Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Najnowsza komedia z Cameron Diaz.Ogólnie było mało zabawnie,zaśmiałem się pod nosem ze 2-3 razy.

Zaliczyłem, oddaj mi 1.5h ;)
Jak można pogrążyć taki fajny pomysł, liczyłem tu na komedie pokroju "Brzydka prawda" z Butlerem i Heigl, ale te filmy dzielą lata świetlne. Plus jest taki, że zostałem ponownie utwierdzony w fakcie, aby nie korzystać z chmury.
P.s. Diaz całkiem, całkiem, lata swoje ma, ale dalej jędrna i powabna.

PANIE I PANOWIE,MAM DLA WAS NIESPODZIANKĘ

Nie wiem, ale jakoś mnie nie rajcuje taki mix w jednym filmie. Nawrzucali wszystkich do kupy, napakowali efektów i na tym się zakończyła inwencja twórcza.
Te same twarze i młotki, typowy BlockBuster z krwi i kości.
Ja rozumiem Batmana czy Watchmena, ale mnie ten trailer zniechęcił i jak się domyślam jestem w mniejszości.
Wrzuce do kolekcji, ale tylko po to aby się "podelektować" walorami audio ;)

A to dla naszych kobiet i nie tylko :) nasza rodzima nowość :

Chętnie obejrzymy, wygląda całkiem całkiem.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Chciałbym aby muzyka w "Avangers 2" była taka jak w zwiastunie,czyli mroczna i trochę smutna.Właśnie taki klimat mi się podoba.Mogliby pójść również w stronę najnowszego X-Mena,gdzie nie było już tak dziecinnie.Oczywiście chcę do tego dużo efektów specjalnych.

Co do Twojego pytania Lolek - chyba przestanę oglądać zwiastuny nr. 2,3,4,za dużo spoilerów tam jest.Później film nie jest już taki ciekawy i nie
zaskakuje.Obejrzałem jakiś czas temu drugi zwiastun "Interstellar" i jestem zły,bo już wiem za dużo....
Jak wyjdzie drugi zwiastun "Avengers 2",nie oglądam go :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zaliczyłem, oddaj mi 1.5h ;)
Jak można pogrążyć taki fajny pomysł, liczyłem tu na komedie pokroju "Brzydka prawda" z Butlerem i Heigl, ale te filmy dzielą lata świetlne. Plus jest taki, że zostałem ponownie utwierdzony w fakcie, aby nie korzystać z chmury.
P.s. Diaz całkiem, całkiem, lata swoje ma, ale dalej jędrna i powabna.

Nie wiem, ale jakoś mnie nie rajcuje taki mix w jednym filmie. Nawrzucali wszystkich do kupy, napakowali efektów i na tym się zakończyła inwencja twórcza.
Te same twarze i młotki, typowy BlockBuster z krwi i kości.
Ja rozumiem Batmana czy Watchmena, ale mnie ten trailer zniechęcił i jak się domyślam jestem w mniejszości.
Wrzuce do kolekcji, ale tylko po to aby się "podelektować" walorami audio ;)

Chętnie obejrzymy, wygląda całkiem całkiem.

Też myślę że może być całkiem całkiem a nie jak te cukierkowe komedie nasze..

To jednak miałem rację co do filmu Sex taśma że szalu nie będzie. A film brudna prawda świetny mi też się bardzo podobał i Heigl - świetna kobieta, która jak dla mnie Diaz przebija kilka razy :)

Bo Ty Kolego generalnie za bardzo nie lubisz tego typu filmów - za to lubisz audio w takich filmach :) - a ja czy Piramida tego typu filmy lubimy. :) ale dzięki temu świat jest fajniejszy.. i tak niech zostanie bo inaczej byłaby nuda.

Chciałbym aby muzyka w "Avangers 2" była taka jak w zwiastunie,czyli mroczna i trochę smutna.Właśnie taki klimat mi się podoba.Mogliby pójść również w stronę najnowszego X-Mena,gdzie nie było już tak dziecinnie.Oczywiście chcę do tego dużo efektów specjalnych.

Co do Twojego pytania Lolek - chyba przestanę oglądać zwiastuny nr. 2,3,4,za dużo spoilerów tam jest.Później film nie jest już taki ciekawy i nie
zaskakuje.Obejrzałem jakiś czas temu drugi zwiastun "Interstellar" i jestem zły,bo już wiem za dużo....
Jak wyjdzie drugi zwiastun "Avengers 2",nie oglądam go :)

Dokładnie mogłoby być cos jak w X-menie tylko więcej efektów - bo w x-menie mi nie przeszkadzało mniej efektów, ale avengers 2 oczekuje więcej :)

Co do oglądania zwiastunów to coś w tym jest co piszesz, ja dzisiaj tez oglądałem inny zwiastun Interstellar ale mnie zaciekawił bardziej niż ten wcześniejszy, ale za dużo nie można oglądać zwiastunów..

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Armanig,w X-menie i Watchmen również masz kliku superbohaterów :)

Watchmen był rewelacyjny w swoim gatunku, takich przebierańców zawsze chętnie obejrzę, tyle że nikt już takich filmów nie robi, wszystko jest robione stricte pod efekty.
Ja bym wolał w takich filmach więcej grozy, klimatu i dobrej muzyki.
Z tego co pamiętam, jeszcze stary Punisher (2004r.?) był ok.
Taki "Tron" również rewelacyjny, jest tam wszystkiego po trochu.

Jak będę chciał kolorowo i wesoło, to odpalę Johhny Bravo w Cartoon Network.
Szkoda, że dziś cały ten gatunek poszedł w inną stronę, to tak jak z Mtv, 15 lat temu nikt nie doceniał, dziś z utęsknieniem wspominamy.

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Mi się też za bardzo nie podoba koncepcja nowych Avengers'ów, nawet quasi Transi się już pojawiają ;)
Zamiast kręcić nowy film równie dobrze mogliby zrobić kompilację Thora, Iron Mana, Hulka.... i puścić jako Avengers 2 ;)
Może się mylę i nie będzie tak tragicznie, ale ten zwiastun nie zachęcił mnie zbytnio...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Na pewno nie kompilacji wszystkich filmów ;)
Np. po Batmanie Nolana, ostatnim Star Treku czy choćby X'ach widzę, że można z tych postaci wyciągną coś więcej, a tu nie widzę nic....przynajmniej po obejrzeniu tego zwiastuna.

Dokładnie to tylko zwiastun i co lubią tego typu filmy i tak w większości wypadków kupią ten film na bd. Tak jak pisałem wcześniej mnie pierwszy zwiastun Interstaller nie zaciekawił,a dzisiaj obejrzałem drugi i już jest znacznie lepiej...:) zwiastun to nie film, a avengers to tez nie jest kino ambitne tylko jak ja to mówię rozrywkowe i inny przekaz taki film ma w stosunku do innych filmów już ambitnych i mających przekazać jakieś emocje czy zastanowić się głębiej nad tym co obejrzeliśmy.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Podobno w "Avengers 2" każda postać ma mieć psychologa.Dodatkowo pokazane będą sceny,kiedy nasi superbohaterowie nie radzą sobie z życiem.Płaczą,topią smutki w alkoholu,narkotykach i nocnych klubach.
Jak już się ogarnął,mają rozwikłać najbardziej mroczną i skomplikowaną zagadkę we wszechświecie...

fausto1

New member
Bez reklam
Podobno w "Avengers 2" każda postać ma mieć psychologa.Dodatkowo pokazane będą sceny,kiedy nasi superbohaterowie nie radzą sobie z życiem.Płaczą,topią smutki w alkoholu,narkotykach i nocnych klubach.
Jak już się ogarnął,mają rozwikłać najbardziej mroczną i skomplikowaną zagadkę we wszechświecie...

Straszne rzeczy. Może ty idź do psychologa

Wysyłane z mojego SM-G900F za pomocą Tapatalk 2

eedviking

Banned
Fausto1 pewnie jest psychologiem i szuka zarobku. :D Psycholog to człowiek, który ma problemy i szuka ich u innych. Razem z bracholem wykańczamy psychologów - kto następny ??? :mrgreen: :D

Henry

Active member
Bez reklam
:p
...mają rozwikłać najbardziej mroczną i skomplikowaną zagadkę we wszechświecie...
......kto zabił Laurę Palmer... ;)

Dokładnie to tylko zwiastun i co lubią tego typu filmy i tak w większości wypadków kupią ten film na bd. Tak jak pisałem wcześniej mnie pierwszy zwiastun Interstaller nie zaciekawił,a dzisiaj obejrzałem drugi i już jest znacznie lepiej...:) zwiastun to nie film, a avengers to tez nie jest kino ambitne tylko jak ja to mówię rozrywkowe i inny przekaz taki film ma w stosunku do innych filmów już ambitnych i mających przekazać jakieś emocje czy zastanowić się głębiej nad tym co obejrzeliśmy.
Ja też lubię tego typu filmy, ale może już wyczerpała im się koncepcja i czas na zmiany, żeby nie wyszedł z tego tasiemiec robiony na siłę, jak choćby było z Nieśmiertelnym...
Poczekamy, zobaczymy, ja na pewno obejrzę i wtedy podyskutujemy mając większą wiedzę :)

Fausto1 pewnie jest psychologiem i szuka zarobku. :D Psycholog to człowiek, który ma problemy i szuka ich u innych. Razem z bracholem wykańczamy psychologów - kto następny ??? :mrgreen: :D

W waszym przypadku to już nie ma co szukać, lepiej tą kasę wydać na "wodę bez gazu" niż na psychologa :mrgreen::grin:

Własnie Edi, swego czasu taką fajną fotkę w tej sprawie wrzucałeś ;)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP

Tu nie chodzi o żadne kino ambitne, mam w poważaniu ciężkie psychologiczne bełkoty, ale niech to rozrywkowe kino (które też bardzo lubię) będzie nieco w innych klimatach.
Avengers to bezpłciowa sieczka, z perspektywy czasu takie mam zdanie na ten temat, szczególnie w PL dubbingu ;)
Thor np. mi się podobał.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armanisiowi coraz bardziej podobają sie filmy o superbohaterach - Batman,Watchmen,Thor...
Strażników Galaktyki też z chęcią zobaczy.Ciekawe co będzie dalej...
Hulk Ci sie podobał ? :)

Do góry