Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dwa tygodnie temu przypomniałem sobie 3ą część Bad Boys, kilka dni później kupiłem w streamingu 4ą część z tego roku na Sony Bravia Core (tutaj jest w 4k) i wczoraj właśnie obejrzeliśmy, powiem uczciwie, myślałem że może być słabo, ale całościowo naprawdę dali radę, główni bohaterowie stanęli na wysokości zadania, troszkę żartów mniej, niż to miało miejsce we wcześniejszych częściach, ale nie licząc tego aspektu to nic nie stracili na atrakcyjności gry aktorskiej, fabuła też jest do przegryzienia, muzyka nam podeszła, kilka fajnych ujęć i całościowo fajnie się film oglądało. Jak ktoś jeszcze nie oglądał to warto obejrzeć , na Amazonie też można kupić, ale jest w jakości HD.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To jest jedyny minus muzyki w tej części i tak się zastanawialiśmy wczoraj, dlaczego tak zrobili, bo myślę sobie, że dobrze wiedzą, że ludzie, którzy lubią te filmy, również lubią ten kawałek. Choc jedno wykonanie troszkę było w innej aranżacji :) Ale fajnie, że całościowo miło się ogląda tę ostatnią część. Będzie Va ? :)

wucash

Active member
Bez reklam
Obcy Romulus zaliczony, Klimat 1 i 2, sporo nawiązań. Pierwsze 1,5 godziny bardzo dobre potem ich troszeczkę poniosło. Jest troche głupotek, które mogą sie nie podobać, mnie po prostu śmieszyły. Rozbawiają mnie zaangażowane recenzje gdzie niektórym żyłka pulsuje przy pisaniu :D Toż to tylko horror sci-fi ;)
Generalanie pozytywnie ale ja jestem w tej mniejszości, której sie podobał Prometeusz :p

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jestem po obejrzeniu filmu Strefa wroga jak ktoś lubi klimaty wojenne to polecam, jest kilka absurdów, ale całościowo można obejrzeć, a dźwiękowo w KD mistrzostwo, każdy wystrzał, przeładowanie broni, wybuchy, bomb, granatów, coś pięknego, normalnie można się poczuć w środku akcji.
I tak sobie pomyślałem, w sumie zawsze sobie to myślę, kiedy oglądam takie filmy, że nawet w tej chwili, gdzieś mogą być chłopaki w jakiejś akcji za naprawdę śmieszne pieniądze w stosunku do tego ile zdrowia zjedzą w czasie udziału takich misji, a już nie wspomnę o narażeniu swojego życia. Jakie życie może być przewrotne, że siedząc sobie za biurkiem, jakaś kawka, ciasteczko, monitor przed oczyma i można zarobić pieniądze nieporównywalnie większe do tych, co narażają życie biorąc udział w różnych akcjach wojskowych.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Chyba przedobrzyłem,bo widzę teraz mikroskopijne niedoskonałości w filmach i nie mogę skupić się na fabule :roll:;-)
A tak bardziej serio,to trzeba będzie stestować z ciekawości...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Albo poprosić @Piramidę ,żeby zmontował coś w AI. :lol:
Jakby co,służę pomocą :wink:
Na razie łap co innego :shock:;-)

Lolek,aaale żeś zapodał wrzutkę na TL (1,56 TB) ;-)
Home Theater Movie Clips [SDR HDR DV Dolby Atmos DTS-X Auro3D IMAX THX]

A warto obejrzeć trochę długie Kinds of Kindness ?

Ostatnia edycja:

mat74

Well-known member
Bez reklam
Warte uwagi :

wucash

Active member
Bez reklam
Duże roczarowanie nowy filmem Costnera - Horizon -American saga. Cieżko to strawić, poczynając od gry aktorskiej, po scenariusz, który moim zdaniem kupy się nie trzyma. Wątki nie związane ze sobą, melodramatyczne uniesienia, patos rodem z produkcji sprzed 30 lat. I na koniec wisieńka na torcie - kilkuminutowy trailer kolejnej części jako zakończenie filmu.
Domyślam się, że miała to być właśnie saga czyli pokazanie na przestrzeni wielu lat losów bohaterów ale nie za bardzo to wyszło. Do "Tańczącego z wilkami", który pewnie dla wielu zapisał sie jako kamień milowy filmów o dzikim zachodzie to to nie ma nawet podejścia...

Do góry