Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wiesz Ty i ja mamy lepsze filmy pod względem dźwiękowym, ja ten film oglądałem w 2013 roku to troszkę dawno ale z tego co pamiętam to jest nieźle - jak bardzo Ci zależy to jutro albo w niedzielę włączę na chwilkę kilka scen i powiem Ci co i jak... generalnie nie jest źle a tym bardziej że ten film teraz to prawie za grosze można kupić a przynajmniej bywały już takie promocje w marketach.. Na allegro spojrzałem to ceny średnie bo od 59 zl ale widziałem już w marketach po 40 zł ...
Na pewno nie jest to klasa Transformers itp. filmów to na pewno bo to już starawy film - ale myślę że nie będziesz zawiedzony. A jeśli chcesz żebym sprawdził to daj znać tutaj albo na priv to sprawdzę dla Ciebie.. Choć sam film to raczej nie Twoja bajka:)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie pali się, przy okazji jak będziesz miał chwilę.
Zabieram się od jakiegoś czasu za płyte demo, czyli taki best-of -the-best w temacie audio. Wybrane fragmenty, nic więcej. Mam już taką jedną, ale na dvd. Daje radę, ale ma już swoje lata, a trochę się pozmieniało, ot chociażby Epicentrum które zrywa beret i sporo, sporo innych ;)
Żałuje, że nie udało mi się wyrwać takiej demówki od gościa z targów, jakieś 10min., ale uwierz, takiej kumulacji efektów dawno nie słyszałem. Świetnie dobrany materiał, pominę już fakt, że wartość sprzętu na którym był odsłuch, to zdecydowana wielokrotność naszych zestawów, ale gdybym miał na zbyciu jakąś "stowke", to raczej długo by się nie zastanawiał ;)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jak nie teraz to za tydzień sprawdzę bo ja od wtorku po kontrolach będę jeździł to w domu mnie nie będzie... ale sprawdzę i dam znać..
Epicentrum jak na razie wszystkie filmy przebija jeśli chodzi o Audio... mam nadzieję że Mad max będzie na podobnym poziomie...
Choć pod względem ilości i jakości różnych dźwięków efektowych itp. to jak dla mnie najlepszy jest Transformers..
Choć jest jeszcze kilkanaście innych filmów które też dają rady pod względem audio .. jak choćby Niepamięć... a podobnych filmów jest troszkę co właśnie dźwiękowo dla ucha są fajnymi filmami..
daleko nie trzeba szukać stary film ale daje czadu nieźle Hulk 2 jest kilka scen takich że naprawdę...np rozwalający helikopter i to jak stal pęka, skrzypi normalnie jakby w domu to się działo - do tego sub jak tam chodzi - efekt niesamowity..

Armanig odnośnie scen audio i generalnie efektów to na dvd wg speców od kina ta scena uważana jest za jedną z najlepszych w historii kina - oczywiście to było dobrych kilka lat temu ale nawet w dzisiejszych czasach scena robi wrażenie jak się ogląda..

Film Kod dostępu obejrzyj od 6 min i 19 sek. jak nie oglądałeś tego filmu to naprawdę warto nawet na dvd coś pięknego dla ucha.. sam film jak dla mnie też fajny ;;; szkoda tylko że nie ma na BR.. i te piersi pokazane przez H. Berry :) za co dostała niezłe pieniądze..

https://www.youtube.com/watch?v=tYG1W82zq7E

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lista jest spora, na szczęście mam większość z tych filmów.
Co do MadMaxa, to mam ściągnięty cały soundtrack (darmowa rejestracja w google music na tablecie), motyw co prawda się powtarza, ale muzyka świetna.
Strumieniem wrzuciłem to na ampli i jest groza, przeciwieństwo tej infantylnej muzyki Zimmera.

Armanig odnośnie scen audio i generalnie efektów to na dvd wg speców od kina ta scena uważana jest za jedną z najlepszych w historii kina - oczywiście to było dobrych kilka lat temu ale nawet w dzisiejszych czasach scena robi wrażenie jak się ogląda..

Masz na myśli Hulka?

Film Kod dostępu obejrzyj od 6 min i 19 sek. jak nei oglądałeś tego filmu to naprawdę warto nawet na dvd cos pięknego dla ucha.. sam film jak dla tez fajny ;;; szkoda tylko że nie ma na BR..
https://www.youtube.com/watch?v=tYG1W82zq7E

Znam, znam. Słynna już scena. Mam na dvd, film też jest ok.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem wczoraj Deddfal i powiem że całkiem całkiem film naprawdę warto obejrzeć i milo jest zobaczyć w akcji w 100% znaczenia tego słowa :) moją kolejną Misię :) O. Wilde

upload img

a tutaj zbliżenie na oczka :)

post a picture

A najbardziej mi odpowiada w takim wyglądzie :

image ru

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Armanig obejrzałem X-men ostani bastion ( a właściwie sobie przypomniałem ) i tak generalnie dzwięk tak jak napisałem jest ok pomimo że to nie jest DTS HD MA a DTS HD HR ale jest moc :) nie jest to na pewno to co w nowszych filmach( wiadomo o które chodzi) ale jest spoko - ale osobiście nie dałbym 60 zł ( bo Ty nie bardzo lubisz te filmy) żeby mieć jakieś demo z tego filmu pdo względem dźwieku.
Tak przynajmniej mi się wydaję .. :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dla mnie ścieżka jest ok w tym filmie dużo lepsza jak obraz bo ten drugi aspekt to jednak jest mrowienie w niektórych scenach... ta ostatnia scena bitwa o której pisałeś jest ok - jest moc :) ale na pewno nie jest to co np w Transach czy w innych tego typu filmach.. za dobrą cena jak się kupi to spoko ale 60 zł czy też więcej jak ludzie chca na allegro ja bym poczekał na Twoim miejscu ..
A propo Wilde to jak dla mnie ma coś w sobie kobieta :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie ma ciśnienia, ale jeden z redaktorków testujących ampli wspomniał o tej scenie i byłem ciekawy czy faktycznie zrywa beret.
No, ale widzisz, nie ma już wypożyczalni i nie ma jak przetestować Życie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mamy lepsze filmy pdo względem audio ale i w tym filmie nie tylko ta scena jest dobra pod tym względem.. ale ja bym poczekał ...

Henry

Active member
Bez reklam
Jak tam Panowie odczucia po obejrzeniu 5 serii Gry o Tron?
Ja osobiście odczuwam leki niedosyt, na świeżo mam wrażenie, że była najsłabsza, dodatkowo zaczyna mnie już trochę nużyć ;)
No i te ofiary na końcu....

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dla mnie Gra o tron ma swój klimat ....

Słuchajcie wczoraj Jupiter intronizacja obejrzałem ( dzieciaki w niedzielę oglądały i film im się spodobał - ale dzieci inaczej podchodzą) jeśli chodzi o aspekt techniczny to bajka - obraz czyściutki, dźwięk mega dobry... jest to jeden z najlepszych filmów pod względem audio..3d też jest przyzwoite...aczkolwiek szału nie ma ale jak dla mnie jest ok...
Armanig jak będziesz miał możliwość to weź obejrzyj bo film jest w Atmos więc powinno być deko jeszcze lepiej - film Ci się nie spodoba ale naprawdę pod względem audio jest mega wypas...
Film jak najbardziej do testów :) wiesz co mam na myśli..
Ba to pierwszy film gdzie w kinie jak byłem mniej mi się spodobał pod względem obrazu jak i dźwięku niż w domu... obraz 100% lepszy jak w kinie i dźwięk znacznie więcej jest słychać w głośnikach w domu jak to było w kinie- co oni mieli za kopię to tylko oni wiedzą...

Wojownicze żółwie ... też dźwięk jest świetny - film oczywiście bardziej dla dzieci przynajmniej ja kupiłem dla dzieci ale pod względem audio tez jest mega dobry i również jest w Atmos..
Armanig tylko testować :)

Ramlesa

New member
Ja osobiście odczuwam leki niedosyt, na świeżo mam wrażenie, że była najsłabsza, dodatkowo zaczyna mnie już trochę nużyć ;)

Niedosyt jak po każdej serii.
Widać kasę wpakowaną w widowisko.
Serial mega rozbudowany i dofinansowany.
W tym nużeniu coś jest ;)
Żeby nie było jak z LOST - od zachwytów, eufori po sprawny serial. Aż tyle i tylko tyle.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nigdy nie oglądałem "Gry o Tron", jednak ostatnio przypadkowo zaliczyłem jeden odcinek na HBO i jedna rzecz nie daje mi spokoju, mianowicie: jak ta blondynka siadła na tego smoka? Kumaci będą wiedzieć o co chodzi ;)

Lolek,
Jupitera widziałem i powiem Ci, że wizualnie robi wrażenie, podobnie jak audio.
Ta początkowa scena technicznie rewelacyjna i już zapowiadała, że będzie dobrze.
Najlepsze jednak były Jaszczury, szczególnie jedna w pokoju, tam gdzie niskim głosem jaszczura coś mamrota. Świetnie to brzmiało.

Co do Żółwi, to dla mnie były ok. Co prawda oglądałem w 3D, więc ocena może być inna, ale nie narzekam i nie żałuje seansu.
Przyjemna zabawa, do tego Meganka ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ja juz przywyklem do usmiercania glownych bohaterow. Od konca ubieglego tygodnia, nie mam czasu by chocby jeden film obejrzec, ale oczywiscie na GoT musialem znalazc czas i juz tesknie za kontynuacja.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nigdy nie oglądałem "Gry o Tron", jednak ostatnio przypadkowo zaliczyłem jeden odcinek na HBO i jedna rzecz nie daje mi spokoju, mianowicie: jak ta blondynka siadła na tego smoka? Kumaci będą wiedzieć o co chodzi ;)

Lolek,
Jupitera widziałem i powiem Ci, że wizualnie robi wrażenie, podobnie jak audio.
Ta początkowa scena technicznie rewelacyjna i już zapowiadała, że będzie dobrze.
Najlepsze jednak były Jaszczury, szczególnie jedna w pokoju, tam gdzie niskim głosem jaszczura coś mamrota. Świetnie to brzmiało.

Co do Żółwi, to dla mnie były ok. Co prawda oglądałem w 3D, więc ocena może być inna, ale nie narzekam i nie żałuje seansu.
Przyjemna zabawa, do tego Meganka ;)

A oglądałeś przez Atmos ?

Do góry