszcze do kompletu Gajosa i mamy śmietankę towarzyską.
Szycom, Karolakom i innym podobnym, mówimy stanowczo (już) nie.
Ileż można, chociaż ostatnio widziałem go w zajawce "Planeta Singli" z młodym Stuhrem.

Aha, mały edit: "Kura" z Pitbula to Dygant, swoją drogą fajnie zagrała. Czeczot to "Zupa", ech te ksywki ;)

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Noz pisze ze rozmrazam dopiero ;)
Podlacze po poludniu. Pierwsze wrazenie, czyli materialy .. lipeczka. Mam nadzieje, ze gra lepiej niz wyglada. Ustawiam swe oczekiwania nisko, zeby byla dostatecznie duzo przestrzeni aby sie mile rozczarowac, tj zaskoczyc ;)
To też ma opcję rozmrażania?
Przecież to nie O...o, znaczy mikrofala :D

Jak coś, to przygarnę sierotę :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek,jak lubisz 3D,to oglądaj,bo niedługo może się skończyć...
pclab.pl/news68307.html

Mam nadzieję że tak się nie stanie aczkolwiek rożnie może być patrząc na to co tv oferują i dla kogo... Jedno jest pewne że artykuł pisał ktoś kto nie bardzo się orientuje w tym temacie bo okularów już nie dawała żadna firma w roku ubiegłym, nawet jeśli byś kupił tv za 80 tys np topowego samsunga to tam nie było okularów do 3d.. mam na myśli aktywnych.. bo co do pasywnych już nie jestem tego pewny... trzeba byłoby sprawdzić...
Drugie co jest pewne to fakt, że coraz bardziej zastanawiam się nad kupowaniem filmów (aczkolwiek pewnie będę to robił)jeszcze jakiś czas znając zycie) ale sens jest coraz mniejszy patrząc na tę głupotę która rządzi księgowymi w rożnych firmach... tak jak choćby 3d - ile kosztuje w tv 3d jeśli okulary ludzie sami kupują :)
Jaka jest pewność że za 3-5 lat jakiś ...... nie wymyśli odtwarzacza, który już nie będzie mógł odtworzyć dotychczasowych filmów na BR, bo nowy format będzie mega lepszy od tego co mamy :) co ludzie wtedy zrobią z tymi filmami co mają, a ile kasy na to poszło to Ci co kupują to dobrze wiedzą .. tak samo co zrobią ludzie z tymi filmami 3d przecież ktoś na te filmy mega ludzi naciągał poprzez choćby reklamy - już nie patrzę na fakt że ktoś lubi lub nie..
To tak jak z kodekami dźwięku jakie to nie miało być extra i hiper obecne kodeki co to miały nie robić z naszymi zmysłami ... i właśnie mam co jakiś czas przykład jak dolby digital w 5.1 zagina dts hd MA czy też DTS THD... ba nawet serial na HBO nadawany (mam na myśli Pacyfik o którym pisałem wcześniej) zagina wiele tytułów na BR, a do niektórych jest bardzo zbliżony pod względem audio.... więc o czym mowa...
Ale zaraz będą nowe i znowu pewne osoby będą mamić co to nie będzie dla naszych uszów, tak jak to było kiedy obecne wchodziły do amplitunerów ... standard i rzeczywistość nabijania ludzi w butelkę..
Dla mnie osobiście to wszystko co widzę i czytam to już traci powoli sens w stosunku do tego jakie miałem podejście powiedzmy 10 lat temu do KD i kupowania filmów wtedy, a patrząc na to co jest teraz i jak nagle firmy mogą postąpić z ludźmi nie patrząc na to ile wydali na filmy...

Piramida pamiętasz jak kiedyś rozmawialiśmy o zarobkach na filmach Br dzisiaj kupiłem film Łowca czarownic od pewnego Pana z Wawy, który zajmuje się tym biznesem ponad 26 lat ... (empik znowu przełożył mi premierę to olałem ich...) Przemiły Pan i tak sobie pogadaliśmy i nie zgadniesz ile na tym filmie ma Gość zarobku żeby jego oferta była niższa od tego co jest np w empiku - a to jest różnica kilku złoty więc szału nie ma.. na tym biznesie ma troszkę ponad 9 zl zarobku na takiej 1 szt. Szał prawda... patrząc na realia RP.

Ostatnia edycja:
Do góry