Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Może niektóre muszki powinny mieć więcej dystansu do filmów...:)
Co do Transów,to jeszcze dochodzi świetna gra aktorska Shia,o której dzisiaj wspominaliśmy :D:mrgreen:;)

Mają dystans, tyle, że nie wszystkie muszki siadaja na sracze ;)
Co do Shia, to nikt tu nie pamięta "I Robot"? Tam ten cycek w epizodycznej roli idealnie się sprawdził.
W sumie nie do niego nie mam, ale w przeciwieństwie do wielu innych to nie jest uniwersalny aktor.

Armanig, Tron mam (w 3d). Co do głośników to nie mam fizycznej możliwości na 7.1. Finansowo to miałbym na wczoraj :)

Przyznam Ci jedno. Co do oceny filmów zgadzamy się w 51%. Co do oceny kwestii technicznych w 101%. Uważam że masz bdb skalibrowane tv i ampli. Piszesz z sensem. I zgodnie z prawdą. Tak sobie myślę że mógłbym Cię kiedyś nawrócić na 3d. Pokazałbym jak to potrafi wyglądać i kupilbys temat :) W przeciwieństwie do niektórych osób na forum (trochę się narażam) kleisz temat "wrażeń lepszych niż w kinie".
Niniejszym potwierdzam: Transy i Epicentrum to dziś najwyższa liga pod kątem audio w domu.
Inna sprawa, że nie lubię okularów na nosie.

Cieszę się, że się rozumiemy, ale jeżeli chodzi o 3d to już temat przerabiałem ;)
Lata temu opisywałem swoje ekscytacje. Szybko mi przeszło, może jak kupię ponownie projektor (tak ze 120") to się przeproszę z kilkoma filmami w 3d.
Z kina już wyszedłem raz, to była tragedia ;)
Ja generalnie nic nie mam do 3d, nie odpowiada mi jedynie obecna forma/technologia.
Uważam, że to jeszcze nie to.

EDIT: czy się chce czy nie, fakt jest faktem. Dobrze kupione, dobrane, ustawione i skalibrowane kino domowe może z pewnych filmów wyciągnąć "wartość dodaną", której nie odnajdziemy w tv czy na "laptopie". A wtedy ocena może być diametralnie inna. Ale to trzeba samemu sprawdzić :)

Dlatego też omijam te pseudorecenzje/opinie na niektórych portalach, ja się często okazuje, większość tamtejszych speców leci na laptopach i ripach. Teoretycznie, każdy dobry film obroni się sam, ale to g. prawda. Jedynie spokojniejsze produkcje, pokroju "12 gniewnych" od biedy można wrzucić na ekran monitora, ale finalnie i tak wrażenia będą o wiele lepsze na sprzęcie do KD.
Dlaczego?
Sam central już robi robote przy dialogach, nie ma jazgotu z pierdziawek od komputera, a barwa głosu jest zbliżona do natury, ale nie ma co się produkować. Każdy kto miał możliwośc porównania wie o co biega. Dla kinomaniaka który chce odpłynąć na te 90min. i nie uznaje kompromisów, to istotne sprawy.

Szwagier wyciągnął mnie do kina na Szybkich i wsciekłych. Boże jaka masakra pierwszy raz w kinie powlekło mi się oko pomimo ogromu aukcji w tym filmie

A mówiłem, nie tylko ja zasypiam na filmach ;)

To jeszcze my Kolego się przyłożymy do sukcesu i będzie jeszcze lepiej - zresztą już do tego zachęcałem... A i dziękuję - myslę że wiesz za co :) :) w ilości ludzi jest siła :)
Armanig zgadzam się w 100% że głośniki efektowe również ważne są podobnie jak i centralny do którego Ty i nie tylko zachęcaliście mnie żeby kupić odpowiedni :)
A co do testowania to myślę że nowy Mad Max również będzie to czołówka :) i mam nadzieję że tez dobry będzie Terminator czy Avengers 2 do testowania i jako filmy...

Zgadza się i trzeba zarażać chłopaków, KD dla miłośników kina to dziś podstawa.
Zawsze wrażenia, a co za tym idzie końcowa ocena będzie nieco inna bazując na tych wszystkich gratach które posiadamy ;)
Zresztą sam wiesz jaką adrenalinę niesie za sobą chociażby takie Epicentrum, niby nic, film jak film, ale to co usłyszałem w pokoju rozkłada na łopatki ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Zresztą sam wiesz jaką adrenalinę niesie za sobą chociażby takie Epicentrum, niby nic, film jak film, ale to co usłyszałem w pokoju rozkłada na łopatki ;)

Najwieksza adrenaline przynosi sasiadom. Wiec lepiej nie ogladac w srodku nocy, tylko za dnia i to jeszcze kiedy ich nie ma w domu ;)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Najwieksza adrenaline przynosi sasiadom. Wiec lepiej nie ogladac w srodku nocy, tylko za dnia i to jeszcze kiedy ich nie ma w domu ;)

Jeśli chodzi o mieszkanie w bloku to masz rację bo sąsiedzi nie będą zadowoleni :) ja mam ten etap za sobą ale też trzeba brać pod uwagę domowników ...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Snajper (2014) - IMDb zaliczony.
Film opowiada o najlepszym snajperze jednostek Navy SEALs...
Ogólnie to oglądałem raczej bez większych emocji...Dodatkowo według mnie nie było momentów zaskoczenia,a sceny w których żołnierze się uśmiechają i rozmawiają o czymś przyjemnym,a za chwilę następuje katastrofa...,były tutaj niestety do przewidzenia (uczulony na to jestem ;) ).Końcowe 15 minut według mnie trochę podniosło poziom,jednak przez większość czasu czuć było ten amerykański, bohaterski i pompatyczny klimat,a żołnierze zachowywali się trochę jak "grzeczni" i ułożeni chłopcy.Pomimo że było sporo krwawych momentów,ta produkcja była dla mnie raczej średnio mocna,nawet od samej strony psychologicznej...;).Jednak Bradley Cooper według mnie pasował do roli i zagrał w miarę,chociaż z kolei nie jakoś rewelacyjnie...
Plus za dobrą pracę kamery,która nie trzęsła się jak szalona podczas momentów walki...
Jakoś obrazu taka :
image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Dźwięk na dosyć wysokim poziomie.Pozytywnym zaskoczeniem było więcej momentów strzelanin,niż myślałem.Film jest w dostępny w technologii Dolby Atmos,więc posiadacze odpowiedniego sprzętu mogą się cieszyć dodatkowymi efektami,chociaż z drugiej strony nie było zbyt dużo związanych z tym scen...Ze 3 razy przeleciały tylko helikoptery...
Ogólnie jak mam ocenić film,to taki średniak z plusem ;)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Snajpera nie widziałem. Helikopter uwielbiam. Ocalony obejrzany i sprzedany. Super obraz, dźwięk i historia - opowiedziana w bardzo monotonny sposób. Nie podszedł mi. A szkoda, bo tematykę bardzo lubię.

Edit: Piramida, podobna odpowiedź w tym samym momencie ;-)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Fani Dolby Atmos mogą być coraz bardziej szczęśliwi...Na dniach pojawi się "Jupiter Ascending" w tej technologii...;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Każdy ma swoje zdanie ale naprawdę myslałem że Snajper będzie lepszym filmem... choć pewnie niektórym się spodobał lub spodoba...

gerus6

Active member
Bez reklam
Każdy ma swoje zdanie ale naprawdę myslałem że Snajper będzie lepszym filmem... choć pewnie niektórym się spodobał lub spodoba...
Snajper jest filmem opartym na faktach, więc co tam miał Clint dodać aby był lepszym filmem, krasnoludki, smoki? albo akcje takie jak w Rambo?

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Czy każdy film biograficzny o bohaterze/bohaterach jest zawsze wyznacznikiem wysokiej jakości... ? :)

eedviking

Banned
Daj spokój, przeciętna realizacja filmu, kiepskie dobranie aktora, patetyczność, aż przyćmiewała efekty dźwiękowe.
Podobał Ci się ten film, to fajnie, dla mnie to przeciętniak, nie warty powtórnego oglądania.

Clint jest wyznacznikiem wysokiej jakości.

Zwłaszcza w tym filmie.:hihi:

Do góry