Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

boromirep

New member
zawsze należy rozgraniczyć kino rozrywkowe od ambitnego , co do filmów tego typu to już pisałem dobrzy są strażnicy galaktyki , mimo że jest kilku bohaterów , co do avengersów to chyba wiem w czym tkwi problem . jak dla mnie nie znalazłem za bardzo sensu w tym że oni muszą połączyć siły żeby pokonac wroga , tak ogladając to wydawało mi się że jakby się hulk zdenerwował mocno to by sobie poradził sam . No i ten z łukiem np. to trochę odstawał od reszty ( no i ta laska ale na nią przynajmniej mozna popatrzeć ) . Powinni w takich filmach używać mniej patosu i pseudo problemów a postawić na lekki autoironiczny humor i akcję / przygodę tak jak to miało miejsce w straznikach ( choć i tam nie obyło się bez wstawek o problemach w życiu bohaterów ale na szczeście to nie przesłoniło całosci jako dobrej rozrywki ) .

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Oprocz podzialu na kino rozrywkowe i ambitne,dochodzi jeszcze jeden podzial (u mnie).
Lubie superbohaterow ale nie lalusiow.Nie moge strawic caly czas Spidermana.Nie potrafi dać porządnie w mordę,tylko skacze bo blokach...Kapitan Ameryka w pierwszej czesci tez raczej nie byl "twardzielem",co zmienilo sie troche w czesci drugiej...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tu nie chodzi o żadne kino ambitne, mam w poważaniu ciężkie psychologiczne bełkoty, ale niech to rozrywkowe kino (które też bardzo lubię) będzie nieco w innych klimatach.
Avengers to bezpłciowa sieczka, z perspektywy czasu takie mam zdanie na ten temat, szczególnie w PL dubbingu ;)
Thor np. mi się podobał.

Ja mam wrażenie że avengers powstał tak deczko na siłę właśnie żeby połączyć wszystkich bohaterów i stąd może jest tak że niektórym to może nie pasować.
To tak jak połączenie batmana i supermena - nie wiem czy wiesz kilku aktorów odmówiło grać w tym filmie twierdząc że B. Afllec nie nadaje się do tej roli i jedynym aktorem jakim im odpowiadał to nie kto inny jak CH. Bale - ja również tak uważam. Ale zobaczymy jak to będzie. Ale jeśli już są jakieś niesnaski na samym początku to nie ejst to dobre .. dla filmu..
Thor dla mnie też był lepszy ale to troszkę inny klimat niż Avengers..
Oprocz podzialu na kino rozrywkowe i ambitne,dochodzi jeszcze jeden podzial (u mnie).
Lubie superbohaterow ale nie lalusiow.Nie moge strawic caly czas Spidermana.Nie potrafi dać porządnie w mordę,tylko skacze bo blokach...Kapitan Ameryka w pierwszej czesci tez raczej nie byl "twardzielem",co zmienilo sie troche w czesci drugiej...

Kapitan Ameryka II faktycznie jest taki bardziej męski i do bicia :)
Ja się zastanawiam nad kupnem Hulka II bo miałem gdzieś na dvd ale nie mogę w tym moim gąszczu odnaleźć - mam nadzieję że wydanie jest w miarę poprawne.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Historia w kinie akcji się powtarza.Najpierw wybrali ludzi z westernów,filmów wojennych i zrobili "Siedmiu Wspaniałych".Następną generacja były produkcje z Arnim,Sylwiem i innymi.Tak powstali "Niezniszczalni".W sumie w latach 70-90 byly rowniez kozaki gangsterskie,jednak nie udalo sie pozbierac wszystkich panow w jednym filmie...Teraz z kolei czas na superbohaterów,z ktorych powstal "Avengers" . Ciekawe jaka będzie następna generacja,mam nadzieję że nie bohaterowie homo...:blagam:

eedviking

Banned
Brachol, wcale się nie zdziwię ... :confused::shock:

gaycomics on Pinterest

409f0b3062461eaa049a2dafcedec527.jpg

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Brachol, wcale się nie zdziwię ... :confused::shock:

O ku...:-x :niewiem:
317.gif

Zerknijcie na oglądalność niezły wynik.

Wyczuwam tutaj światowy rekord w oglądalności trailerów na Youtube...

W tym roku przedstawiało się to tak :

Wojownicze żółwie ninja (7 miesięcy temu ) wyświetleń 35 mln
The Amazing Spider-Man 2 (10 miesięcy temu) wyświetleń 35 mln
Pięćdziesiąt twarzy Greya (3 miesiące temu) wyświetleń 33 mln
Godzilla (8 miesięcy temu) wyświetleń 32 mln

następnie,z mniejsza ilością wyświetleń :

X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
Captain America The Winter Soldier
Lucy
Transformers: Age of Extinction
The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2 miesiące temu) - tylko 18 mln wyświetleń

Avengers: Age of Ultron (2 dni) - 21 mln wyświetleń

Rekord wyświetleń ze wszystkich trailerów na Youtube należy do Iron Man 3 (przez ponad 2 lata) - 58 mln wyświetleń.
Widać tutaj jaka mania na te filmy panuje w ostatnich latach,jak popularny stał się Youtube i że coraz więcej ludzi,w tym większość młodych,siedzi przed komputerami...
Przykładowo :
Trailer "Ojciec chrzestny" ma tylko 1 mln wyświetleń a trailer "Skazani na Shawshank" - 2 mln wyświetleń...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bo to są filmy, które powstały w czasach "przedtrailerowych", które większość już widziała i nie ma potrzeby aby oglądać ich zwiastuny ;)

To też racja,chociaż dużo osób np. młodych nie widziała tego filmu i trailery oglądają...

No to może inny przykład :

Wyspa tajemnic - (5 lat temu) - 4 mln wyświetleń
Bękarty wojny - (5 lat temu) - 1 mln wyświetleń
Siedem dusz - (6 lat temu) - 1 mln wyświetleń
Nietykalni - (2 lata temu) - 2 mln wyświetleń
Ciekawy przypadek Benjamina Buttona (5 lat temu) - 1 mln wyświetleń

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W tym roku przedstawiało się to tak :
Wojownicze żółwie ninja (7 miesięcy temu ) wyświetleń 35 mln
The Amazing Spider-Man 2 (10 miesięcy temu) wyświetleń 35 mln
Pięćdziesiąt twarzy Greya (3 miesiące temu) wyświetleń 33 mln
Godzilla (8 miesięcy temu) wyświetleń 32 mln

A Wardega w mięsiąc... ponad 100mln wyświetleń, do tego 400tys.zł wpadło mu kieszonkowego i trafił na okładkę Forbsa, to się nazywa biznes. W "ciekawych" czasach żyjemy.

Coś o filmie Prometeuszu 2

Prometeusz to świetna pozycja.
Czekam ochoczo na kontynuacje.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wardęga już teraz kręci filmiki z wiekszym budżetem ;)

Się nie dziwie, wstrzelił się chłopak wyśmienicie i doi kase. Pierwszy Polski youtuber który wypłynął na globalny rynek.
My to chyba urodziliśmy się w złych czasach, pamiętam jak siedzieliśmy na drzewie, portfel na ścieżce do tego nitka i obserwowaliśmy reakcje ludzi sięgających po zdobycz. Takich pomysłów była cala masa.
No, ale niestety nie było internetu czy komórek do filmowania w tamtych czasach, w przeciwnym wypadku siedziałbym dziś w salce kinowej za 0.5mln zł. Mimo to nie zamieniłbym się za żadne skarby, mieć możliwość obserwacji tych wszystkich zmian, przed i po bezcenne ;)

Ostatnia edycja:

eedviking

Banned

Ciekawe jak duży odsetek to kupiona oglądalność. Wszystkie znaczące firmy i te , które chcą kogoś lub coś wypromować , kupują głosy np. w Bangladeszu (Dhaka), dla facebook, youtube. za około 1000 lików, albo oglądnięć płaci się od 8 do 15 $. Niestety, to nie jest żart. :mrgreen:

Do góry